Mindegave til Jens Christian Hvam Jensen

Det var med stor sorg, at vi den 28. december 2022 fik oplyst, at vores målmand gennem mange år og sponsor i klubben - Jens Christian ”Hvam” Jensen døde tirsdag den 27. december 2022 efter lang tids sygdom.

Hvam var en markant målmand i Borup Idrætsforenings førstehold fra 1976 og ca. 20 år frem. Der var altid god lyd på Hvam, så holdkammeraterne vidste, hvad der forventedes af dem set fra bagerste skanse. Borups førstehold lå i den periode i henholdsvis serie 1 og serie 2.

Ud over at spille fodbold havde Hvam sit revisionsfirma ”Hvam Jensen” i Viborg. Revisionsfirmaet har gennem alle årene, været trofast sponsor i Borup Idrætsforening.

Ud over at være revisor var Hvam også medindehaver af restauration Terminalen gennem mange år. Terminalen var også sponsor i Borup IF. Det fik medlemmerne at mærke da coronasmitte i 2021 lukkede landets værtshuse. Terminalen havde et lager af Tuborg Julebryg, som ikke ville kunne sælges, når der igen blev åbnet for værtshusbesøg. Derfor tog Hvam initiativ til, at alle Terminalens julebryg blev sponseret til kantinen i Borup IF, hvor salget gik ubeskåret til idrætsforeningens arbejde.

Hvam var også medlem af 4. halvleg, der hvert år holder sociale arrangementer i maj og september. Ved arrangementet i september 2022 var Hvam blevet så syg, at han ikke kunne deltage i arrangementet, men til gengæld sponserede han en omgang øl til de 30 deltagere i arrangementet.

Hvam glemte aldrig de gode oplevelser, som hans fodboldkarriere i Borup IF gav ham, og han ville gerne økonomisk give tilbage, så de yngre kræfter i klubben kunne få gode betingelser for at spille fodbold.

Jens Christian Hvam Jensen bisættess lørdag den 7. januar kl. 1100 fra Sortebrødre Kirke i Viborg. Efter Hvams ønske deltager Borup Idrætsforening i begravelsen med fanen båret af Poul Børge Tovgaard og Hans Fredborg. De har begge spillet talrige fodboldkampe med Hvam, og det var Hvams ønske, at fanen skal bæres af hans gamle holdkammerater.

På opfordring fra en af Hvams gamle holdkammerater har Borup IF lovet at samle ind til en mindegave til Hvams familie. Ønsker du at være med i mindegaven, så skal du senest fredag den 6. januar sende 50,- kr. til vores mobilpay 43699 mrk. Hvam mindegave. Det er normalt uden for idrætsforenings lod at lave indsamlinger, men da Hvam boede og skal bisættess uden for vores eget lokalområde, har vi her gjort en undtagelse.

Æret være Hvams minde.

 

Arkivfoto fra Viborg Stifts Folkeblad fra en kamp mod Skals FF i serie 2 i 1986. Kampen blev vundet af Borup IF med 2-0. Jens Christian Hvam Jensen ses i midten med målmandshandskerne godt på.