Byfesten onsdag med Kids Olympiske Lege og cykelløb

     

Kids Olympiske Lege blev en stor succes med sjove og udfordrende lege. 

Byfesten i Låstrup stod i børnenes tegn onsdag aften. hvor der igen var god opbakning og hygge i metermål, samt gode aktiviteter i børnehøjde. 

Menuen denne aften stod på pandekager lavet på den fantastiske Smarte kæmpe automatiske pandekagemaskine bestyret af Jan og Mark Rigtrup. Hele 350 pandekager nåede de at lave på maskinen, så både børn og voksne havde travlt med at sætte pandekager til livs. Sjovt og fascinerende var det at følge arbejdet med at lave pandekager i massevis.

Mens Mark og Jan bagte pandekager i stride strømme var det tid til ”Kids Olympiske Lege” rundt omkring på stadion. 50 børn og unge mennesker deltog i legene.

De yngste deltagere dystede i svære discipliner som asfaltcurling, scooter-baneløb, kæpheste-forhindringsløb, hækkeløb, højdespring, længdespring og photoshoot. Alle de yngste fik medaljer for deres flotte præstationer. Alle børn blev skrevet på alle tiders olympiske resultattavle med deres bedste præstation i løbet af legene. En slags Hall of Fame for børn.

De lidt ældre børn fra nulte klasse og ældre kæmpede mod udvalgte forældre i battleball på stadion. Første kæmpede børnene mod forældre og bagefter var det blandede hold, så alle nåede at komme med på vinderholdene. I battleballe kæmper 2 hold om at erobre modstandernes fane, og derefter at bringe fanen hjem til egen base sammen med egen fane. På banen var opstillet forskellige rekvisitter, hvorfra deltagerne kunne søge dækning og angribe modstanderne. Deltagerne er bevæbnet med aviskugler som kasteskyts. Blev deltagerne ramt af en aviskugle, måtte de retur til egen base og starte igen. Efter at være ramt 2 gange gik deltageren helt ud af kampen.

Byfestudvalget er ovenud tilfredse med opbakningen til børnenes byfest. Det var helt sikkert sjovt, og der blev gået til den over hele station undervejs. En fornøjelse at se, hvordan der blev dystet blandt store og små.

Mens børnene holdt ”Kids Olympiske Lege”, var der arrangeret racercykelløb for voksne. Det var Fjordklyngens Cykelklub, der stod for det arrangement, hvor 28 cyklister fik racet ud på asfalten. En rundstrækning på 22 kilometer kunne tages 1, 2 eller 3 gange. Det var helt valgfrit, hvor langt cyklisterne havde mod på at køre. Turen gik over Lynderup, Nr.Rnd, Kjeldgaardsminde, Vie, Borup og retur til Låstrup. Flot afvekslende natur kunne nydes undervejs, hvis ellers cyklisterne havde luft til at kikke op. Der var ikke resultat opsamling, men blandt dem, der kørte længst blev der alligevel dystet om at komme op ad Låstrupbakken ved mål. Her var unge Jeppe Kristensen fra Skals den hurtigste rytter. Derefter hans far Allan Kristensen og Jesper Skriver, der også begge er fra Skals, samt en ”Møldrupmand”. Alle fik luftet cyklerne i en noget strid modvind, som sjovt nok var der hele vejen rundt.

Efter Kids Olympiske Lege var slut, var der arrangeret kroketturnering for deltager i alle aldre. 12 stillede op i konkurrencen, hvor reglerne var helt på familieplan. Der blev kroket, slået og kæmpet om først at komme i finalen og dernæst at vinde og få titlen som ”Årets Kroketmester” i Låstrup. I finalen mødtes Lars Tougård, Ane Emilie Nielsen, Malthe Trinderup, Anders Tougaard, Johan Nielsen og Erik Hvid. Da tiden løb ud var Lars Tougård kommet længst, mens de øvrige var placeret i nævnte rækkefølge. Årets Kroketmester blev altså Lars Tougård.

I Engtramperkroen blev der solgt pandekager fra den fantastiske pandekagemaskine. Pandekagebagerne havde sved på panden og gjorde, hvad der stod i deres magt for at følge med efterspørgslen. Alligevel var efterspørgslen så stor, at der var tendens til kø, men deltagerne var flinke til at vente på tur, og stemningen i byfestteltet var helt i top.

Slut på en dejlig aften ved byfesten i Låstrup. Tak til Købmand Lund i Skals for venlig sponsorat af frugt til cykelløbet og til Sunset Boulevard for gavekort til kroketturneringens vinder. 

Torsdagens program byder på bilorienteringsløb for hele familien. Sjove små konkurrencer på poster fordelt rundt i det smukke landskab omkring Låstrup og i vores nabobyer, hvor gode rastepladser og andre smukke udsigter besøges. Desuden er torsdagen traditionen tro den store Grilleaften ved byfesten.

Heldigvis har Låstrup nu fået et byfesttelt, der er stort nok til at huse alle grillfestdeltagere for vejrudsigten ser ud til at bringe regn over byen torsdag aften. Hverken bilorienteringsløb eller grillfesten er afhængige af tørvejr. Det skal nok blive sjovt og hyggeligt alligevel.

Mark Rigtrup bager fantastiske pandekalger på den automatiske pandekagebager. 

Fjordklyngens Cykelklub arrangerede racercykelløb med pæn opbakning. 

Battleball for børn og forældre fra nulte klasse og ældre. 

Lars Tougård blev årets Kroketmester i Låstrup

Se alle billeder fra dagen på dette link.

Se torsdagens program på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: