30 min

1-1

35 min

Pointtab til Borup serie 4

I fredagens topkamp i lokalopgøret i Hersom/Bjerregrav, satte Borups serie 4 hold sæsonens første point til, da holdet spillede 1-1, efter samme cifre ved pausen.

Efter skribentens mening, kan holdet være godt tilfredse med det resultat, for det brændte hårdt på sidst i kampen.

Borup fik en kaotisk optakt til kampen, efter afbud fra topscorer Lasse Braad og Mathias Kristiansen. Desuden fik holdet afbud lige før kampen fra en sygdomsramt Mark Vad. Endelig måtte viceanfører Mads Tougaard trækker sig 3 minutter før kampstart efter en skade i opvarmningen.

På grund af de mange afbud måtte en del sidste øjebliks rokeringer til, men det skal siges, at de spillere, som overtog de pågældende pladser, i form af Peter Lund, Tobias Sloth og en hasteindkaldt Frederik Svenningsen faktisk var nogle af de bedste markspillere på dagen.

Det var efter den hektiske opstart ikke overraskende, at det var Hersom/Bjerregrav, der sad på kampen fra kampens indledning. Kun godt målmandsspil og gode indgreb fra målmand Christian Mønsted holdte Borup på 0-0.

Efter 20 minutter begyndte holdet dog at vise tænder, og det var især ved godt sammenspil mellem Peter Lund og Nicklas Thorsager, der fandt hinanden godt. Først kombinerede de sig igennem modstanderne i ét forsøg, som endte med at Nicklas Thorsager hamrede bolden via målmandens hænder på overliggeren. Dog uden at ændre på resultattavlen.

Først i det 30. minut kom føringsmålet 0-1 til udeholdet, Peter Lund erobrede bolden og med en fremragende stikning i dybden, spillede han Nicklas Thorsager blank med målmanden. Nicklas driblede udenom og trillede bolden i mål. Føringen holdte desværre kun i 5 minutter, inden Lars Tougaard noget dumt begik straffespark efter en dødboldsituation. Efter skribentens mening en noget tynd kandelse, da en angriber og Lars var i infight, ligesom det er skribentens opfattelse, at angriberen begik frispark inden.  men det så dommeren ikke. I straffesparket hev Christian Mønsted en klasseredninger op, men desværre var Hersom/Bjerregrav først på riposten og kunne udligne til 1-1. Resten af halvlegen bølgede spillet frem og tilbage.

Det gjorde det også i 2. halvleg, hvor Christian Mønsted fint hev en ny klasseredning frem, da han hentede en afrettet bold oppe i det ene målhjørne. Borup manglede lige det sidste i at blive rigtigt farlige. Langsomt men sikkert satte Hersom/Bjerregrav sig på opgøret, især med et hav af dødbolde, lange indkast og hjørnespark. Borup forsvaret sig bravt i defensiven og målmand Christian Mønsted kæmpede hårdt mod de hovedstøds- og fysisk stærke Hersom/Bjerregravspillere.

Borup største og bedste forsøg i anden halvleg, var i det 75. minut, da Peter Lund headede på tværs lige foran mål til indskiftede Søren Offersen. Søren manglede dog lige en skostørrelse i at kunne bringe holdet foran. Lige efter havde Søren Offersen et frispark lige udenfor feltet, som han hamrede over målet.

Anden halvlegs nok største målchance kom i det 85. minut, da en Hersom/Bjerregrav spiller driblede sig helt fri med Christian Mønsted, der med en ny stor redning holdt skansen for Borup. Denne gang  med en flot fodparade. Fodparaden var lige akkurat nok til, at bolden sneg sig udenom den ene stolpe.

Det blev ved de 1-1, som Borup af 2 grunde kan være bedst tilfreds med. For det første, hvis kampen skulle haft en vinder havde det nok været fortjent, at det havde blevet Hersom/Bjerregrav, og så holdt man Hersom/Bjerregrav bag sig og bevarede førstepladsen i puljen á point med Foulum/Trojka..

Dagens spiller blev suveræn Christian Mønsted. Han spillede ganske enkelt sin bedste kamp i Borup målet indtil nu.