Byfesten i Låstrup blev igen en bragende succes med flot finale lørdag aften.

  

 

Byfesten i Låstrup kulminerede lørdag aften med stor festmiddag for 125 spisende gæster. Skuepladsen for dette event var det flot udsmykkede byfestttelt.

Paw Brøns bød gæsterne velkommen til festen. Han startede med at takke de mange frivillige i de respektive udvalg, der har arbejdet hårdt ugen igennem for at gøre en byfest af den størrelse, som præsenteres i Låstrup mulig.

De 125 spisende gæster fik mad fra Skals Mad. Ikke mindre end 2 flotte helstegte pattegrise med stor salatbar, flødekartofler og nye bagte kartofler. Et flot skue og en fin middag til de sultne gæster. I baren var der travlt aftenen og natten lang. Frivillige fra vores fodboldhold stod for baren, hvor der ikke blev lagt fingre imellem. Der kunne både købes søm, drinks og almindelige drikkevarer.

Idrætsforeningens formand Poul Johannessen tog ordet og takkede byfestudvalg, udsmykningsudvalg og alle de andre frivillige borger, som har gjort en kæmpe indsats for at få byfesten til at fungere. 

Byfestudvalget havde den lille ekstra es i ærmet for de stillede op til en sang om ugens forløb med flotte kustumer, som ses i billedet herunder:

 

 

Her er aftenens bedst udklædte deltager Paw Brøns i flot SUB88 træningsdragt. 

Efter spisning var Jesper Frimand fra JF Event, der spillede op til dans med flot lysshow og fantastisk musik. Aktiviteterne på dansegulvet vidnede om, at musikken faldt i deltagernes smag, så stor tak til Jesper for god sans for, hvilken musik der skulle i højttalerne. Temaet var 80'erne så masser af diskomusik var i højttalerne. 

Byfesten har i 2023 varet i 5 dage fra tirsdag til lørdag. Det har krævet rigtig mange frivillige kræfter at få afviklet alle de mange arrangementer, men rigtig mange har budt ind med hjælp, og flere er trådt til hen ad vejen. Ugens arrangementer har generelt været præget af god tilslutning.

Se billeder fra lørdag aften via dette link.

Tirsdag var der foredrag ved fodboldkommentator Morten Bruun. Her blev de ca. 100 gæster ført ind i fodboldens verden set fra en kommentator, som har god forstand på fodbold. Der var både lokale, nationale og internationale historier  på programmet, og han overraskede ved at præsentere et kapitel om Borup Idrætsforenings fodboldhistorie. I Engtramperkroen var der flæskestegssandwich på menuen, og der blev slået hul på ugens forbrug af fadøl. 

Se det fulde referat fra tirsdagens arrangement på dette link.

Onsdag var børnenes byfest med 80'erlege på stadion, hvor der også var lokalbrag mellem 40+ herrerne fra Borup If og Ulbjerg IF. Samtidig var Låstrup Kirke fyldt med gæster til koncert, hvor Helena Soundroos sammen med Casper, Marius og Arthur sang og spillede danske og engelske tekster. Efter koncerten var der kaffe og kage i byfetteltet, hvor Anne Marie Dalgaard præsenterede nye og gamle sange fra Højskolesangbogen. 

Se det fulde referat fra onsdagens arrangement på dette link. 

Torsdag var der bilorinteringsløb rundt i vores lokalområde. Orenteringsevnen blev testet sammen med 14 poster, hvor deltagerne blev testet på styrke, viden, hukommelse, koordination og meget mere. 27 biler deltog i arrangementet. Det var fin tilslutning og kæmpe ros til udvalget, der har sammensat de sjove poster, der passede perfekt til Color temaet. Samme aften var der grillfest i teltet, hvor frivillige vendte steaks og pølser på grillen. 130 solgte menu'er vidner om god opbakning til aftenens arrangement. 

Se det fulde referat fra torsdagens arrangement på dette link. 

Fredag var der Kæmpe Bankospil i Låstrup Forsamlingshus med gaver for mere end 25.000 kroner. Det kunne trække folk af husene, og lotterispiludvalget kunne melde om 120 gæster i forsamlingshuset. På stadion var der NERF battle på multibanen, hvor 3 børnehold kæmpede med skumgummiprojektiler. Samtidig var der 60+ oldboys fodbold på Borup Stadion, hvor 5 hold havde sat hinanden stævne. 6 lokale havde derudover sat hinanden stævne i et 7áSide turnering på opvisningsbanen.  Endelig sluttede dagen af med rafleturnering til ud på de lyse timer. Alle deltagere fra fodboldturneringen blev budt på frikadeller og kold kartoffelsalat. Igen travlt i teltet med skønsmæssigt over 125 spisende gæster, og så var der travlt i baren, hvor fadøl fik ben at gå på.

Senere på aftenen var der rafleturnering i byfestteltet. Igen med god opbakning, hvor 54 raflere meldte sig på banen. 

Se det fulde referat fra fredagens arrangement på dette link. 

Se også referat fra rafleturneringen på dette link. 

Lørdag dag startede med Vestjysk Banks fælles morgenbord i teltet. Byfestteltet var spækket med morgenfriske borgere fra Låstrup, Nr.Rind og medlemmer af Borup Idrætsforening. Flot opbakning til bankens arrangement.

Efter morgenmad var der diskodysten på programmet. Her kunne 8 tilmeldte hold dyste i koordination, balance, viden og evne til at regne den ud. Gevinsten var 2000 kroner, så der blev gået til den på banen. Det var sjove lege og konkurrencer, som desværre blev spoleret lidt af kraftige regnbyger i ny og næ. Der var grillede pølser fra Kridternes pølsebod og byfestteltet bød på kyllingesalat, pølsemix og franske hotdogs. På Stadion var Hancocks ølvogn åben og vel besøgt.

Teltet lukkede kl. 1600 for at blive klargjort til ovennævnte festaften.

Byfestudvalget og bestyrelsen udtrykker tilfredshed med besøgstallet i løbet af ugen og kæmpe tilfredshed med alle de frivillige, der har gjort en sådan byfest mulig. 

Der er ikke overblik over økonomien i byfesten på nuværende tidspunkt, men der forventes en god håndsrækning til kassen, som bruges på at stille gode faciliteter til rådighed for byens borgere og idrætsforeningens medlemmer.

Det vigtigste i byfesten er det sociale regnskab, hvor vi med sikkerhed kan sige, at der på bundlinjen står et kæmpe plus.

Byfestteltet ryddes søndag kl. 1100, så byens frivillige må gerne sætte kryds i kalenderen. Teltet bliver stående, da det skal vær tørt, og det tyder det ikke på at kunne blive på en søndag med regnfuld lune. 

Annoncesponsor for dette opslag: