Lokaldysten Nr.Rind/Låstrup

Vores fotograf kunne ikke stå for disse perfekte forbilleder for kommende mountainbikere. Gummistøvler og cykelhjelm og så ud i mudderet. Dejligt billede. 

Siden 2013 har Viborg Kommune arrangeret Lokaldyst for kommunenes lokalsamfund. Første år deltog kun 2 byer, men det har siden escaleret, så der i 2019 deltager 16 byer og lokalområder. I starten var det kun byer med over 200 indbyggere, der kunne deltage. Sidenhen er det blevet muligt for mindre byer at slå sig sammen om et arrangement. Således også Nr.Rind og Låstrup, der torsdag den 6. juni kunne holde Lokaldyst for første gang med udgangspunkt fra Nr.Rind Forsamlingshus. 

Morten Nielsen fra Borup Idrætsforening og Låstrup Lokalråd bød deltagerne velkommen. Et helt overvældende antal deltagere var mødt frem på trods af kæmpe tordenbyger lige op til arrangementet og udsigt til vedvarende aftenregn. Det skønnes, at over 200 deltagere var ude på cykel-, gang- eller løberuter i løbet af de 2 timer, som arrangementet varede. Netop i de 2 timer faldt der ikke en dråbe vand, så heldet tilsmilede helt sikkert de jomfruelige arrangører. 

Morten fortalte inden starten om Lokaldystens regler og formål og opfordrede deltagerne til at give den gas derude på ruterne, men også, at deltagerne skulle huske at hygge sig med at være ude at motionere sammen. Apropos deltog 2 konsulenter fra DGI i Silkeborg i aftenens arrangement, for de ville gerne opleve et Lokaldystarrangement. Konsulenterne opfordrede deltagerne i at finde sammen i gå- eller løbefællesskaber, så endnu flere kan komme ud og motionere ugentligt. Nærmere bestemt, at 50 procent af Danmarks befolkning inden 2025 skulle være aktive medlemmer af en forening eller et fællesskab med motionsaktivitet. 

Derefter gik den fælles start på de 3 ruter. Børn, unge, voksne og meget voksne mellem hinanden. Arrangørerene havde opfordret til, at ALLE borgere skulle komme og støtte arrangementet. Om ikke for at bevæge sig langt, så for at vandre en lille tur og hygge sig med naboer, venner og familie. Rigtig mange børn var mødt frem, så det blev tydeligvis til gode familietimer med aktive familiemedlemmer.

Tilbage på pladsen foran Nr.Rind Forsamlingshus tilberedte forældre fra SUB 88 pølser og der blev serveret kage og kaffe. Overskud fra alt salg gik ubeskåret til en fodboldtur til Veronelle Cup ved Gardasøen i 2020, så rigtig mange fik sig en pølse, en øl eller kaffe og kage. I alt blev der solgt 190 pølser ved arrangementet, så det var tilfredse forældre fra SUB 88, der talte kassen op efter arrangementet. 

Resultatet af løbet kendes ikke endnu. Alle deltagere skulle dokumentere deres aktiviteter ved at flytte en elastik pr. omgang fra et sted på ruten til en kasse midt i Nr.Rind. Elastikkerne tælles efterfølgende op af personale fra kommunen og ganges med antallet af kilometer på den aktuelle rute. Det endelige resultat offentliggøres først lørdag den 22. juni, når årets præmier og ærespræmie uddeles på Nytorv i Viborg. Deltagerne talte dog selv omgange. Længste løb var 22 kilometer, mens flere cyklister tilbagelagde over 67 kilometer på deres racercykler. Cyklisternes resultat divideres dog med 2, inden resultatet gøres op, så det bliver mere retfærdigt. 

Det bliver spændende at se, hvor langt aftenens resultat rækker i den samlede konkurrence. Det var dog sikkert, at alle fik sig rørt, og fik motioneret sammen med andre, end de plejer. Det sociale regnskab kunne straks gøres op, og der var ikke tvivl om, at der blev hygget ved bord-/bænkesættene foran forsamlingshuset, mens deltagerne udvekslede resultater og spurgte ind til, i hvilken by og hvor de så boede på kryds og tværs i Nr.Rind og Låstrup. 

Arrangørerne ser med tilfredshed tilbage på aftenens arrangement og håber, at der igen næste år bliver mulighed for at arrangere Lokaldyst i én af de 2 byer. Tak for den helt enorme opbakning til arrangementet. 

Velkommen til hyggelige aktive timer i Nr.Rind og Låstrup. 

Morten Nielsen bød velkommen og fortalte om arrangementets regler. 

 

Se flere billeder fra arrangementet på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: