Vellykket dilettantstykker i Låstrup Forsamlingshus

Det blev til et fantastisk comeback for dilettantholdet, da de efter ét års pause vendte tilbage med stykket ”Hvor meget svig er der i Svigerfar?”. Stykket blev opført lørdag eftermiddag kl. 1330 og lørdag aften kl. 1800. til eftermiddagsforestillingen var der efterfølgende kaffebord og aftenens forestilling blev indledt med en ”Låstrup-platte” med rugbrød, hjemmebagte boller med tilhørende pålæg og ost. 35 tilskuere havde fundet vej til eftermiddagens forestilling, mens der var 110 til aftenforestillingen inkl. Bestyrelse og dilettanter. Forsamlingshusets formand Ole Pedersen bød velkommen.

Instruktør Lena Nielsen fortalte inden stykket tilskuerne, hvad de havde i vente. Det krævede lidt vejledning at sætte sig ind i den historie, der nu skulle udspille sig på scenen. Stykket var bundet op om en borgmestervalgkamp i en mindre kommune, hvor Klaus Helge Møller spillet af Kaspar Vad udfordrede borgmester Ernst G. Utterman spillet af Thomas Mikkelsen.

Valgkampen var vel tilrettelagt af kampagneleder Niller spillet af Pernille Mikkelsen. Niller var ikke den hurtigste knallert på havnen, så forskellige stavefejl i valgplakater og bannere gav en dårlig start på valgkampen. På 800 plakater inviterede borgmesterkandidaten således til ”Fælles-pisning” på kroen.

Valgkampen blev yderligere udfordret af Klaus Helge Møllers svigerfar Valdemar spillet af Mikkel Vad, da han arrangerede en lejlighedsfest i kampagnekontoret med tilhørende kaviar, østers champagne og letlevende damer med Frøken Lulu udklædt som kanin i spidsen. Lulu blev spillet af Henriette Mikkelsen.

Valdemars gode fest fik Klaus Helge Møllers hustru, Anne Marie spillet af Eva Nielsen ud af busken, for der skete en del forviklinger i forbindelse med journalisterne Nina Hauge-Assens (Havgassen) spillet er Britta Slavensky og Jeanne spillet af Sara Ambrosius deltagelse i et pressemøde, hvor kampagnekontoret fortsat bar præg af festlighederne. Anne Marie brød sig selv sagt ikke om sin mands formodede udskejelser  for at opbygge et renommé som rigtig mand.

Der udspillede sig mange sjove scener og deltagerne lagde sig virkelig i selen for at huske de mange replikker i det 2 timer lange dilettantstykke. Det bragte også Ulla Drost Svendsen på arbejde, for hun fulgte udskejelserne fra ”Kuk-kassen” foran scenen. Alt til stor moro for tilskuerne, der kvitterede for en flot forestilling med applaus til de dygtige dilettanter.

Se flere billeder fra dilettant via dette link.