Fjordklyngens MTB-teknik kursus

Søndag den 15. januar var der lidt ekstra liv på Kulturcenter Værestedet og i skoven bag forsamlingshuset i Låstrup, da Fjordklyngens MTB-teknikkursus blev afviklet over 4 timer. 

I alt 30 deltagere har meldt sig til kurset, der løber over 4 weekenddage fordelt over 4 måneder. De tilmeldte er fordelt i 2 hold med 15 deltagere på hvert kursushold. Hold 1 blev afviklet sidste weekend og hold 2 i denne weekend. 

Tina Dahl fra Fjordklyngens MTB arbejdsgruppe tog imod dagens 15 deltagere, mens instruktørerne Niels Taarsted og Line Bach Møller fik de sidste detaljer på plads. Thomas Juul Pedersen var klar med et mindre cykelværksted, hvis der skulle ske nedbrud på materiellet. Inge Carlskov og Ole Kruse fra henholdsvis Fjordklyngen og Kulturcenter Værestedet stod klar med nybagte boller og kaffe til deltagerne. 

De første instruktioner og informationer blev givet til deltagerne, mens morgenmaden blev indtaget i kulturcenterets hall. Kursets første dag var primært teknik i form af balance, vægtfordeling under opstigning og nedstigning, teknik ved "drops" og teknik i skarpe sving op og ned. Det er ikke så ligetil, at køre på mountainbike, når der er forhindringer, stejle passager og store fald, der skal passeres. 

De første par timer blev tilbragt på Kulturcenter Værestedets sportsplads, hvor balance, bremseteknik og anden basal MTB-teknik blev indøvet. Der var gode udfordringer til deltagerne i det fantastiske vintervejr. Et let snedække og en let frost gav perfekte forhold til et vinterkursus i mountainbike. 

Efter indøvning af de basale teknikker, blev kurset forlagt til Fjordklyngens nye teknikbane i Lone og Svend Mogensens skov bag forsamlingshuset. Selv om de basale var indøvet, så var der alligevel udfordringer til alle deltagerne. Ikke mindst var det svært at komme op ad bakkerne, og at bevare balancen i svingene op ad bakkerne. 

Efter næsten 4 timers kursus kunne instruktørerne takke af og takke for aktiv deltagelse i kurset. Der var sved på panden og tilfredse ansigter blandt deltagerne, da der efter kurset blev nydt en fælles fyraftenabajer i Kulturcenter Værestedets hall. 

Kursisterne blev formanet om at få øvet på de indøvede teknikker, indtil holdet igen mødes i Låstrup om 4 uger. 

Tak til Fjordklyngen og til instruktørerne for et vel tilrettelagt og lærerigt kursus under fine faciliteter og fantastisk vejr. 

Tina Dahl, Niels Taarsted og Line Bach Møller tog imod og gav instruktioner til deltagerne. 

 

Se flere billeder fra kurset på dette link. 

Annoncesponsor er: