Kæmpe tak for det frivillige arbejde i byfesten i Låstrup

Oven på en byfest, hvor der skønsmæssigt leveres over 1.000 frivillige timer, takkes hermed for den kæmpe frivillige indsats, der er leveret op til og i byfesten i Låstrup.

Forberedelserne til byfesten har været i gang i flere år. Det skyldes aflysning af byfesten i 2020 og 2021, så vi skal helt tilbage til afslutningsfesten i Låstrup Forsamlingshus i november måned 2019, hvor byfestens tema blev offentliggjort. Temaet blev ”Color”.

Der har så været tilløb til byfester i 2020 og i 2021, men ingen har turdet føre en byfest ud i livet med corona-spøgelset hængende over hovedet. Sådan var det heldigvis ikke i 2022, hvor lysten til fest og aktiviteter igen var tilbage. Dejligt at se, at niveauet og lysten til at deltage ikke er forsvundet i de 2 mellemliggende år.

Byfestudvalget er sammensat af formand Henriette Lyngsø Mikkelsen, Majbritt Skovgaard Møller, Annike Trinderup Pedersen, Paw Brøns, Gitte Elkjær Jensen, Joachim Hvid og Johan Nielsen. De har igennem de 3 forløbne år holdt utallige møder og har planlagt byfesten 2022 i detaljer og har koordineret mad, aktiviteter, leverancer af udstyr, drikkevarer, musik, arbejdsplan og frivilligt arbejde. Det har været et kæmpe arbejde, som de med bravour har udført i den forgangne tid.

Ud over byfestudvalget er der mange underudvalg, som har haft specifikke arbejdsopgaver i forbindelse med byfesten. Der væres sig udsmykning, mad, telt, enkelte arrangementer og formidling.

Udsmykningsudvalget er et af de udvalg, der gør et kæmpe arbejde for at få årets tema og byfesten til at gå op i en højere enhed. I år er der f.eks. produceret lamper, guirlander, lysholdere, støbt betonfødder til grene til pynt, lavet garnduske til udsmykning, lavet papirblomster, pyntet fyrfadslyseholdere og mange andre ting. Det er et kæmpe arbejde, som udvalget har gjort og mange eftermiddage og dage er gået med at producere udsmykning i klubhuset og på stadion.

Teltudvalget står for opsætning af telt, lægge gulv og flytte alle de effekter, der skal bruges til byfesten frem og tilbage. Ud over telt og gulv er det en tilbygning til køkken, opsætning af inventar og belysning. Flytte borde og stole til 150 personer, samt køle og frysefaciliteter. Heller ikke nogen lille opgave, men heldigvis er der mange, der kommer og hjælper, når der kaldes til arbejdsdage.

Lørdagsdysten har haft sit helt eget udvalg, der har stået for at opfinde en afløser til den 15 år gamle Farmerturnering. Det er et stort arbejde at sammensætte en aktivitet fra bunden, så her har der også været adskillige møder og arbejdsdage til at producere de effekter, som er brugt i forbindelse med Lørdagsdysten.

Byfesten i Låstrup har i rigtig mange år haft bilorienteringsløb på programmet. Bilorienteringsløbet har traditionelt 10 poster med opgaver til deltagerne. Det kræver stor kreativitet at udtænke rimelige opgaver, som på retfærdig vis kan bedømmes af de frivillige, der hjælper med at udføre orienteringsløbet. Det er også en kæmpe opgave, som hvert år udføres af udvalget.

Fredag aften er der kæmpe sponsor Bankospil med gevinster for over 25.000 kroner. Det er lotterispiludvalget, der er rundt ved sponsorerne for at spørge om sponsorater til gevinsterne ved det store lotterispil fredag aften. Det er også en stor opgave at kontakte de mange sponsorer og forretningsdrivende.

Til alle aktiviteter og forberedelser tages billeder og videoer til formidling og udsmykningsbrug. Det er Kurt Elkjær og Jacob Thorup Kjærsgaard, der er de faste fotografer, der med kamera og drone dokumenterer byfestens hændelser.

Ud over de her nævnte større udvalg er der mange mindre udvalg og kontaktpersoner, som hvert år udfører store opgaver og gør meget for at afvikle aktiviteter og formidle om byfesten i Låstrup. F.eks. rafleturnering, U70 fodboldturnering, børneunderholdning som NERF og legeaktiviteter og endelig formidling fra byfestens aktiviteter. Endelig er der rigtig mange involveret i at stå i køkkenet, stå i køkken, bage kager og rigtig mange andre opgaver, som ikke er nævnt her.

Borup Idrætsforenings bestyrelse er alle involverede i mange af de nævnte udvalg, men er også medarrangører af byfesten, så ud over byfestudvalget er der også masser af opgaver til bestyrelsen i en hele uge med aktiviteter.

Bestyrelsen er stolte af, at så mange frivillige år efter år stiller op for at bruge foreningens faciliteter og det er helt sikkert årets højdepunkt i Låstrup og omegn. Derfor sendes her en kæmpe tak de mange frivillige i forbindelse med byfesten og ikke mindst til byfestudvalget, som står for alt dette arbejde.

Kæmpe tak til alle frivillige.

Se mange flere billeder af frivilligt arbejde via dette link. 

Byfestteltet blev stående for nu holder Borup IF DBU Fodboldskole for 92 børn og unge mennesker. Allerede i morgen står et team af trænere og ledere klar til at tage imod de mange børn. Allerede i dag har trænerne været sammen for at pumpe bolde til de mange børn. Frivillige har i forbindelse med fodboldskolen arrangeret morgenpasning og madlavning til de børn, de rønsker at benytte sig af dette tilbud. 

Her går det godt. Der kommer yderligere informationer om fodboldskolen her på hjemmesiden i de kommende dag.