Byfesten i Låstrup lørdag med morgenbord, Lørdagsdyst og legedag.

Vestjysk Bank startede dagen ved byfesten i Låstrup med gratis rundstykker og kaffe. Ikke blot levering af varerne, men også frivillige til at lave kaffe og servere. God stil af en fantastisk sponsor at anerkende sin klub og byens borgere på den måde. Tak for mad til Vestjysk Bank.

 

Personale fra Vestjysk Bank stod klar til at servicere låstrupborgerne.

Efter morgenmaden var der nye boller på suppen. Normalt dyster Låstrup og Nr.Rinds lokalområder i Farmerturneringen, men efter 15 år med den konkurrence var det tid til nye udfordringer på den plads. Farmerturneringen blev afløst af Lørdagsdysten, hvor de bedste elementer fra Farmerturneringen videreføres i de nye rammer.

I Lørdagsdysten stillede 10 hold af mindst 5 personer til konkurrencen. Alle hold flot udsmykket med farver i stil med byfestens tema Color. Ud over de 10 holds deltagere var Borup Stadion fyldt med glade borgere og besøgende, der ville se, hvad det nye udvalg havde fundet på af seværdige aktiviteter. Gæsterne blev bestemt ikke skuffede, for der var 10 sjove aktiviteter stillet an på opvisningsbanen, hvor deltagerne skulle dyste.

Deltagerne dystede derefter over 2 timer i discipliner som mælkekassestabling, harpunskydning, elastikudstrækning, kæmpebold, tagrendeløb, skilpaddedyst, fodboldpræcision og flere andre dyster. Tilskuerne kunne fra sidelinjen følge med i holdenes dyst, når de 2 hold af gangen mødtes over de forskellige discipliner.

Det gav gode scener for tilskuerne, når de med rigtig mange mælkekasser oven på hinanden måtte springe for at undgå faldende mælkekasser eller dem, der fik en sprunget elastik i numsen. De frivillige var gode til at gøre det sjovt for alle deltagere, så også holdene med mindre børn havde en god konkurrence.

 

Kl. 1300 stillede de deltagende hold op for at synge en selvskrevet sang til melodien ”Jeg ved en lærkerede” og holdende kunne vinde nye point alt efter publikums reaktion på holdenes sange. Endelig var det tid til at udråbe den samlede vinder af dysten. Det blev holdet med navnet ”Møgunger” bestående af helt unge mennesker fra området. Flot klaret af de helt unge deltagere.

Lørdagsdysten var en god afløser for Farmerturneringen og den vil helt sikker kunne ses på programmet i de kommende år.

Der var mulighed for at købe sig en grillpølse i kridternes grillbod eller at købe pølsemix, kyllingesalat eller wraps i teltets køkken.

 

På stadion var legeaktiviteterne nu åbne for alle, så alle kunne få sig en dyst i en selvvalgt disciplin. Det benyttede mange sig af i de følgende timer til teltet lukkede kl. 1600.

 

Tak til byfestudvalget for en god lørdag, hvor vejret viste sig fra den absolut bedste side. Godt vejr med sol og ikke for varmt eller for koldt. Dejlig byfestlørdag sigtende frem mod byfestens kronjuvel, som er festaften i teltet. Det følger i et kommende opslag, når det er overstået.

Se flere af Kurt Elkjærs flotte billeder via dette link.