Byfesten tirsdag aften

Byfesten i Låstrup tirsdag aften

Motion var kodeordet for tirsdagens program ved Byfesten i Låstrup. Dels var der Engtramperløb, hvor der for første gang var mulighed for at deltage i et børneløb på 2,5 km. 10 børn og voksne tog turen rundt i Låstrup Midtby. Efter børnene, var det de voksnes tur. 85 løbere havde tilmeldt sig 6,3 eller 10 kilometer løbeturen rundt i den flotte natur rundt om Låstrup. Prikken over i’et var, at Lindy Aldahl kom og løb med på ruten.  

Der var sponsorpræmier til vinderne i form af gavekort fra Sunset Boulevard og Runners Corner. Vinderne i de forskellige kategorier blev:

Børn                   6,3 km                Nr. 127 Magnus Jensen

Kvinder             6,3 km                Nr. 149 Dorte Sigvardsen

Mænd               6,3 km                Nr. 151 Kenneth Juhl

Kvinder             10 km                 Nr. 217 Maria Sørensen

Mænd               10 km                 Nr. 223 Rasmus Sigvardsen

 

Efter løbet var der en sportsbolle og en vand til deltagerne, og en del af løberne skulle videre til foredrag i teltet.

Aftenens andet programpunkt var foredrag med Lindy Aldahl fra det populære TV-program Rigtige Mænd. Teltet var fyldt med forventningsfulde gæster, der havde glædet sig ti at høre, hvordan det havde været at deltage i TV-programmets optagelser, og hvordan det havde været at lægge sit liv om fra at være murer på ”rigtig” mandekost til murer med aktivt liv i sport og sund mad.

Deltagerne gik bestemt ikke skuffede hjem. Der blev fortalt gode og sjove anekdoter fra optagelserne, og kedeligt har det bestemt ikke været. Det var foredraget heller ikke. Der var stående applaus til Lindy efter et godt og inspirerende indslag. Som Lindy sluttede af med at sige. ”Hvis de 5 Rigtige Mænd kunne, så kan alle jer, der sidder her også. Mest af alt, så afslørede han, at hemmeligheden med omlægning af kost og motion er, at beslutte sig for, at det var i morges jeg begyndte omlægningen og ikke i morgen, som mange har for vane at tænke. Stof til eftertanke for de mange ”Rigtige Mænd”, der var mødt op med hustruen i hånden.

Arrangørerne meldte udsolgt af billetter til arrangementet og håber, at rigtig mange er blevet inspireret til at komme i gang med at dyrke én eller anden form for motion i hverdagen. Borup Idrætsforening hjælper gerne borgerne på vej, hvis der er ønsker om at få sat aktiviteter i gang. f.eks. kan nævnes, at der selvfølgelig er fodbold, men også cykling er meget brugt i tiden. Det være sig både racercykling og ture i skoven på mountainbike. Apropos er der sådanne punkter på byfestprogrammet både onsdag aften og lørdag eftermiddag.

Næste arrangement i byfesten er onsdag aften, hvor flere aktiviteter tilbydes byens borgere og andre besøgende: F.eks. inviterer Cykelholdet Én Op på cykeltur rundt om Hjarbæk Fjord for racercyklister kl. 1800, mens der er 5-Aside fodboldturnering for alle U11-U15 spillere. Denne turnering starter kl. 1830. Endelig er der onsdag aften Krocketturnering, der starter kl. 1930, og for de yngste er der Børn på Øvelse for 2-10 årige.

Torsdag aften er traditionen tro reserveret til Bilorienteringsløb og grillaften. Der er udkørsel fra Borup stadion i Låstrup fra kl. 1730. Husk bilorienteringsløbet er for alle aldre og der er rig mulighed for at nyde vores smukke lokalområde og få sjove oplevelser med på turen. Aftenen sluttes med Grillfest i byfestteltet.

Vel mødt til hyggelige timer på Borup Stadion i Låstrup. Husk vores byfest er også åben for udefrakommende gæster.

 Se billeder fra aftenen på dette link.