Byfesten torsdag aften

Byfesten torsdag aften.

Mange børnefamilier og nabopar i Låstrup ser frem til torsdag aften i Byfesten i Låstrup. Det skyldes årets udfordring i Bilorienteringsløbet, hvor nogle kæmper om at vinde den flotte kurv, som vinderbilen får til deling, mens andre kæmper for at undgå trøstepræmien, der uddeles til årets taberbil.

Navnet siger måske, at udfordringen ligger i at orientere sig frem i det smukke naturområde omkring Låstrup, Lynderup, Nr.Rind, Sundstrup, Vie, Borup, Skringstrup og Skals, men det er ikke hele sandheden. Udfordringen ligger i de opgaver, som deltagerne kører rundt og klarer på turen. I alt 10 poster besøges på turen, og traditionen tro, blev deltagerne udfordret på viden, observationsevne, koordination, balance, styrke og samarbejde. På turen torsdag aften, var der traditionen tro udfordringer til personer i alle aldre, og der blev flittigt googlet på mobilerne. Hvem kender f.eks. lige navnen på alle gængse helikoptertyper, blomster, krydderier, og hvem kan bakke sin bil ind mod en stolpe og parkere så tæt på som 10 cm. Der blev skudt med luftbøsse, gået armgang på en stige mellem 2 fodboldmål, dosere sukker gennem hullet i en 2-krone og meget mere. Sjove og udfordrende opgaver, som blev løst på bedste vis.

Samtidig var der mulighed for at spille lotteri, idet der ved alle poster var ophængt tal til kinesisk lotteri. Det gav mulighed for lidt ekstra aktivitet for dem, der ikke skulle deltage i den enkelte aktivitet.

30 biler deltog i orienteringsløbet, hvilket får arrangørerne til at hæve hænderne over hovedet. Så sent som for 5 år siden var der 18 biler, og byfestudvalget talte om at lade arrangementet udgå. Sidste år slog deltagerantallet rekord med 27 biler, og den rekord blev så igen slået i år med 30 biler.

Efter bilorienteringsløbet var der fælles grillaften i byfestteltet. Lars Vetter og Niels Klausen vendte steaks og pølser til den store guldmedalje. Der var kogt kartofler, lavet pommes frites, samt almindelig salat og flutes. Grillen måtte melde udsolgt efter at 130 steakmenuer og 80 medistermenuer var langet over bordet. Køkkenet måtte i fryseren for at finde stadionpølser, så de sidste kunne få stillet sulten. Teltet summede af liv, vejret var fantastisk og børnene var i aktivitet overalt på stadionområdet.

Aftenen sluttede med opgørelse af Bilorienteringsløbet. Først blev årets taberbil offentliggjort. Det blev kortdamerne med 34,4 point. Kortdamerne blev repræsenteret af Mona Jensen. Andenpladsen blev vundet med 60,8 point af bilen med navnet ”Skov” ført af Peter Skov. Førstepladsen blev vundet med hele 61,8 point af bilen med navnet ”Familiecontaineren”. I denne bil var Thomas Kjølhede Møller, Kathrine Kjølhede Møller, Lars Norup og Anne Justesen med børn. Desværre var familierne fra Familiecontaineren gået hjem, da resultatet blev gjort op, så gevinsten kan hentes i byfestteltet fredag aften.

Se billeder fra arrangementet på dette link.

Byfestens næste arrangement er fredag eftermiddag kl. 1600, hvor der er Skumfest for børn og barnlige sjæle. Der stilles en fodboldbane op, som fyldes med skum. Det giver mening for alle, som synes om at lege. Mød op med dit skiftetøj, da alle må forvente at blive snavsede.

Kvinderne holder Kvindeaften i Byfestteltet fra kl. 1830, hvor der bydes på en velkomstdrink, samt en let tapas-anretning. Aftenen byder desuden på et foredrag ved zoneterapeut Christina Nørskov, og der skal smages på øl og vin til sommerbordet. Ikke mindst skal der udveksles erfaringer, hygges og snakkes.

Heldigvis for mændene er der fodbold på stadion samme aften. På opvisningsbanen er der fodboldturnering mellem sammensatte hold med spillere i forskellige aldre. På træningsbanen er der U70 fodbold for dem, der er over 60 år. Her spilles på 5-mandsmål, så spillerne bedre kan holde til spille i alt 4 kampe, så alle kommer til at møde alle i turneringen.

Efter slutfløjt på banen er der fælles aftensmad og en kold pils i et aflukke af byfestteltet, som kvinderne ikke har sat sig på.

I Låstrup Forsamlingshus er der bankospil med flotte gavepræmier. Faktisk er der samlet præmier ind til over 20.000 kroner til dette års spil. Hovedgevinsten er en læderstol, som Skalma har sat på højkant. Den har en værdi af over 5.000 kroner.

Lørdag morgen er der fælles morgenbord sponseret af Den Jyske Sparekasse. Efter morgenmad er der traditionen tro optog på opvisningsbanen, hvor 6 lokalområder møder op til årets Farmerturnering. Deltagerne er normalt klædt ud efter byfestens tema, så det bliver spændende, om det bliver den store militærparade i år. I Farmerturneringen skal deltagerne kæmpe om at blive mester i Fodbold, Militær forhindringsbane og i en hemmelig militær operation.

Lørdag eftermiddag starter med indvielse af Fjordparkens Mountainbikerute på ca. 60 km. Ruten kræver mountainbike eller en robust cykel, da der fortrinsvis køres på grusveje og stier. Der er også mulighed for at prøve én eller flere af udfordrende singletracks langs sporet.

Eftermiddagen byder også på en opvisningskamp i fodbold med blandede herre og damespillere. Det sker på opvisningsbanen kl. 1400.

Endelig er der byfestens finale, der er voksenfesten i byfestteltet. Her dækkes der op til fest, og der er mulighed for at få en dans med naboen eller en øl i Messen.

Vel mødt til hyggelige, sjove og udfordrende oplevelser til byfesten i Låstrup.