Byfesten i Låstrup kulmination med festmiddag.

  

Man må acceptere at stå i kø for at komme til en god fest. (T.V) og grisen fra Slagter Hald er klar til aftenens fest (T.H.)

Byfesten i Låstrup kulminerede lørdag aften med stor festmiddag for 125 spisende gæster i det nye byfesttelt. Det gamle telt var med flere tilbygninger og det var utæt flere steder. Det gamle trægulv var meget tungt og svært at lægge. Flere steder var det begyndt at gå i stykker. Derfor var det ekstra dejligt, at festen nu skulle holdes i det nyindkøbte telt med nyt plasticgulv, der er meget lettere at bære og lægge end det gamle. Med det større telt, var der ændret lidt på indretningen, så der var bedre plads til baren. Der var plads til sømblokke tæt på baren, så festen var mere sammenhængende end ellers. Efter musikken stødte flere til, så det forventes, at der har været 150 gæster i teltet.

Slagter Hald leverede helstegt pattegris med tilhørende salatbar, flødekartofler og bagte kartofler. Hertil spillede DJ Per Stisen musak under maden og efter spisningen spillede han op til dans.

Poul Johannessen præsenterede byfestudvalget, som fra venstre er Pia Svendsen, Annike Skovgaard Pedersen, Gitte Elkjær Jensen, Henriette Mikkelsen, Joachim Hvid og Paw Brøns. 

Borup Idrætsforenings formand, Poul Johannessen tog ordet og præsenterede Byfestudvalget, der har været tovholdere bag de mange arrangementer, der er løbet af stablen i ugens løb. Han uddelte ros for deres indsats for byfesten i Låstrup og det fælleskab, som opstår omkring byfesten. Stor applaus til byfestudvalget. 

Festudvalgets formand, Henriette Mikkelsen fik ordet. Hun fortsatte i Poul Johannessens spor og takkede alle de frivillige hjælpere for den enorme indsats, de har leveret for at få en byfest, som den i Låstrup til at fungere. Daglige arrangementer gennem en hel uge og tyvstart med Sct. Hans Aften ugen forinden. Det har krævet rigtig mange timer, og Henriette takkede derfor hjælperne, hvis indsats hun er ovenud tilfredse med.

Se fotos fra en glad aften i Låstrup på dette link. 

Byfesten har i 2017 varet i 6 dage plus tyvstart med Sct. Hans Bål torsdag i forrige uge. Det har krævet rigtig mange frivillige kræfter, at få afviklet alle de mange arrangementer, men rigtig mange har budt ind med hjælp, og flere er trådt til hen ad vejen. Ugens arrangementer har generelt været præget af god tilslutning.

Mandag var over 100 deltager i kirken, hvor lokale sang og spillede for publikum. Ved den lejlighed var U13 og U14 spillernes forældre gået sammen om at lave et kaffebord i byfestteltet efter koncerten. Herfra gik overskuddet til fodboldbørnenes fodboldtur til Italien i efterårsferien 2018.

Se det fulde referat fra mandagens arrangement på dette link. 

Tirsdag var der Engtramerløb, hvor 60 løbere tog 2,5, 6,3 eller 10 kilometer i vores smukke natur omkring Låstrup. Efter løbeturen var der mulighed for at prøve yoga på statuen under ledelse af Tove Frederiksen. Sjove, udfordrende og krævende øvelser blev præsenteret og prøvet af. Efter arrangementet var der mulighed for at slukke tørsten i byfestteltet.

Se det fulde referat fra tirsdagens arrangement på dette link. 

Onsdag var der ”Kids Olympiske Lege” på stadion. Gode sjove børnekonkurrencer tilrettet efter forskellige alderstrin. Samtidig var der racercykelløb rundt i Fjordklyngens område arrangeret af Fjordklyngens Cykelklub. Lokale lavede 350 pandekager på en automatisk pandekagemaskine. Endelig var der kroketturnering for alle, der havde lyst til at være med.

Se det fulde referat fra onsdagens arrangement på dette link. 

Torsdag var der bilorinteringsløb rundt i vores lokalområde. Orenteringsevnen blev testet sammen med 10 poster, hvor deltagerne blev testet på styrke, viden, hukommelse, koordination og meget mere. 32 biler deltog, hvilket er rekord for byfesten i Låstrup. Samme aften var der grillfest i teltet, hvor Lars Vetter og Niels Klausen vendte steaks og pølser på grillen.

Se det fulde referat fra torsdagens arrangement på dette link. 

Fredag var der Kæmpe Bankospil i Låstrup Forsamlingshus med gaver for mere end 20.000 kroner. Det kunne trække folk af husene, og lotterispiludvalget kunne melde om fyldte pladser i forsamlingshuset. Samtidig var der U70 oldboys fodbold på Borup Stadion, hvor 5 hold havde sat hinanden stævne. 4 lokale havde derudover sat 4 almindelige oldboyshold, der kæmpede indbyrdes på opvisningsbanen. I byfestteltet var der fællesspisning med biksemad og spejleæg, mens pigerne havde mulighed for at deltage i ”Strikkeklub”. Endelig sluttede dagen af med rafleturnering til ud på de lyse timer.

Se det fulde referat fra fredagens arrangement på dette link. 

Lørdag dag startede med Den Jyske Sparekasses fælles morgenbord i teltet. Der er ikke tal på de fremmødte. Her kom det nye større telt til sin ret, for alle siddepladser var fyldt, mens der blev hygget med morgenbordet. Dagen fortsatte med Optog og Farmerturnering, hvor 5 lokalområder havde samlet et hold, klædt deltagerne ud, og lavet flotte vogne til optoget. Heller ikke her er der tal på antallet af deltagere, men der var god opbakning til arrangementet både på deltagersiden og på sidelinjen. Der blev dystet i Fodbold, kaproning og en hemmelig olympisk disciplin

Kl. 13 var der MTB cykelløb på 22 eller 44 kilometer, samt en naturrute på 20 kilometer. Cykelløbet var igen arrangeret af Fjordklyngens Cykelklub. Tak til dem for at lave de 2 cykelarrangementer i ugens løb. 46 mountainbikere deltog i cykelturene, der var for egen fornøjelses skyld.

Mens nogen cyklede, var der fodboldkamp på stadion, hvor Borup IF herrer i serie 3 mødte Ulbjerg IF serie 1 hold. Det slap Borupholdet ikke godt fra tabte hele 5-1.

Teltet lukkede kl. 16 for at blive klargjort til ovennævnte festaften.

Byfestudvalget og bestyrelsen har svært ved at få armene ned, oven på den ene succes efter den anden i ugens løb. Igen er der gået en rød tråd gennem arrangementerne. Den røde tråd i byfesten har været motion og sund levevis krydret med sjove og hyggelige indslag. Der har næsten dagligt været mulighed for at få sig rørt, og det har været dejligt at se, hvor mange deltager vi har kunnet trække fra Viborg og andre omegnsbyer. Det kan man kun være stolt af i et lille samfund som Låstrup med 180 indbyggere. Der er ikke overblik over økonomien i byfesten på nuværende tidspunkt, men der forventes en god håndsrækning til kassen, som bruges på at stille gode faciliteter til rådighed for byens borgere og idrætsforeningens medlemmer.

Det vigtigste i byfesten er det sociale regnskab, hvor vi med sikkerhed kan sige, at der på bundlinjen står et kæmpe plus.

Se referat fra lørdagens arrangementer på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag: