Byfesten i Låstrup onsdag aften

Byfesten i Låstrup onsdag aften

Byfesten bød onsdag aften på aktiviteter for folk i alle aldre. For de yngste var der arrangeret ”Børn på øvelse”, som bestod af lege og øvelser, der er tilpasset byfestens tema ”Militær” tilrettet børn i alderen 2-10 år. Børnene blev klædt ud som soldater, malet i hovedet, så de stort set var umulige at se ude i naturen, og så blev der leget soldaterleg. Legen startede selvfølgelig med eksercits, og der blev camoufleret med græs og blade. Byfestens trægeværer blev delt ud, så alle var klar til kamp. Selvfølgelig blev der også øvet rullefald, og samlet kamp mod en fælles fjende.  

For de unge i alderen fra 11-16 år, var der fodboldturnering i form af en 5-A-Side turnering med blandede hold, så alle fik mulighed for at more sig med fodboldene på Borup Idrætsforenings nye fodboldbane. 16 ungdomsspillere var med i turneringen, hvor Magnus Nielsen og Emil Berg blev vindere, mens Mie Lyngsøe Lund og Mads Holst blev turneringens nummer sjok og dermed vandt en lækker trøstepræmie.

Cykelholdet Én Op bød på fælles cykeltur rundt om Hjarbæk Fjord for alle interesserede med racercykler. Alle vores naboklubber var inviteret til at følges med cykelholdet på en fælles tur. Normalt møder man jo kun hinanden, når man kører i modsatte retning, og cykelholdet syntes, at det kunne være sjovt at køre på samme hold rundt om fjorden. De fremmødte cyklister blev inddelt efter ønske om hastighed. De hurtige, hvilket vi sige dem, der ønskede at køre ca. 30 km/t fik en rute på 58 km med ekstra bakker. De mellemste, hvilket vil sige en hastighed på 25 km/t fik en rute på 46 km med lidt færre bakker og de sindige med en hastighed på 20 km/t fik en rute på 39 km, hvilket er den korteste rute rundt om fjorden på asfaltveje. 63 cyklister var troppet op og deltog i cykelturen, hvilket var helt overvældende. Naboklubberne fra Klotrup/Fjelsø, Ulbjerg, Møldrup, Skals, Hald og Løgstrup stillede med cyklister foruden mange singlerytter, som fik prøvet fordele og ulemper ved at cykle i hold. Desværre skete der 2 styrt på turen. Vi håber, at de implicerede slipper uden varige men og uden alt for store materielle skader, men ud over det var det en vellykket tur med udveksling af erfaringer.

Købmand Lund i Skals sponsorerede frugt til alle deltagerne. Tak for sponsoratet.

For alle andre var der mulighed for at deltage i årets krocketturnering på opvisningsbanen. Det er en disciplin, der for mange år siden var på programmet om søndagen, når der blev ryddet op og taget telt ned. 2016 blev altså året, hvor Krocket skulle få sit comeback ved Byfesten i Låstrup. I finalen mødtes Kenni Elkjær, Lars Tougård, Lars Mogensen og Kenneth Kjeldgaard. Placering efter en spændende finale var i nævnte rækkefølge med Kennet Kjeldgaard som Borups første krocketmester.

Se billeder fra aftenen på dette link.

Næste arrangement under byfesten er Bilorienteringsløb torsdag aften, der til gengæld er en rigtig gammel tradition. Familier, naboer og venner mødes og kører samme ud for at løse de sjove opgaver i vore nærområde. Hank op i venner og saml en bilfuld til Bilorienteringsløbet. Hvem ved, måske er det i år, at din bil løber med den ærefulde titel som vinder. Efter bilorienteringsløbet mødes hele byens borgere til grillfest i byfestteltet, når Lars Vetter vender steaks og pølser på grillen.

Fredag starter med Skumfest for børn allerede kl. 1600, hvor vi fylder en fodboldbane med skum, så alle kan more sig i skummet. Vi opfordrer til, at børn medbringer skiftetøj, da de forventes at blive snavsede i forbindelse med arrangementet.

Kl 1800 er der traditionen tro Oldboys turnering. 4 lokale personligheder har fået til opgave at samle et hold til turneringen. Denne turnering spilles på opvisningsbanen. På træningsbanen er der samtidig U70 fodboldstævne for hold fra VFF, Houlkær, Vestermarken, Løgstrup og Borup. Turneringen er én ud af 10 årlige stævnemøder mellem disse hold. Det er snu gamle ræve, og derfor passer det lokale stævne selvfølgelig også med, at der er byfest i Låstrup. Så er der mulighed for at hygge sig bagefter.

I teltet er der indbudt til Kvindeaften, hvor der skal deles erfaringer om forskønnelse, velvære, mad og vin mm. Det er fortsat muligt at købe billetter til arrangementet, hvor kvinderne forventer at skulle råhygge, mens mændene helliger sig fodbolden.

I Låstrup Forsamlingshus er der ”kæmpe gavelotterispil”, hvor sponsorer har stillet attraktive gaver til rådighed for spillerne. F.eks. har Skalma stillet en læderstol til en værdi af 6.000 kroner på højkant. I alt er der over 100 gevinster til en samlet værdi af over 20.000 kroner, så kom i god tid for der er rift om pladserne.

Endelig er der åbent i Byfestteltet, Messen, Markentenderiet, Infirmeriet, Rekrutskolen og Forplejningssektionen til ud på natten. Årets rafleturnering løber af stablen kl. 2200. Mød op og vær med til at vinde den flotte vandrepokal og ærefulde titel, som årets rafler i Låstrup.

Vel mødt til hyggelige, aktive og sjove oplevelser til byfesten i Låstrup. Programmet byder på aktiviteter for folk og fæ i alle aldre.