Fest for de frivillige i Borup Idrætsforening

 

Formand Poul Johannessen bød velkommen til dagens fest og fortalte højdepunkter fra året der gik og lidt om idéer for det kommende år.

Traditionen tro blev de frivillige i Borup Idrætsforening inviteret til fest i klubhuset i den første weekend i januar måned. Rigtig mange personer lægger deres frivillige kræfter i aktiviteter i Borup Idrætsforenings interesser. 

Formand Poul Johannessen bød de 58 frivillige velkommen til festen. Først fortalte formanden om de større indsatser, der er gennemført i det forløbne år og takkede de frivillige for den ekstraordinære indsats fra de frivillige hjælpere, der er gennemført i det forløbne år.

Han nævnte blandt andet Byfesten i Låstrup i uge 26 med alle underudvalg, lotterispil i Låstrup Forsamlingshus, salg af pølser og drikkevarer til VFFs hjemmekampe, frivillige fra kantinen på hjemmebanen i Låstrup, kridterne, der uge efter uge holder fodboldbanerne i orden, trænere for klubbens ungdoms- og børnehold, frivillige dommere, tovholderne fra præmiewhist, kaffebryggere, økonomiudvalg, sponsorudvalg og rigtig mange andre frivillige fra klubben.

Blandt årets større bedrifter var også renovering af vores multibane med nye bander og ny belægning i form af kunstgræs. Det har været et projekt til 162.000 kroner, som klubben heldigvis har fået delvist sponseret af bl.a. Spar Nord Fonden og Den Jyske Sparekasse. De 2 fonde har hver skudt 10.000 kroner i projektet. 

Sportsligt har vores fodboldspillere levet helt op til forventningerne. Kvinderne i SUB09 spiller fortsat i Jyllandsserien og har spillet og trænet en del ekstra i Borup i år på grund af renoveringen af klubhuset i Ulbjerg.

Herrerne har ligget solidt i serie 3, hvor de har konsolideret sig. Serie 4 holdet overlevede en enkelt sæson og rykkede her i efteråret ned i serie 5 igen. Desuden har vi et serie 6 hold, hvor det sociale er i højsædet, og vi har et U70 fodboldhold, der spiller 10 turneringer om året og hygger sig med at komme af sted til fodbold. Vores aktive herrer har gennemført en del samtræninger med Møldrup Tostrup IF i år. Det har været godt for spillerne at få lidt ekstra kamptræning. I år har vi også taget afsked med vores herretræner gennem 5 år Niels Klausen og vi har taget afsked med Poul Børge Tovgård, der har valgt at holde orlov fra holdledertjansen. Klubben ser frem til at møde den nye herretræner Svend Aage Kristensen og holdleder Christopher Justesen. 

Forældreforeningen har holdt SUB09 dag på Borup Stadion i det forgangne år. Her blev tjent gode penge til den italienstur, som vores unge fodboldspillere tager på hvert andet år. Fra Borup IF er det Mette Holst og Lisbeth Kastbjerg, der sidder i forældreforeningen.

En af årets gode succeser var afholdelse af LAN party i klubhuset. I 2018 blev arrangementet delt op i 2 særskilte arrangementer, da der havde været for stort pres på pladserne året inden da. Alligevel blev begge dage fyldt med deltagere, så det blev en god oplevelse for de børn, der valgte at deltage i det arrangement. 

Formanden fortalte også, at bestyrelsen fortsat arbejder på at renovere legeplads og etablere en grill eller bålhytte på stadion. Der har været sendt ansøgninger ud om støtte til det nye arrangement og det har allerede givet 320.500 kroner i støtte, når støtten til multibanen medregnes. Desuden er Fyrværkerifestivallen søgt om at give en del af deres overskud til legepladsen. 

Poul nævnte også, at sommerfesten i 2019 er flyttet til uge 27 i stedet for uge 26. Det skyldes, at arrangementet ellers ville falde sammen med Hærvejsfestival og Snapseting i Viborg, der trækker mange gæster fra vores område. Temaet for byfesten er "Den Blå Planet". 

Formanden takkede sponsorer, medlemmer og frivillige hjælpere, der i det forløbne år har ydet en indsats for Borup Idrætsforening. Ikke blot de tilstedeværende, men også mange andre, der har ydet en indsats for idrætsforeningen.

Formålet med dagens medhjælperfest er at styrke det sociale sammenhold mellem de frivillige hjælpere. Dels under en fælles gratis frokost og efterfølgende hygge og amerikansk lotteri, hvor der kunne vindes præmier fra klubbens sponsorer. Festen startede kl. 12, og de sidste gæster var først klar til at sige godnat til midnat, så dagens formål var indløst. Der blev aftenen i gennem råhygget, smalltalket, spillet kort og raflet terninger.

Se fotos fra arrangementet på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: