Fjerde halvleg i Borup Idrætsforening

Den sidste fredag i maj og den sidste fredag i september mødes en gruppe ældre mænd i Borup Idrætsforenings klubhus i Låstrup. Således også sidste fredag, hvor 25 havde tilmeldt sig en hyggeaften under overskriften ”Fjerde halvleg”.

De halvårlige hyggeaftener er efterhånden blevet en fast tradition for mange af klubbens ældre medlemmer, der mødes og mindes gode gamle dage. Helt nøjagtig er det sket siden 2011, hvor Hans Kurt Tougård tog initiativ til det første arrangement og satte reglerne for at være med. Efter reglerne skal man inviteres til at være med i gruppen og for at blive inviteret skal man først og fremmest være fyldt 50 år. Man skal have spillet fodbold i Borup og man skal være mand. Det med fodbold er så som så, for efterhånden har andre, der har gjort en større indsats for klubben i bestyrelsen, i kridterudvalget eller på andre områder også blevet inviteret med i selskabet.

Aftenens forløb er nogenlunde fastlagt på forhånd. Først en hyggebajer på terrassen, dernæst sild og snaps efterfulgt af en hovedret. Endelig står arrangørerne for en eller anden form for aktivitet. Ikke nødvendigvis noget, der har med fodbold at gøre, men mere en aktivitet, der kan blande forsamlingen lidt.

Fredag den 26. september var det Lars Justesen og Morten Nielsen, der stod for arrangementet. Lars havde tilberedt middag, mens Morten stod for den efterfølgende aktivitet. Til at hjælpe var Connie Justesen og Eva Nielsen inviteret med for en enkelt gangs skyld.

Dagens middag var selvfølgelig sild og snaps. Derefter kartoffelmos med mørbradgryde og surt. Endelig var der kaffe og kage til afslutning på aftenen.

Aktiviteten i løbet af aftenen var dels ”tips en 12’er” med almene Borup spørgsmål. Her vandt Hans Kurt Tougård et brandbilkit med Jagermeister, rød sodavand og isterninger. Endelig var der turnering i bordcurling, hvor den endelig vinder blev Anders Møller, der ligeledes vandt et brandbilkit. De 2 vindere var særdeles gavmilde, så alle deltagerne fik mulighed for at få slukket tørsten med en god brandbil.

Næste år er det 10. år forsamlingen mødes. Holdet der skal arrangere festen i den anledning er selvsamme hold, som startede med forsamlingens første 2 arrangementer. Nemlig Hans Kurt Tougård, Svend Mogensen og Knud Jørn Skov.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorfor man skal sende sine børn til fodbold, så bør ovenstående historie være med til at slå fast, at fodbold er og bliver en god aktivitet. Ikke bare for at få sig rørt, men ligeså meget fordi der skabes livsvarige venskaber og sammenhold, som man kan udnytte uanset, hvor i verden man slår sig ned. Kan man spille fodbold, så kan man også altid skabe sig et fællesskab. I hvert fald hvis man finder en klub som Borup IF.

Se flere billeder fra arrangementet på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: