Træner Niels Klausen forlænger med Borup IF

Træner Niels Klausen og holdleder Poul Børge Tovgård (Foto HP-Sparkær)

Fodboldudvalget i Borup Idrætsforening offentliggjorde lørdag eftermiddag, at træner Niels Klausen forlænger sin trænergerning i klubben i det kommende år. Dermed er der ro på trænersituationen og Niels Klausen kan se frem til sit femte år i idrætsforeningen.

Niels Klausen siger selv, at han nu har været så længe i klubben, at han kun kan betegne sig selv som en rigtig Borup-mand. Efter nogle år, hvor klubbens førstehold har rykket op og ned fra sæson til sæson, er der efterhånden udsigt til et helt andet stabilt hold. Førsteholdet har nu i 3 sæsoner spillet i serie 3 og hver gang på en mere og mere sikker plads. Her i efteråret var sæsonoverlevelsen således allerede på plads 4 runder før afslutningen i denne weekend.

Den sikre plads kunne godt have betydet, at spillerne slappede af og blev ligeglade med resultatet. Det har dog ikke været Niels Klausens indtryk af spillernes indsats. I sæsonens sidste kamp tabte holdet godt nok 3-2 til Sparkær IF på udebane, men spillernes tilgang til kampen, spilfordelingen og chancerne var helt klart i Borups favør. At det så var stolpe ud den ene gang efter den anden er blot udtryk for, at bolden rund og der skal nogle gange held til, for at det hele lykkes. Heldet var ikke på Borups side i dagens kamp, men træneren kunne lide det, som han så fra sidelinjen.

Niels Klausen har i sin beslutning om at fortsætte i Borup Idrætsforening lagt vægt på, at klubben har et meget ungt førstehold, men hertil en meget bred trup, hvilket også har betydet, at andenholdet i år rykkede op i serie 4. Dermed er der noget at bygge videre på i det kommende år, og det skal de unge spillere også forvente.

Niels Klausen ser gerne, at klubbens førstehold i det kommende forår konsoliderer sin placering i serie 3, og han ser gerne, at holdet ender i den bedste halvdel af rækken. Det er dog for tidligt at lægge ambitionerne fast, når puljerne og dermed modstandernes styrker endnu ikke er på plads.

Socialt har Niels Klausen selv gået foran for at lære de unge spillere betydningen af at holde sammen og at sætte pris på den kæmpe frivillige indsats, som rigtig mange medlemmer af Borup Idrætsforening hver uge gør for at skaffe gode forhold for fodbolden i den lille klub. Det sociale er helt i top. Niels Klausen nævner som eksempel, at han i dag havde lagt op til, at spillerne skulle mødes i klubhuset til fælles morgenmad, inden turen til dagens kamp i Sparkær. 16 mand troppede op og fik en god social oplevelse.

Selv om Niels Klausen står for det seriøse i at spille fodbold, så lægger han også vægt på, at der skal være plads til, at det er sjovt at være en del af spillertruppen. Mange gode spillerfester og sociale arrangementer viser, at det er tilfældet. Socialt sammenhold og seriøsitet er ikke modpoler, men snarere komplementære størrelser, der skaber en god klub.

Borup Idrætsforening ønsker tillykke med forlængelsen og ser frem til endnu en sæson med Niels Klausen på sidelinjen. Klubben anerkender hans evne til at få det bedste frem i spillerne og bakker hans linje op fuldt ud. 

Træner Niels Klausen i forgrunden og holdleder Poul Børge Tovgård i baggrunden. 

 

Træner Niels Klausen på sidelinjen. Nogle gange må man klø sig bag øret for at finde den rigtige taktiske løsning på et givent problem. 

Som det ses herover, er det svært at finde et foto i arkivet, hvor Niels Klausen ikke er flankeret af Poul Børge Tovgård. 

Annoncesponsor for dette opslag er: