Byfesten i Låstrup med bilorientering og grillaften

Torsdag aften var Byfesten i Låstrup fantastiske heldige med vejret. Vejrudsigten havde lovet massivt regnvejr både torsdag og fredag, så festudvalget var lidt bekymrede for, hvor mange, der ville bruge aftenen på at tage til byfest i Låstrup. Efterhånden som torsdagen skred frem blev det mere og mere sikkert, at himlen holdt tæt, og det holdt stik. Vejret var fint til byfest trods de bange anelser.

Der var udkørsel til bilorienteringsløbet fra kl. 1730. Sidste år var der rekord antal deltagere med hele 30 biler, så vejrudsigten taget i betragtning, havde man nok tænkt, at det antal ikke kunne holdes i år. Hurtigt var der kø ved indskrivningsbordet, og da sidste bil var sendt af sted, stod der 32 biler på listen. Dermed var rekorden slået endnu en gang. Fantastisk.

Holdene blev sendt ud på 10 poster, hvoraf halvdelen var selvbetjeningsposter med spørgsmål og opgaver i alt fra lokale personers stjernetegn, plantegenkendelse, udfordring til følesans og vurdering af vægt, samt puslespil med kendte OL vindere. Den anden halvdel af posterne var levende poster med sjove opgaver, hvor deltagerne bl.a. skulle kaste hestesko efter en pæl, køre hinanden i trillebøre, skifte hjul på en bil, finde et væggeur ude i en græsmark efter hørelse og genkende et mønster og placere sine holdkammerater i en kvadratmønster. Posterne kunne give fra 0 til 5 point, så i teorien var der ca. 50 point at køre efter.

At dømme efter holdenes udbrud og drillerier holdene imellem undervejs, bragte posterne både ærgrelse og glæde, når det gik godt og når det gik skidt. Ingen kunne vide sig sikre, for ingen kom helskindede gennem opgaverne.

Underrvejs på turen i vores smukke nabobyer, Lynderup, Sundstrup, Nr.Rind, Borup, og Låstrup, kunne de deltagende børn samle tal ved posterne til bankoplader, der kørte i en særskilt konkurrence. Dermed havde børnene noget at beskæftige sig med undervejs og på de poster, der mere henvendte sig til de større børn og voksne.

Efter køreturen var der fælles grillaften på Borup Stadion i Låstrup, hvor Lars Vetter og Niels Klausen vendte steaks og medisterpølser på grillen. Teltet blev efterhånden fyldt, mens deltagerne i bilorienteringsløbet forventningsfulde ventede på den spændende afgørelse. Udfordringer undervejs, og opgaveløsning blev drøftet over bordene. Det øgede blot spændingen yderligere, når man hørte om de øvrige holds store pointhøst ved nogle poster, hvor man selv havde været uheldige.

Bilorienteringsudvalget havde travlt med at indsamle resultater og votere besvarelserne, inden aftenens resultat kunne offentliggøres.

Traditionen tro, blev aftenens nummer sjok beriget med en trøstepræmie. Holdet hed ”Team Humor” og havde Anja, Malthe, Mathilde, Merle og yderligere en veninde med i bilen.

Team Humor efter præmieoverrækkelsen.

Andenpladsen og vinder af en købmandskurv fra Købmand Lund i Skals blev holdet med navnet ”Berlingobanden”. Holdet bestod af Line, Kathrine, Julie, Maria, Sarah-Kathrine og endelig Kasper.

Berlingobanden efter overrækkelse af købmandskurv fra Købmand Lund

Førstepladsen og dermed aftenens vinder blev holdet med navnet ”De Olympiske Vindere”. I den bil var Morten, Eva, Ane, Magnus og Johan. Igen var en købmandskurv fra Købmand Lund i Skals på højkant.

"De Olympiske Vindere" ved overrækkelse af en købmandskurv fra Købmand Lund i Skals. 

De deltagende hold havde følgende pointfordeling:

Placering

Navn

Point

1

De Olympiske Vindere

28,08

2

Berlingobanden

27,18

3

Larsen

25,04

4

Låstrupholdet

22,57

5

Tipsklubben

21,95

6

Team Mogens

21,89

7

Kørebilen

21,59

8

Grisene

21,55

9

Team Volvo

21,48

10

SUB Legenderne

21,36

11

Joakim har kolde øl med!

21,14

12

Fætter Mak

21,02

13

Miami Heat

20,52

14

Team Happy

20,41

15

Grønkærgård

20,10

16

Every Yong

20,01

17

Dab. Girls

19,97

18

Kean er grim

19,00

19

OL + os

18,96

20

De grå + Verner

18,96

21

Super Tøserne

18,56

22

Team Østerby

18,20

23

Team Rigtrup

17,64

24

Den Lille Grønne

17,57

25

Rustkassen

17,47

26

Mandfolkene

17,41

27

Kortdamerne

17,38

28

Gejl and the kammerats

17,11

29

Team Engedal

16,07

30

Jensen

14,22

31

Team Boomer

14,05

Team Lyngsøe nåede at løbe med resultatopgørelsen, så det hold skal placeres et ukendt sted i rækken.

I bingokonkurrencen delte følgende hold pærmiepuljen:

De Grå + Verner, Rustkassen, Joachim har kolde øl med!, Miami Heat, Berlingobanden, Den lille Grønne, Team Happy, Larsen og SUB Legender.

Rigtig mange hjælpere var ude for at stå post. Byfestudvalget takker deltagerne for opbakningen til aftenens forløb, og hjælperne for den tid de har brugt på at stå på post og tage imod de dygtige deltagere.

Slut på endnu en god aften ved Byfesten i Låstrup.

Fredagens program lyder på Kæmpe Gavespil i Låstrup Forsamlingshus fra kl. 1900. Kom i god tid for der bliver rift om pladserne. På Festpladsen er der U70 fodboldturnering med 5 hold på den ene bane og Oldboys turnering med indbudte fodboldspillere på 4 hold på den anden bane.

I teltet er der strikke/hyggeklub og fællesspisning, hvor der er biksemad og spejleæg på programmet. Senere på aftenen skal årets raflemester findes. Mike Lybæk Vestergaard er sidste års vinder, og forventes at få kam til sit hår, for mange er sultne efter at få den titel ved årets rafleturnering, der starter i teltet kl. 2200.

Niels Klausen og Lars Vetter grille staks og pølser.

   

Opgaver på turen Herover mærkes på mønter gennem en stofpose og der gættes planter ud fra fotos af blade. 

Vinderholdet "De Olympiske Vindere", gætter på forskellige effekters vægt i gram. 

Se billeder fra torsdag aften på dette link.

Se Hel byfestens program på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: