Byfesten lørdag dag. Farmerturnering, MTB løb og opvisningskamp

Byfesten i Låstrup havde lørdag sit heldagsarrangement. Det startede lørdag morgen kl. 0900, hvor Den Jyske Sparekasse var sponsor for rundstykker og kaffe i byfestteltet. Den Jyske Sparekasse havde arrangeret en lille konkurrence, hvor deltagerne kunne vinde 3 x 2 biografbilletter med popkorn og valgfrie drikkevarer. Der var derfor gang i kuglepennene ved bordene under morgenmaden. Maria Aagaard Sørensen opfordrede det fyldte byfesttelt til at deltage i konkurrencen og bød deltagerne en god byfest på vegne af Den Jyske Sparekasse.

Vejret var med arrangørerne af byfesten i Låstrup. Efter en uges arrangementer, hvor vejrprofeterne havde lovet regn, regn og regn, må vi konstatere, at regnen fortrinsvis er faldet i de perioder af døgnet, hvor der har været ro på stadion. Det var også tilfældet lørdag morgen, hvor solen skinnede fra en næste skyfri himmel. Lige pludselig var der brug for solcreme i stedet for paraplyer. Der gjorde slet ikke noget. Stemningen var fantastisk og dagens arrangementer havde god tilslutning. .

Efter en hyggelig time i teltet stod den på Optog, hvor 5 lokalområder havde udklædt sig og lavet vogne efter byfestens tema ”Olympiade. Efter sidste års militærparade, hvor der var krig og krigsstemning mellem lokalområderne, var det velvalgt, at dette års tema var ”Olympiade”, hvor intentionerne bag Olympiaden netop har være at skabe fred. At lege og spille sig til en fredelig stemning blandt konkurrerende parter var tiltrængt. Ikke mindst henset til det forgangne års vindmølledebat i Låstrup, hvor dele af befolkningen har været imod vindmøller og dele har været for grøn energi. Debatten har delt vandene, og det var oplagt, at man ligesom i det gamle Grækenland burde lege og spille sig til gensidig forståelse og fred.

I optoget deltog ét af lokalområderne som Grækenland eller Hellos, som det hed på den tid, hvor Olympiaden blev grundlagt. Holdet kom ind med deltager forklædt som statuer forestillende atleter med diskus, bue, kugle og spyd. Flot opstilling, som netop understregede de oprindelige intentioner med olympiaden. Da optoget var kommet ind, blev en flok brevduer venligst udlånt af en brevdueavler i en naboby sluppet løs. Netop symbol på fred og frihed. Det førte til spontane klapsalver blandt publikum. 

Dagens gæster og deltagere hilste på fanen, hvorefter Sara Thomas Mikkelsen sang for på ”Blæsten Går Frisk Over Limfjordens Vande”. Flot lød det over stadion, når mange mennesker synger med på en god sang, der fortæller noget om netop vores område.

Efter indmarch var der præsentation af de 3 discipliner, som Farmerturneringen består af. Første disciplin var fodbold, næste var ”kaproning” og den tredje disciplin blev en hemmelig olympisk disciplin. Kaproningen var dagens Georg Gearløsløsning med en halmbane, hvorpå var placeret en båd. Båden blev trukket med kædetræk fra et håndsving, så nogle deltager skulle trække banen med håndsvinget, mens andre skulle agere kaproere. Sjovt projekt, som nok krævede mere fart i håndsvinget, end man tænker for at trække båden 8 meter.

Efter kaproningen var der den hemmelige disciplin. I første runde var denne disciplin en konkurrence med et forhindringsløb, hvor én deltager skulle ballancere på en trekant af trærafter, mens 4 holdkammerater med snore skulle styre balance og fremdrift over en forhindringsbane. Svært at beskrive, men sjovt at se, hvordan deltagerne løste opgaven.

I anden runde var der hestevæddeløb, hvor deltagerne i stafet skulle passere en springbane med en kæphest mellem benene. De voksne med en 4 meter lang kæphest og børnene med en almindelig legetøjshest. Igen en sjov løsning, hvor forhindringerne pludselig blev svære at passer med en rafte mellem benene.

I tredje runde af en hemmelige olympiske disciplin, blev deltagerne bedt om at lave ”bueskydning”. Det foregik ved, at deltagerne skulle skyde en kroketkugler efter en mælkejunge, der stod midt på fodboldbanen. Kroketkuglerne skulle skydes ud på banen med en kæmpe slangebøsse, hvilket heller ikke var så let, som det så ud. Det var sjovt både for børn og voksne.

Efter 3 runder af alle discipliner, var det tid at udråbe vinderne af konkurrencen. Vejlebakken stillede med et stærkt hold, så de vandt både fodbold og den hemmelige olympiske disciplin. Kærby havde de bedste armkræfter og vandt dermed konkurrencen i kaproning.

Næste punkt på dagsordenen var MTB cykeltur på 22 eller 44 kilometer arrangeret af Fjordklyngens Cykelklub. Endelig var der mulighed for at tage en lidt lettere tur på 20 kilometer uden de svære singletracks, der findes på tekniksporet bag Låstrup Forsamlingshus, i skoleskoven i Skals og i Kildedalen i Skals.

Hjemme på Borup Stadion skulle Borup IF herrehold i Serie 3 spille kamp mod Ulbjerg Ifs serie 1 hold. På papiret en noget ulige kamp, og undervejs i kampen stod det også klart, at der var niveauforskel på de 2 hold. Ulbjerg dominerede mere og mere og endte med at vinde matchen hele 5-1. God og flot spillet fodboldkamp, hvor Borup spillerne fik kam til deres hår.

Der blev grillet pølser til den store guldmedalje og skænket Hancock fadøl. God omsætning for arrangørerne og godt vejr.

Kl. 16 lukkede teltet for at gøre plads til byfestens finale i form af en Festmiddag.

Slut på en god dags aktiviteter og slut på en byfestuge, hvor fysiske aktivitet og sund livsstil har været gennemgående tema i aktiviteterne. Således har der været masser af fodbold, racercykelløb og mountainbikeløb. Festugen har desuden budt på både kulturelle arrangementer og hyggeligt samvær i overmål. Der har været utrolig god opbakning til arrangementerne, så igen en forventning om en god økonomisk håndsrækning til Borup IF, der lægger pengekasse til byfesten.

Festen fortsætter lørdag kl. 1830, hvor DJ Per Stisen spiller op til dans i byfestteltet. Festaftenen starter med helstegt pattegris med tilbehør. Alle takkes for opbakningen og ønskes en god festaften.

Se fotos fra dagen på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: