Referat serie 2 Foulum IF - Borup IF

Borup gjorde det Viborg FF ikke fik, da holdet sikrede sig “bronze” i sidste runde af serie 2 puljens forårsturnering. I sæsonens sidste kamp spillede holdet 2-2 i Foulum, og det var præcis nok til at ryge op på en yderst flot 3. plads godt hjulpet af puljens øvrige resultater. I puljens øvrige kampe flaskede det sig i Borup favør ved at både Faarvang og Viborg Søndermarken tabte points.

Det er bestemt et godt og godkendt resultat i comeback sæsonen til serie 2. Det flotte resultat var også mere end man havde turdet håbe på, da holdet startede sæsonen med at tabe de 4 første kampe. Dertil har holdet døjet med flere skade nøglespillere, men andre har troppet op og har klaret sæsonen med bravur.

Træner Kristian Kjær har fået holdet og de unge spiller til at løfte sit niveau. I angrebet har brødrene Henry og Magnus Elkjær spillet sig ind på holdet med 7 mål hver, og i den anden ende af banen har forsvaret været yderst stabil med en stærk spillende August Mathiesen i målet.

Lørdagens kamp i Foulum blev spillet i på yderst solrig og lummer dag. Foulum havde mest at spille for, for de skulle vinde for at undgå en truende play-off kamp om nedrykning til serie 3. Foulum kom da også bedst fra start med mål efter blot 5 minutter. Målet var et flot lop over August i Borup målet.

Borup kom dog stærkt igen allerede i det 11. minut, hvor Henry Elkjær udlignede til 1-1, da han efter et par gode træk hamrede bolden i mål ude fra kanten af feltet.
Spillet bølgede meget frem og tilbage og tempoet var højt i sommervarmen. Lige før pausen kom Borup foran 2-1, da Alfred Lyngsø Mikkelsen flot fandt Christian Malik, der scorede på tæt hold.

Til anden halvleg blev der taget nogen rokeringer og før holdet var kommet på plads havde Foulum udlignet på en omstilling i det 51. min.
Resten af kampen bølgede spillet frem og tilbage i en jævnbyrdig match. Foulum pressede på, og det gav Borup en god håndfuld chancer i modsatte ende. Først havde Henry en stor chance lige efter udligningen, men hans skud gik ved siden af målet.

Borup havde især et par farlige hjørnespark hvor Tobias Sloth og Frederik Hvid fik et par store hovedstøds chancer uden resultat. Alfred var også alene igennem og især Jannick Thorsager hamrede en bold afsted som begge gange blev reddet af Foulums velspillende målmand.

August måtte også 2 gange hive flotte feberredninger op af lommen og forhindre Foulum i at score.

Træner Kristian Kjær satte sig selv på banen i de sidste 5 minutter, og han fik her kampens sidste og vel nok største chance, da han blev spillet total fri foran mål. Trænerens afslutning fik målmanden en hånd på, så den tog opstanderen og gik i spil igen. Det blev kampens sidste aktion i kampen, der endte med et retfærdigt 2-2 på måltavlen. Et brugbart resultat for Borup, der bragte holdet på den flotte 3. plads i puljen.

Træner Kristian Kjær er udtalte efter kampen, at han dæleme er stolt over holdets præstation her i foråret 2023 og han værdsætter det engagement, som drengene har vist i foråret. Mange har støttet op om træningsaftener og det har givet pote.

Se flere billeder fra kampen via dette link

Næste gang holdet skal i aktion er til Fjends Cup i uge 30. Borup IF har deltaget i Fjends Cup 8 gang og har vundet turneringen 2 gange. I 2023 skal holdet møde Skals FF, Mønsted IF og Feldborg/Haderup IF.

Følg selv med på Fjends Cup hjemmesiden, hvor øvrige resultater også formidles videre.