Byfesten i Låstrup - Foredrag med Cykeldrengene

Cykeldrengene Nicklas og Emil tog borgerne i Låstrup med storm, da de på en god onsdag aften holdt foredrag i byfestteltet på Borup Stadion. Aftenen startede med flæskestegssandwich fra byfestens køkken, hvor frivillige tilberedte mad på samlebånd. Denne aften mødte over 90 op og købte deres aftensmad i teltet, så der var god gang i at lange mad over disken. 

Efter sandwich blev Cykeldrengene Nicklas og Emil budt velkommen til foredrag. I første halvleg fremførte de friske drenge deres filosofi om at se lyst på tingene og springe ud i de idéer, som alle har. Blandt andet cyklede drengene næsten 25.000 kilometer rundt om jordkloden i 2020, indtil corona-pandemien satte en stopper for deres forehavende, og de måtte haste hjem til Danmark, inden Verdens infrastruktur lukkede helte ned. 

Drengenes motto er "Hold kæft, hvor har vi det godt". Det motto blev fremført igen og igen af både drengene og af tilhørerne. Der blev desuden givet adskillige high fives under foredraget for at understrege deres pointer. Ingen tvivl om, at der her stod 2 unge mennesker, som har forsøgt at udleve deres inderste drømme. Drømme, som de er fodret med fra forældrenes side og drømme, som andre nok ikke ville turde springe ud i. 

Emil og Nicklas fortalte om glæder, sorger, udfordringer og nogle af de mange vanskeligheder, som en tur jorden rundt unægteligt vil byde på. Med motoet "Hold kæft, hvor har vi det godt", så var udfordringerne alligevel lettere at overkomme. I den sjove afdeling fortalte foredragsholderne om deres møde med Indonesiens politichef, vicepræsident og kontakt med landets præsident. Det havde sat sig i drengene, at de pludselig blev landskendte i et land med 260.000.000 indbyggere. De fortalte også om frygtsomme oplevelser, kriminalitet og røverier, så det har ikke kun været en dans på roser at cykle den lange tur. 

I anden halvleg fortalte drengen om deres deltagelse i TV-programmet "Alene i Vildmarken" 5 sæson, som de tilmed vandt. Turen gik til Norge, hvor Emil skulle vandre 45 kilometer ud til deres fælles overlevelsessted, mens Nicklas blev fragtet ud på pladsen for at forberede Emils ankomst. Her fik tilhørerne den ærlige version af, hvordan det er at deltage i et realityprogram med regler, der kan bøjes og lidt snyd i kanten. 

Der blev berettet om de øvrige deltagere og forsøget på at "psyke" dem undervejs ud i deres respektive udsteder. Der blev berettet om fysiske udfordringer med først at tage så meget på som muligt og efterfølgende sult med deraf følgende vægttab, der langt overgik den begyndende opfedning. 

Næste projekt er i støbeskeen. Drengene er lige kommet hjem fra en 200 km lang forberedelsestur på cykel over is, for snart drager drengene til Grønland, hvor de skal cykle 800 km på tværs af Grønland. Lidt af en udfordring, for forberedelsesturen på 200 km blev betegnet, som det hårdeste, at de 2 drenge endnu har oplevet. Det kan så ganges med 4, når Grønland skal passeres. 

Ud over mottoet "Hold kæft, hvor har vi det godt", blev der delt ud af de unge menneskers erfaringer. Blandt andet, at det er lige meget om man tror på et projekt, eller om man ikke tror på et projekt. Uanset, så skal ens egen tro nok gå i opfyldelse. Altså tror man ikke på, at man kan opnå noget, så kan man heller ikke, og tror man nok på et projekt, så skal man også nok få det gennemført. 

Gode ord med på vejen til de 90 tilhørere fra de unge mennesker, som måske har mere livserfaring, en mange af deltagerne, der var både 3 og 4 gange så gamle som Cykeldrengene. 

Efter foredraget blev der klappet, og Cykeldrengen skulle have en selfie med hele publikum råbe deres motto. 

Næste punkt på byfesten i Låstrup er torsdags aftens Bilorienteringsløb for hele familien med udkørsel fra byfestteltet kl. 1730-1800. Derefter grillfest i teltet. 

fredag byder på fodbold på fodboldbanen og efterfølgende rafleturnering i teltet. 

Lørdag byder på gratis rundstykker sponseret af Vestjysk Bank og derefter Lørdagsdysen, der er ny i byfestprogrammet som afløser for Farmerturneringen. 

Vel mødt til byfesten i Låstrup, hvor alle komme alle ved. Redaktionen har for resten på fornemmelsen, at udsmykningsudvalget har haft esser i ærmerne og har opgraderet teltet i forhold til byfestens 3 første dage. Kom ned i teltet og se, hvad der er sket og oplev stemningen. 

Se byfestprogrammet via dette link. 

Se flere billeder fra arrangementet via dette link.