Referat jyllandsserien Romalt IF - SUB 09

Søndagens kamp ude mod Romalt, var uden sidestykke en must win kamp for damerne, hvis håbet om at blive i Jyllandsserien skulle forblive intakt, i en pulje, der har vist sig uhyre stærk. Dagens opstilling var da også noget nær det bedste damerne kan præsentere, og derudover med debut til Malene Dalsgaard, der gjorde fin figur på midtbanen kampen igennem.

Et gennemgående tema har altid været at komme godt fra start, hvilket i den grad lykkedes i dag, hvor damerne viste, hvor vigtigt det er at være klar, så snart dommeren fløjter op. Allerede efter 5 minutter er der jubel, da Caroline Boel i front, timer sit løb perfekt på en lang bold fra Sandra Mathiassen, og udplacerer keeperen til stillingen 0-1.

Herefter fik Romalt samlet sig lidt igen og fik gang i sit spil, men allerede efter 12 minutter var Caroline Boel igen på spil, da hun scorede på reposten fra en afslutning i langt hjørne fra Camilla Porup. En noget nær perfekt start for damerne! Spillet er igennem halvlegen ikke altid det pæneste med lidt for meget ping pong og lidt for mange personlige fejl, men damerne får jobbet gjort, uden at give Romalt de helt store chancer.

Største chance til hjemmeholdet er efter 16 minutter på en lang bold, der sejler mellem midterforsvaret og venstre back, uden en ordentlig clearing, til en helt fri Romalt angriber, der heldigvis sætter bolden forbi målet.

Damerne har selv yderligere to gode chancer i halvlegen: efter 25 minutter, hvor Camilla Porup tager turen alene fra midten af banen, og igen efter 40 minutter efter gennemspil til Thea Hald, begge der dog får lagt bolden forbi målet. Velfortjent går damerne til pause foran 0-2.

Pausen byder på et formationsskifte fra 4-4-2 til 5-3-2, for at få bedre styr defensivt og mere ro på bolden. Dette lykkedes fornuftigt resten af kampen og resulterer i noget mere og bedre spil fra damerne.

Generelt er anden halvleg en meget lige affære, uden helt store chancer. Største chance fra Romalt er efter 50 minutter på et frispark fra 35 meter der tager oversiden af overliggeren, hvilket kommer efter et gult kort for ryk i trøjen til Carla Mikkelsen. Bedste chance til SUB sker i den yderste overtid, hvor Camilla Porup kommer fri på en god stikning fra Isabell Jørgensen.

Kampens spiller blev fortjent Caroline Boel.