Referat Jyllandsserie kvinder SUB09 - FC Thy/Thisted Q

SUB 09 - FC Thy/Thisted Q.  5-2 (3-1)

17.min. 1-0. Ida Velling (Charlotte Kjølhede)

20.min. 1-1.

25.min. 2-1. Ida Velling (Emma Langager)

38 min. 3-1. Ida Velling

67.min. 3-2

81.min. 4-2. Line Østergaard

89. min. 5-2. Emma Sørensen

Udskiftere: Else Astrup, Mie Lund og Tessa Vadsholt

Med en veloplagt Ida Velling i spidsen hev vi fredag aften vores tredje sejr i træk hjem. Efter mandagens lidt tamme indsats i Støvring var det som at se et forvandlet SUB-hold.

Inden kampen blev vi enige om at steppe op og være fuldt fokuseret på aftenens opgave. Og især i 1.halvleg viste pigerne mange af de kvaliteter, som de besidder.

Der blev kommunikeret, fightet, løbet for hinanden og det hurtige pasningsspil blev praktiseret.

1-0 blev det, da Charlotte Kjølhede efter flotte aktioner fandt Ida Velling, som på fornemt vis sendte bolden

under keeperen og i kassen. Desværre bragte FC Thy/Thisted balance i regnskabet, da de opfangede et boldtab i vores opspil og scorede på et fint spark fra kanten af feltet. Ida Velling gjorde det heldigvis til 2-1 5 minutter senere, da hun afdriblede keeperen, efter aflevering fra Emma Langager, og lagde bolden i det tomme mål. På dette tidspunkt af kampen var det en fornøjelse at se pigerne spille. Ida Velling fuldendte sit hattrick og scorede til 3-1, da hun efter 38 minutter opfangede keeperens halvsløje udspark og endnu engang afdriblede hende. Stærkt angrebsspil af Ida!

I pausen fik pigerne velfortjent ros og besked på at fortsætte de flotte takter. En godt spillende Emma Langager måtte pga. et slag på foden lade sig udskifte med Mie Lund, som senere i kampen noget bemærkelsesværdigt blev præsenteret for et gult kort pga. et hændeligt sammenstød. Et noget uretfærdigt kort af en ellers udmærket dommer.

2.halvleg levede ikke helt op til 1.halvlegs flotte spil, da pigerne desværre mistede lidt momentum og overlod initiativet til FC Thy/Thisted. Midt i halvlegen erstattede Else Astrup og sæsondebuterende Tessa Vadsholt de 2 unge og godt kæmpende piger, Michelle Drejdal og Camilla Porup. Og kort efter blev det 3-2, da Thy/Thisted på et flot friskpark scorede i forlængelse af førnævnte gule kort.

Dette var det nødvendige wake-up-call til pigerne, og især Line Østergaard og Charlotte Kjølhede tog ansvar for at få vendt overtaget til vores fordel. Med ca.10 min. igen tog Line Østergaard sagen i egen hånd, hvor hun afdriblede 2-3 spillere for så at sende et fremragende langskud i mål fra ca.25 meter.

Forsvarsspiller Emma Sørensen ville også lege med, og på energisk vis og med råstyrke moslede hun nærmest bolden igennem forsvaret, inden hun prikkede bolden under keeperen til 5-2. Jubelscenen efterfølgende var sjældent set før - men yderst stilfuldt og underholdendeJ

En flot kamp af pigerne på en dejlig forårsaften på Låstrup Stadion. Og skønt med så stor lokal opbakning til pigerne. Det betyder meget!

Kampens spiller blev fortjent Ida Velling, på en aften hvor alle 14 spillere fortjente stor ros.

Referent: Kristian Dam Kjær