Forårsmarked/Cykelarrangement Kulturcenter Værestedet

Som det fremgår af parkeringspladsen omkring Kulturcenter Værestedet, var der rykind søndag den 26. marts på Kulturcenter Værestedet, da Kreativ Fritid, Låstrup i samarbejde med Kulturcenter Værestedet havde arrangeret den årlige udstilling/forårsmarked, hvor sæsonens arbejder blev udstillet.

Der blev arbejdet på standene, smedjen var åben, træ drejning, vævning m.m. arbejdede.
Derudover var Hessel Snapselaug på besøg med en stand m/ smagsprøver og gode markedspriser blev der solgt Aloe Vera produkter, fine træarbejder var udstillet med salg for øje.

Skals Lokalhistorie udstillede materiale der hovedsagelig var fra Låstrup egnen.

Det annoncerede agagerumsmarked blev dog ikke noget tilløbsstykke, idet kun en enkelt mødte op og solgte varer. Denne bod var til gengæld særdeles godt tilfreds med salget. – og der var faktisk nogle rigtig gode tilbud og selvfølgelig begrænset konkurrence.

Som sædvanligt ved frokosttid solgtes Værestedets populære tarteletter og senere på dagen kaffe og kage. Der blev meldt udsolgt af tarteletter, hvor de 160 tilberedte var spist efter kort tid. Senere på eftermiddagen forsvandt også kaffen og de hjemmebagte bradepander kage som dug for solen.

Ud over forårsmarked var der afslutning på vinternes MTB-cykelkursus, der er arrangeret i Fjordklyngeregi, men med udgangspunkt fra Kulturcenter Værestedet. 30 deltagere i kurset har hen over vinteren deltaget i kurset 4 søndage, hvor der er øvet teknik og kørsel i skoven. På afslutningsdagen var der arrangeret et MTB orienteringsløb i Låstrup-området Detagerne skulle parvis cykle rundt og finde 15 poster med spørgsmål, der relaterede sig til vinterens cykelkursus. Der var sat en begrænsning på tiden, så deltagerne fik strafpoint, hvis de brugte mere end 90 minutter på at samle de 15 poster. 

Hans Kurt Tougaard og Tina Dahl vandt den samlede konkurrence med 73 point samlet på 12 poster. Andenpladsen blev indtaget af Niels Christian Jønsson og Kent Mogensen med 60 point indsamlet på 10 poster. Anne-Birgitte Tougård og Mette Bøgevig indsamlede 11 poster, men tabte lidt point på forkerte svar ved posterne. 

Da der var godt fyldt med udstillere, aktiviteter og gæster på Værestedet, var der dækket op til cyklisterne i den nye "kasse", der er indkøbt til cykelarrangementerne. "Kassen" står i gården uden for Værestedet, så cyklisterne kan sidde ned og evaluere dagens cykeltur, uden at skulle ind på Værestedet med beskidte cykelsko og mudder på bukserne. Dermed skulle cyklisterne gerne være til mindre gene for personale og andre daglige brugere på Kulturcenter Værestedet, og Kulturcenter Værestedet har endnu en brugergruppe, som kan drage nytte af de faciliteter og tilbud, der findes på Værestedet. 

Fjordklyngens Cykelhold er startet på sommerhalvårets cykling og mødes nu i "Kassen" hver torsdag kl. 1730, hvor der cykles ud på racercykel eller MTB cykler. 

Se billeder fra arrangementet på dette link. 

Her fælges trædrejning interesseret kælderen af måske kommende brugere. 

Hvolris smedene havde gang i essen og viste gerne frem af deres behændige håndtering af det varme jern. 

Der blev arbejdet med flotte æsker og bogbinding. 

Cykelholdet instrueres foran den nymalede "Kasse" Jørn Svensen instruerer i kunsten at finde MTB Orienteringsløb-poster.