Byfesten i Låstrup blev igen en bragende succes med flot finale lørdag aften.

 

 

 

Byfesten i Låstrup kulminerede lørdag aften med stor festmiddag for 130 spisende gæster. Skuepladsen for dette event var det flot udsmykkede byfestttelt, hvor udsmykningsudvalget havde endnu en Es i ærmet. Servietterne var selvfølgelig flot lavet om til blomster i alle Verdens farver, så det passede med byfestens tema Color”

Henriette Mikkelsen bød gæsterne velkommen til festen. Hun startede med at takke de mange frivillige i de respektive udvalg, der har arbejdet hårdt ugen igennem for at gøre en byfest af den størrelse, som præsenteres i Låstrup mulig.

De 130 spisende gæster fik mad fra Slagter Neess i Skive. Ikke mindre end 2 flotte helstegte pattegrise med stor salatbar, flødekartofler og nye bagte kartofler. Et flot skue og en fin middag til de sultne gæster. I baren var der travlt aftenen og natten lang. Frivillige fra vores fodboldhold stod for baren, hvor der ikke blev lagt fingre imellem. Der blev både delt body-drinks og krammere ud, så alle kunne føle sig velkomne. Hvis man altså turde gå i baren.

 

 

Efter spisning var det vores egen Simon Nielsen fra serie 5 holdet, der spillede op til dans med flot lysshow og fantastisk musik. Aktiviteterne på dansegulvet vidnede om, at musikken faldt i deltagernes smag, så stor tak til Simon for god sans for, hvilken musik der skulle i højttalerne.

Byfesten har i 2022 varet i 6 dage fra mandag til lørdag. Det har krævet rigtig mange frivillige kræfter at få afviklet alle de mange arrangementer, men rigtig mange har budt ind med hjælp, og flere er trådt til hen ad vejen. Ugens arrangementer har generelt været præget af god tilslutning.

Se billeder fra lørdag aften via dette link.

Mandag var Låstrup Kirke fyldt med gæster til koncert, hvor Mathias Brich gav den hele armen på Marimba og andre slagtøjsinstrumenter. Efter koncerten var der kaffe og kage lavet af frivillige fra Kulturcenter Værestedet, så overskud gik til ombygning af den gamle skole til Hele Fjordklyngens nye Mødested.

Se det fulde referat fra mandagens arrangement på dette link. 

Tirsdag var der trylleshow ved tryllekunstner Peter Andreas Laursen. Her blev de ca. 60 tilskuere ført ind i magiens vidunderlige Verden med tricks og sjov med børnene. Efter trylleshow var der mulighed for at træne virtuel fodbold i form af FIFA fodbold på skærm i teltet. Byfestens køkken diskede op med mexicanske pandekager og tacoskaller. Over 100 solgte menuer, så der var travlt i køkkenet.

Se det fulde referat fra tirsdagens arrangement på dette link.

Onsdag bød på foredrag med de meget inspirerende Cykeldrengene kendt fra ”Alene i Vildmarken” og for deres 25.000 kilometer lange cykeltur Jordkloden rundt. Drengene leverede et medlevende foredrag under deres motto ”Hold Kæft, hvor har vi det godt”. Aftenens gæster fik også en flæskestegssandwich med i billetprisen, så igen havde de frivillige i køkkenet travlt med at sætte mad frem på køkkenbordet. Over 90 gæster mødte frem og hørte det gode foredrag.

Se det fulde referat fra onsdagens arrangement på dette link. 

Torsdag var der bilorinteringsløb rundt i vores lokalområde. Orenteringsevnen blev testet sammen med 14 poster, hvor deltagerne blev testet på styrke, viden, hukommelse, koordination og meget mere. 26 biler deltog i arrangementet. Det var fin tilslutning og kæmpe ros til udvalget, der har sammensat de sjove poster, der passede perfekt til Color temaet. Samme aften var der grillfest i teltet, hvor træner Kristian Kjær og Thomas Mikkelsen vendte steaks og pølser på grillen. 136 solgte menu'er vidner dog om god opbakning til aftenens arrangement. 

Se det fulde referat fra torsdagens arrangement på dette link. 

Fredag var der Kæmpe Bankospil i Låstrup Forsamlingshus med gaver for mere end 25.000 kroner. Det kunne trække folk af husene, og lotterispiludvalget kunne melde om fyldte pladser i forsamlingshuset. Ud over de mange gode sponsorgevinster gik Låstruppuljens 5.000 kroner store gevinst ud denne fredag, men den starter igen næste fredag ved samme bankotal. Samtidig var der U70 oldboys fodbold på Borup Stadion, hvor 5 hold havde sat hinanden stævne. 7 lokale havde derudover sat hinanden stævne i et 7áSide turnering på opvisningsbanen.  Endelig sluttede dagen af med rafleturnering til ud på de lyse timer. Alle deltagere fra fodboldturneringen blev budt på Colorgryde og ris med tilhørende flutes. Igen travlt i teltet med skønsmæssigt over 150 spisende gæster, og så var der travlt i baren, hvor fadøl fik ben at gå på.

Senere på aftenen var der rafleturnering i byfestteltet. Igen med god opbakning, hvor 56 raflere meldte sig på banen. 

Se det fulde referat fra fredagens arrangement på dette link. 

Se også referat fra rafleturneringen på dette link. 

Lørdag dag startede med Vestjysk Banks fælles morgenbord i teltet. Byfestteltet var spækket med morgenfriske borgere fra Låstrup, Nr.Rind og medlemmer af Borup Idrætsforening. Flot opbakning til bankens arrangement.

Efter morgenmad var det tid til en nyskabelse i form af Låstrupdysten, der nu afløser Farmerturneringen, der ellers har været på programmet siden 2006. Den 15 år gamle tradition fik en værdig afløser, for sjove lege og dyst på mange færdigheder blev tilbudt til de 10 hold af 5 personer, der stillede op til dysten. Der blev stablet mælkekasser, skudt med harpun, skudt med fodbolde, badet på vådt plastic og meget, meget mere. Flot opbakning fra tilskuerne, der på dag, hvor vejrguderne tilsmilede arrangementet, var mødt talstærkt op på stadion. Der var grillede pølser fra Kridternes pølsebod og byfestteltet bød på kyllingesalat, pølsemix og franske hotdogs. På Stadion var Hancocks ølvogn åben og vel besøgt.

Efter Låstrupdysten var der fri leg og en oppustelig fodboldbane blev stillet op til børnenes fulde tilfredshed.

Teltet lukkede kl. 1600 for at blive klargjort til ovennævnte festaften.

Byfestudvalget og bestyrelsen har svært ved at få armene ned, oven på den ene succes efter den anden i ugens løb. Igen er der gået en rød tråd gennem arrangementerne. Den røde tråd i byfesten har været Color krydret med sjove og hyggelige indslag.

Der er ikke overblik over økonomien i byfesten på nuværende tidspunkt, men der forventes en god håndsrækning til kassen, som bruges på at stille gode faciliteter til rådighed for byens borgere og idrætsforeningens medlemmer.

Det vigtigste i byfesten er det sociale regnskab, hvor vi med sikkerhed kan sige, at der på bundlinjen står et kæmpe plus.

Byfestteltet ryddes søndag kl. 1100, så byens frivillige må gerne sætte kryds i kalenderen. Teltet bliver stående, da det skal bruges til Borup Idrætsforening fodboldskole for 92 tilmeldte fodboldbørn i den kommende uge. 

Se referat fra lørdagens arrangementer på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag: