Afslutningsfest 2017 - Borup Idrætsforening

Borup Idrætsforenings aktive medlemmer samlet til Årsafslutning i Låstrup Forsamlingshus.

Afslutningsfest Borup IF 2017.

Lørdag den 11. november holdt Borup Idrætsforening og SUB09 fælles afslutningsfest for fodboldafdelingen i Låstrup Forsamlingshus. 85 medlemmer var mødt frem for at spise Karin, Pia og Henriettes gode middag med kød grillet af Kurt. Middagen bestående af rejecocktail og tun på ananas med flutes til forret. Derefter grillet oksemørbrad, skinke, 3 slags salat, flødekartofler og sovs.

Formand Poul Johannessen

bød velkommen og takkede de fremmødte medlemmer for støtten og opbakningen til klubben i den forgangne sæson. Han oplyste, at det fodboldmæssigt var gået rigtig godt her i efteråret. Et serie 2 damehold, der både scorede mål og vandt kampe. Herunder en rigtig vigtig sejr over Team Viborgs førstehold. Et jyllandsserie damehold, der kæmpede bravt og forblev i jyllandsserien, et serie 6 hold, der spillede fantastisk fodbold og tydeligvis havde nogle sjove kampe, et serie 5 hold, der sikrede sig oprykning til serie 4 og et serie 3 hold, der manifesterede sin position i rækken. Endelig et U80 hold, der helt sikker har hygget sig med fodbold. Endelig Fjerde halvleg, der 2 gange om året holder et socialt arrangement og hygger sig i klubhuset.

Formand Poul Johannessen bød velkommen.

Serie 6: Holdleder Kenni Elkjær

Takkede for opbakningen til serie 6 holdet. Ifølge Kenni har serie 6 haft lidt af en Turn Around i 2017, idet det er lykkedes, at få en god stamme af faste spillere på holdet. Heraf 10 nye spillere, der er kommet til udefra. I alt har Kenni benyttet sig af 51 forskellige spillere på holdet lige fra de yngste U16 spillere til en hjælpende hånd fra U80 holdet. Det lykkedes holdet både at score mål og lave point. Ja faktisk så mange point, at holdet på et tidspunkt begyndte at frygte, at de skulle rykke op i serie 5. Det blev heldigvis forpurret i de sidste par kampe.

Holdet har haft flere profiler. Fremhævet blev Martin Bøgh Kjeldgaard, der har ydet en kæmpe indsats og har spillet anden flest kampe. Brødrene Rosengren er kommet i gang med fodbold sammen med andre gode nye ”gamle” spillere, der har gjort det rigtig godt i årets løb.

Årets spiller er den spiller, der har spillet flest kampe i 2017. Han har prioriteret fodbolden på forbilledlig vis. F.eks. kom han helt til Rosendal i Hobro blot for at spille anden halvleg i en 9 mandskamp for at støtte holdet. Årets spiller er selvfølgelig Kaspar Vad. I hans fravær fik hans bror Mikkel Vad overrakt en kurv til videreformidling. Kaspar kom dog senere på aftenen og fik selv kurven overbragt igen.

Årets spiller på serie 6 blev Kaspar Vad

Thomas Møller tog ordet på vegne af spillerne. Han takkede Kenni Elkjær for den store indsats for at stille hold til alle kampene i årets løb. Spillerne sætter pris på, at Kenni har energi til at stå for det store arbejde. Typisk har der op til en kamp været 8 spillere onsdag, 9 spillere torsdag, og holdet er ofte først kommet på plads i sidste øjeblik med hiv og sving fra Kenni. Det er dog lykkedes at stille hold til alle kampene, hvilket er godt gået. Kenni fik overrakt en granvoksen kurv fra spillerne.

Kenni Elkjær fik overrakt en kurv fra spillernes repræsentant Thomas Møller. 

Serie 5: Martin Gundersen

kom på gulvet og oplyste, at han er stolt over at kunne takke serie 5 holdet, der flot kæmpede sig til oprykning som en af de bedste 2’ere i puljen. Han oplyste, at et ændret spil-system gjorde udslaget fra foråret til efteråret. I foråret var mange unge spillere blandet med nogle garvede gamle spillere en god cocktail. Her i efteråret har holdet typisk skiftet 5-7 spillere fra kamp til kamp, men træneren har alligevel hver gang tænkt, at det var da godt nok et godt hold, han havde fået sat sammen der. Det tyder på en god bred trup, som der kan bygges videre på.

Martin Gundersen har benyttet 37 forskellige spillere og han håber, at rigtig mange af disse spillere er med på at spille igen efter vinterpausen. Selv takkede Martin af på grund af travlhed i privatlivet.

Efterårets topscorer blev Rasmus Abildskov Nielsen med hele 11 mål. Flemming Lund havde scoret næstflest mål med 6 scorede mål. Flemming indskød, at han vist pr. minut havde scoret flest mål, så ærgerligt, at han ikke har kunne spille sig på holdet flere gange, hvis han havde intentioner om at blive topscorer.

I kampen om årets spiller var der tæt løb mellem Johan Nielsen, Joachim Hvid og Jørgen Nielsen, samt den spiller, der i sidste ende trak det længste strå. Velfortjent blev årets spiller på serie 5 Allan Hermansen.

Martin Gundersen takkede Joachim Hvid, Jørgen Nielsen og Flemming Lund for god opbakning og hjælp ved hans egene afbud og barselsorlov. Han takkede Lars Justesen, Karin og Kurt Elkjær for hjælp til spillerfesterne. han takkede Niels Klausen for godt samarbejde gennem året og endelig takkede han Kaare Elkjær for hans gode arbejde som holdleder på serie 5.

Træner Martin Gundersen fortalt om årets gang på serie 5.

  

Allan Hermansen blev Årets Spiller mens holdleder Kaare Elkjær fik en kurv som tak for hjælpen.

Joachim Hvid tog ordet på vegne af spillerne. Spillerne takkede Martin Gundesen for gode sociale og fodboldmæssige oplevelser i årets løb. Martin gundersen fik overleveret en god kurv fra spillerne. Spillerne takkede også Kaare Elkjær for sin holdledertjans. Det har krævet en stor arbejdsindsats, som ifølge spillerne har været givet godt ud.

 

Træner Martin Gundersen fik overrakt en kurv af spillernes repræsentant Joachim Hvid

Dameholdet serie 2:

Else Astrup kunne som holdleder berette om en god sæson i serie 2. Holdet havde den store succes både at få scoret mål og at vinde kampe. Specielt én kamp går over i historien, da serie 2 holdet vandt hjemmekampen mod Team Viborgs førstehold på Borup Stadion i Låstrup her i efteråret. Det var en dejlig oplevelse på en stor dag, hvor Else Astrup tilmed havde 25 års jubilæum på sit arbejde.

Serie 2 holdet endte på puljens fjerdeplads, hvilket er helt over holdlederens forventning. Holdet har bestået af stabile spillere. De har både haft det sjovt, de har hygget sig og der har været plads til gensidige drillerier. Alt er med til at gøre det til en god oplevelse af spille fodbold i SUB09. Selv om holdet har haft det sjovt, så er spillerne også mødt frem og er gået på hanen for at vinde kampe. Strategisk er spillerne sendt længere frem på banen, end holdet traditionelt har gjort. Det bar frugt her i efteråret med gode sejre.

SUB09 serie 2 er klubbens andenhold, mens modstanderne ofte har været de respektive klubbers førstehold. Der har været god modstand og der er spillet gode kampe.

Else takkede Flemming Lund for god opbakning til kampene, hvor han ofte er kommet snigende efter kampstart. Dejligt at klubbens førsteholdstræner viser interesse for andenholdets kampe. Holdet har i alt benyttet 28 forskellige spillere.

Titlen som årets spiller 2017 går til en spiller, som både uden for banen og inde i kampene har ydet en kæmpe indsats for holdet. Årets Spiller 2017 er Janni Mikkelsen, der fik overrakt vandrepokal og kurv fra Else.

Årets spiller på serie 2 damer blev Janni Mikkelsen. Her overrakt af Else Astrup.

Dameholdet Jyllandsserien

 

Træner Flemming Lund fortalte om året der gik for Jyllandsserieholdet. 

Flemming Lund tog ordet. Han oplyste, at han var kommet lidt hovedkulds ind i arbejdet som træner for SUB09, da klubben og den daværende træner Flemming Neesgaard besluttede at ophæve kontrakten midt i forårssæsonen. Også her kom Flemming Lund snigende ind fra sidelinjen.

Flemming oplyste, at han hele tiden har følt, at der var god opbakning til holdet med mange damespillere at vælge imellem. Dejligt at se, at klubben kan stille med 28 damespillere til afslutningsfesten. Han oplyste, at det kunne være dejligt, hvis spillerne lige gav hinanden håndslag på, at de også kom fast til træningsaftenerne.

Flemming gik til opgaven med det formål, at få humøret og fodboldglæden tilbage på førsteholdet. Det kneb lidt med det, da han overtog holdet. Trods svære kampe, hvoraf holdet har tabt de fleste kampe, synes træneren, at det er lykkedes at skabe glæde omkring fodbolden igen. Holdet var godt nok stabilt og de tabte da også stabilt alle kampe i foråret.

Holdet rykkede ned fra kvindeserie Vest i foråret, hvilket var helt fortjent. Holdet led af savnet efter Lea Sørensen, der flyttede fra området og dermed fodboldklub. Det hul var ikke let at fylde, så holdet måtte ned i Jyllandsserien. Ud over savnet af Lea fik holdet tilgang af rigtig mange unge 15 årige spillere, der skulle spilles ind på holdet. Niveaumæssigt har der ikke været stor forskel på kvindeserien og jyllandserien. Det har været en pulje med højt niveau i jyllandsserien.

I efterårets første kamp spillede SUB09 mod Thisted i øsende regnvejr og med truende tordenvejr. Holdet kom foran og det så ud til, at holdet skulle vinde kampen, indtil trænerens egen datter desværre fik lavet et selvmål. Ærgerligt pointtab i første kamp. I efterårets anden kamp kom holdet godt tilbage og vandt 5-2 mod Skive. Derefter er det gået op og ned i svære kampe. Holdet endte med at blive nummer 5 i en svær pulje, hvilket er helt godkendt.

Jyllandsserieholdet er fortsat Viborg Kommunes højst placerede damehold, hvilket vi ska være stolte af.

Trænerens eneste savn ved at være tilknyttet dameholdet er, at han bliver smidt ud af omklædningsrummet og derfor ikke har kunne være med i tredje halvleg, hvis der har været en sådan på holdet.

Årets træningsflid gik til en yderst stabil spiller, der troligt troppe op til hver en træning med god opbakning fra forældrene. Spilleren Michelle Drejdal bor nemlig i Møldrup og har brug for at blive kørt til træning. Her har Line og Kent vist rigtig stor opbakning.

Michelle Drejdal fik overrakt en gave og vandrepokal for Årets træningsflid

Årets Spiller 2017 er valgt af spillerne ved afstemning efter hver kamp. Spilleren er teknisk dygtig og en rigtig fighter. Hun har et flot niveau og fylder sin plads fuldt ud. Både på banen og uden for banen har spilleren givet sig 100 procent. Årets spiller er Kathrine Bach Møller.

Årets spiller jyllandsserieholdet blev Kathrine Bach Møller, her får hun overrakt pokal og gave fra Else Astrup

Flemming Lund takkede Else Astrup for en kæmpe hjælp med at komme ind på holdet. Han takkede desuden holdleder Line Mogensen for hendes arbejdsindsats for holdet.

Spillerne Janni Mikkelsen og Kathrine Bach Møller tog ordet på vegne af spillerne på de 2 hold. Janni Mikkelsen, der er anfører på serie 2 takkede holdets mor Else for den store arbejdsindsats, som hun yder for fodbolden og for holdet. Else fik overrakt en kurv som tak for hjælpen.

 

 

Else Astrup fik overrakt en gave fra Kathrine Bach Møller og Janni Mikkelsen.

Kathrine Bach Møller, der er anfører for jyllandserieholdet tog ordet på vegne af spillerne her. Hun oplyste, at holdet efterhånden er kommet igennem det kaos, der opstod i kølvandet på skiftet fra træner Flemming Neesgaard til Flemming Lund. Hun er enig i, at holdet skulle rykke ned fra kvindeserien til jyllandsserien. Hun overrakte på vegne af spillerne en flaskeåbner, så Flemming kunne tælle sine genstande, når han var til fest. Gaven givet i håbet om, at Flemming så vil kunne holde sig vågen lidt længere til festerne. Hvis det ikke lykkes, så fik Flemming lige en sovemaske med et par åbne øjne, så han i det mindste kunne se vågen ud, når han sov. Alt i bedste mening.

 

Flemming fik overrakt en kurv fra spillerne, som tak for året der gik.

Serie 3: Niels Klausen

træner for serie 3, oplyste, at det både er gået op og ned i serie 3. Holdet har konsolideret sin placering i serie 3, og det er efter trænerens mening også den række, som holdet skal være i i øjeblikket. Det kunne da være sjovt at spille i serie 2, men det er ikke realistisk i øjeblikket.

Dermed ikke sagt at der ikke kan bygges op på det nuværende serie 3 hold. Et af målene er, at der skal skiftes mindre ud på antallet af spillere, der spiller i de enkelte kampe. Træneren har brugt 26 spillere i 12 runder her i efteråret, hvilket er for meget. Holdet endte på puljens fjerdeplads, hvilket er flot efter udlæg med rigtig mange tabte kampe.

Efter vinterpausen startede sæsonen godt med hele 31 spillere på træningslejr. Det var flot opbakning og dejligt at være så mange spillere sammen på træningslejr. Holdet havde desuden noget alternativ træning i foråret med boksetræning. Det syntes spillerne ikke var sjovt, men det var effektivt lige som den løbetræning, der har været doseret f.eks. i sommerferien.

Sæsonen er ikke gået uden gnidninger. Holdet er ungt og består efter trænerens mening til dels af nogle forkælede hvalpe, som skal lære, hvordan de skal begå sig, og hvordan de skal prioritere fodbolden frem for andre gøremål. Her synes træneren også, at der er noget at hente endnu. Spillerne på førsteholdet skal prioritere træning og kampe som det første og sætte andre gøremål længere nede på listen. Efter de 7 første runder havde holdet 7 point, hvilket ikke var tilfredsstillende. Det afstedkom et møde, hvor der blev rusket op i fælles aftaler, og der blev udfærdiget en aftale, der blev slået op i omklædningsrummet. Dermed var luften renset, og det hjalp tydeligvis på niveauet.

Holdet har i 2017 haft en hjælpetræner i Frank Tylstrup til at hjælpe og til at glatte ud efter Niels selv. Det var et meget inspirerende tiltag for træneren og Niels takkede Frank for sin måde at håndtere spillere og træning. Frank fik desværre for travlt med sine ungdomshold, og han kunne ikke længere afse tid til sin hjælpetrænergerning. Han er derfor ikke længere i klubben.

Borup Idrætsforening var i 2017 forsvarende mestre i Fjends Cup. Det forpligtede og holdet var da også igen med i sommerturneringen. Det gik dog ikke helt så let, som i 2016, og holdet spillede decideret ringe. Holdet endte på en femteplads. Niels ser tilbage på sommerturneringen med delt begejstring, men der var også positive ting ved turneringen. Dels kom Nikolai Haubo med i Borups trup og Aske Wendelboe fandt ud af, at han godt kunne spille i serie 3. 2 gode ting ved Fjends Cup. Resten var ikke værd at skrive hjem om.

I efterårsturneringen gjorde serie 3 holdet det godt. Holdet reddede sig fire runder inden turneringen stoppede, og det var befriende for både spillere og træneren.

Niels oplyste, at årets træningsflid for herrerne går til en spiller, der har 0 afbud til træning i hele 2017. Spilleren har været til træning hver eneste gang gennem hele sæsonen. Han er således et forbillede for de yngre spillere, og han forstår at prioritere fodbolden, og at sætte det forrest i kalenderen. I de 4 år Niels har været træner i Borup, har spilleren kun meldt afbud til træning 5 gange. Flot statistik og dejligt at have sådan en spiller på holdet. Årets træningsflid går i 2017 til Frederik Hvid.

Årets spiller er igen en spiller, der er suveræn vinder. Spillerne har efter hver kamp stemt på kampens spiller og sammenlagt bliver det til årets spiller på serie 3. Spilleren er bestemt en kriger, der vil vinde sine kampe og gør det flot til alle kampe. Han kæmper til hver en træning ot til hver en kamp. Spilleren har over 4 sæsoner spillet 112 kampe på førsteholdet og har kun meldt afbud 5 gange. Han har været skadet i 2 kampe over den tid, så det er også en fantastisk stabil spiller. Årets spiller er Frederik Hvid.

Niels takkede Frank Tylstrup og Martin Gundersen for godt samarbejde gennem hele sæsonen. Niels har haft 4 hjælpetrænere gennem 4 sæsoner, og det ser ud til, at han igen skal finde en ny hjælper, da Martin jo stopper sin trænergerning.

Niels takkede desuden holdets vigtigste mand Poul Børge Tovgård. Om det så er tape, plaster, is eller vand, så mangler der aldrig noget under Poul Børges ansvar. Kun én gang har Niels set Poul Børge stresset. Det var i efterårets kamp mod Foulum, hvor holdet endte med at have 3 spillere på skadestuen med skader. Heraf én brækket næse, én tå sparket af led og én mistanke om brud på en ankel.

Spillerne på serie 3 v. Frederik Hvid tog ordet og takkede både Niels Klausen og Poul Børge Tovgård for deres indsats for at få holdet til at fungere i 2017. Spillerne er glade for, at Niels fortsætter sin trænergerning i det kommende år og takkede Niels for et godt samarbejde. Niels fik overrakt en kurv fra spillerne.

Frederik takkede også Poul Børge for altid at være på pletten, når der var brug for en holdleder og en materialemand. Poul Børge fik overrakt en vingave fra spillerne.

Poul Johannessen tog ordet og takkede Niels for sin tilgang til klubben. Dejligt at se trænere, der går foran og tropper op til arbejdsdage. Så sent som fredag aften kom Niels for at hjælpe med at dække bord til afslutningsfesten.

Poul takkede desuden Karin Elkjær, Henriette Mikkelsen og Pia Hauris Svendsen for velvillig hjælp til madlavning og servering til aftenens fest. De fik alle overrakt en kurv som tak for hjælpen. Poul takkede desuden Kurt Elkjær for at have grillet oksemørbrad til dagens fine middag.

Pia Hauris Svendsen, Karin Elkjær, Poul Johannessen og Henriette Mikkelsen.

Han oplyste, at 2016 og 2017 har været et år med kæmpe investeringer. Der er både købt nyt byfesttelt og nyt gulv til teltet. Der er foretaget en større renovering af omklædningsrummene i klubhuset med hjælp fra frivillige og fra klubbens sponsorer. Alt i alt et rigtigt dyrt år,s om kun har kunnet lade sig gøre på grund af de rigtig mange frivillige, der hver uge gør en kæmpe indsats for Borup Idrætsforening. Udgifterne har således kunnet afholdes med brug af klubbens reserver.

I det kommende år planlægger klubben en udskiftning af legeplads og renovering af multibanen. Igen dyre projekter, der kræver god opbakning fra lokalbefolkning og spillere. Som det ser ud i øjeblikket bliver det ikke noget problem at få de gennemført og så er det dejligt at være formand for fodboldklubben.

Årets BIF’er:

I forbindelse med afslutningsfesten i Borup Idrætsforening blev titlen som Årets BIF’er 2017 udnævnt af sidste års BIF’er Thomas Mikkelsen. Det er hvert år den siddende Årets BIF’er, der suverænt udnævner en ny mand på posten, således også i 2017.

Thomas Mikkelsen oplyste, at det havde været enormt svært at udvælge én af Borup Idrætsforenings rigtig mange frivillige hjælpere frem for de øvrige. Hver enkelt hjælper er jo kun en lille brik i det store puslespil, som en idrætsforening består af.

Han havde selv været rigtig stolt over sidste år at få den ærefulde titel som Årets BIF’er. Han havde fået mange gode tilkendegivelser efter udnævnelsen, og det var rart, at få at vide, at der bliver sat pris på det frivillige arbejde. Derfor er han også rigtig stolt over at kunne give den oplevelse videre til en anden person, som i rigtig mange år har gjort et kæmpe arbejde for Borup Idrætsforening.

Siden sidste års udnævnelse har Thomas spejdet efter den heldige frivillige hjælper, som han skulle give titlen videre til. Thomas oplyste, at han er stolt over det, som han har set. Der har været glimt i øjet overalt, der har været et sammenhold, som sjældent er set, og det har ikke skortet på hjælpere, der ikke har været bange for at tage en frivillig tørn. Samtidig med, at det frivillige arbejde skaber venskaber, er det også stærkt vanedannende, at være en del af teamet.

Han oplyste, at den nye årets BIF-er altid har altid er til stede, når der er arbejdsdage og brug for en hjælpende hånd. Han gjorde en kæmpe indsats i forbindelse med ombygningen af omklædningsrummene sidste vinter. Han er ofte til stede i Borup-kiosken på Viborg Stadion. Han er træner for et af klubbens ungdomshold, har selv spillet fodbold i klubben siden han var barn og har været en del af Borup Idrætsforening i over 40 år. Den nye årets BIF-er har tillige gjort en stor indsats i ungdomssamarbejdet SUB88.

Den ærefulde titel gik i 2017 til Preben Mortensen, der til stående klapsalver fik overrakt vandrepokalen fra Thomas.

Kæmpe tillykke til Preben

Årets Engtrampere

Prisen som Årets Engtrampere gives hvert år til en person, der omkring fodboldholdene har gjort en ekstraordinær indsats for, at det hele lykkes. Den nye engtramper udnævnes af den siddende engtramper og er således en slags Årets BIF’er light.

Henriette Mikkelsen var Årets Engtramperinde i 2016 og hun skulle derfor udnævne en ny engtramperinde. Henriette motiverede sit valg af årets kandidat. Den kommende engtramperinde er altid smilende og en integreret del af Borup Idrætsforening. Hun er en god veninde for sine holdkammerater og er desuden en del af klubbens ansatte, idet hun er én af dem, der gør rent i klubhus og omklædningrum. Mie Lyngsøe Lund er årets engtramperinde 2017.

Joachim Hvid var Årets Engtramper i 2016 og skulle udnævne Årets Engtramper 2017. Han oplyste, at han har fundet en værdig modtager af årets engtramper 2017 i Paw Brøns, der dels sidder i bestyrelsen for Borup Idrætsforening. Han er desuden i festudvalget og er altid med på fest og ballade. Han deltager i arbejdsdagene og er ikke bange for at tage en tørn for klubben. Desuden har han været hovedmanden bag indkøb af telt og gulv til byfesten, hvilket har været en stor opgave.

De 2 kandidater fik udleveret deres engtrampertrøjer, hvorefter de åbnede ballet med en dans på gulvet. Derefter var der fest. Ikke til den lyse morgen, men til ud på de små timer.

Se flere billeder fra festen på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: