Høstgudstjeneste i Låstrup Kirke

 

Årets høst 2024 blev søndag den 15. september fejret med høstgudstjeneste i Låstrup Kirke. Kirken var flot pyntet med blomsteropsatser, blomsterkrans på døbefonten, buketter på alteret, blomster på stolerækkerne og ikke mindst den traditionsrige høstkrans bundet af Majbritt Skovgaard Møller og Charlotte Kuhr Jensen. Endnu en gang havde blomsterbinderne overgået sig selv med en flot krans af årstidens blomster og frugter. 

Ved dagens gudstjeneste var der afløser på organist-pladsen. Organisten fra V.Tostrup Kirke var dagens afløser og medbragte sine døtre, der både inden gudstjenesten sang "Septembers himmel er så blå" og også sluttede gudstjenesten med "Sensommervise". Virkelig smuk skønsang for de fremmødte kirkegængere. 

Efter gudstjenesten var der stående kirkekaffe uden for kirken, hvor børneklubben stod for kaffe og muffins til støtte for Foday lægestuderende Sierra Leone, hvor deltagerne selv bestemte prisen. 

Ligeledes var der salg af årets høstprodukter fra Børneklubben med samme formål. Her blev solgt græskarbrød, mirabellesaft, friske æbler og forskellige slags syltetøj. 

Efter gudstjenesten blev årets høstkrans lagt på flygergraven uden for kirken. En tradition, der har været ført ud i livet gennem mange år. Flyvergraven med de allierede flyvere, som blev skudt ned over Låstrup under 2. verdenskrig for næsten 80 år siden.