Referat Borup IF serie 3 hjemme mod Mønsted

Der var smæk for skillingen, da Borup tirsdag aften fik besøg af topholdet Mønsted. En seværdig og underholdende kamp med godt spil på et fornuftigt niveau, hvor begge hold gik efter de 3 points, men måtte nøjes med det ene, da stadionuret viste 3-3 ved dommerens sidste fløjt.

Borup lagde bedst ud og dominerede de første 5-10 minutter, hvor bl.a. Rasmus Abildskov var yderst tæt på at bringe hjemmeholdet i front tidligt i kampen, men en storartet redning af Mønsteds absolut bedste mand, Gustav Jønsson, forhindrede bolden i at ryge i mål ved at slå den op på overliggeren og i spil igen.

Mønsted overtog spillet de næste 25 minutter, og vi manglede lidt energi i returløbene, og det efterlod lidt for meget plads til Mønsteds dygtige offensive spillere. Men at vi (Borup) blev kørt rundt på røv og albue i 1.halvleg, som Mønsteds spillende træner Niels Christiansen fremlægger det i sit referat af kampen på FjendsCup, er vist det, man kalder en meget subjektiv vurdering. Om det skyldes, at Niels selv var kommet på hårdt arbejde i defensiven og manglede lidt overskud til et mere nuanceret billede af 1.halvleg, skal jeg selvfølgelig lade være usagt. Men Mønsted havde momentum i 20-25 og scorer to gode mål, begge sat ind af Kasper Henriksen, og August Ivik redder et par gode muligheder. De sidste 5 minutter inden pausen vågner vi op igen, får gang i spillet og får tilspillet et par chancer, men igen er Gustav Jønsson i vejen.

2.halvleg bliver nærmest spil til et mål – nemlig Mønsteds, selvom de konstant lurer og lukrerer på omstillinger. Mønsteds Sebastian Drensborg inkasserer et gult kort, og overtallet udnyttes, da Christian Malik reducerer i 60.min. til 1-2 på et smukt venstrebenshug helt op i krydset på Johan Nielsens forarbejde. Derefter vejer vi morgenluft og får skabt fornuftige muligheder. Desværre straffer Mønsted en opspilsfejl og scorer til 1-3. Det var sgu lidt en mavepuster, og kort efter får Bastian Borup Terp gult kort for et frispark.

Men vi bliver ved med at tro på tingene, for vi spiller bedst og har Mønsted nede i sækken. Vi får i 86 min. nok lidt heldigt et straffespark begået mod Peter Lund, som Frederik Hvid omsætter, selvom Gustav Jønsson er tæt på at afværge. I kampens overtid smider Simon Hermann bolden ind i feltet, som Frederik Hvid header ned for fødderne af Bastian Borup Terp, der resolut hamrer læderet i nettet til slutresultatet 3-3. Simon Hermann får til sidst en advarsel for at sparke bolden væk, men undertallet fik ingen betydning, da kampens dommer Jørgen Laursen fløjter af kort efter.

Gutterne viste fantastisk moral og arbejdede hårdt for sagen, så pointet var fuldt fortjent. Vi var en del afbudsramt pga. skader fra Sallingsundkampen, så det betød comeback til Patrick Thorsager og Marcus Enevoldsen, som har været væk pga. henholdsvis langtidsskade og rejse.

Johan Nielsen arbejde ihærdigt på venstrekanten og hev flest stemmer hjem, men hele holdet skal have og fortjener kæmpe ros for indstilling og indsats.

Se videouddrag fra kampen via dette link.

Se flere billeder fra kampen via dette link.