Byfesten i Låstrup fredag aften

  

 

Byfesten fredag aften. Byfesten i Låstrup har været i gang siden mandag aften, og det må siges at være gået over al forventning gennem hele ugen. Vejrudsigten for torsdag og fredag sagde skybrud og regn i større mængder. Byfestudvalget krydsede derfor fingre for, at regnbygerne skulle tage en anden bane end netop over Låstrup. Selv om torsdag og fredag ikke ville være de værste dage at have lidt regn, så er det nu engang sjovere at holde byfest, når det er godt vejr.

Strategien med at krydse fingre viste sig at være en god metode. Torsdag holdet det tørt i den periode, hvor der var aktiviteter udenfor, og fredag aften var det sparsomt med regn. Lidt finregn kom der, mens fodboldspillerne spillede oldboys turnering først på aftenen. Det var dog ikke mere, end publikum kunne klare. Der var fin tilslutning, og arrangementerne var godt besøgt.

I Låstrup Forsamlingshus var der Kæmpe Bankospil med gevinster for over 20000 kroner. Gevinsterne var til dels sponseret af gode sponsorer, der ønsker at støtte det lokale idrætsliv. Tak til de gode sponsorer. Det hjælper idrætsforeningen med at kunne tilbyde gode faciliteter til vores medlemmer. I forsamlingshuset var 110 pladser besat, hvilet er tæt på fuldt hus. Dermed var der stor tilfredshed blandt lotterispiludvalget, for byfestens Kæmpe Lotterispil er nu engang årets højdepunkt for mange spillere. Dette år var ingen undtagelse.

I forbindelse med lotterispillet, overrakte lotterispiludvalgets formand Per Sloth en gavecheck på kr. 5000 til Låstrup Forsamlingshus til den renovering af de skabe, der er etableret til lotterispillet i baglokalet. Lotterispillet gav sidst år et godt overskud, og checken var udtryk for, at udvalget gerne vil dele overskuddet med forsamlingshuset, der hver uge lægger hus til lotterispillet.

   

Dagens fysiske udfoldelse var fodbold for herrer i flere aldersgrupper. På træningsbanen spillede U70 herrerne fra Løgstrup, Vestermarken, VFF, Houlkær og Borup én af 10 årlige stævner, hvor holdene skiftes til at arrangere alle mod alle turnering. Se det er erfarne spillere, som forstår at få stævnerne arrangere, så der også er andet end fodbold at deltage i. Derfor ligger det ene af Borups stævner også altid i byfestugen i Låstrup. Dagens stævne blev vundet af Borupholdet med 10 ud af 12 mulige point.De 5 hold talte i alt 42 spillere plus en del fans, som efter kampen nød en Hancock Fadøl fra ølvognen på festpladsen.

På opvisningsbanen spillede  sammensatte hold, hvoraf de fleste var i oldboysalderen en intern turnering. Paw Brøns og Kenni Ekjær havde hver samlet et lokalt hold, som skulle deltage i en lille fireholdsturnering med Løvel og Bjerregrav. Den turnering blev vundet af holdet samlet af Paw Brøns, så også her blev æren som vinder i Låstrup. 

Efter de fysiske udfoldelser, var det tid til socialt samvær. Vejret artede sig perfekt, så spillerne kunne sidde i græsset uden for ølvognen og nyde deres velfortjente øl efter kampen. En form for kæmpe tredje halvleg, hvor der dels blev grukket en øl og vendt forskellige aspekter omkring fodboldspillet.

Mens der blev spillet banko i forsamlingshuset og fodbold på grønsværen, var der "Strikkeklub" i byfestteltet. Her holdt 2 meget erfarne strikkedamer skansen helt til kl. 22. Undervejs blev der velvilligt delt ud af erfaringer ud i strikke- og heklekunstens mysterie. Både voksne og børn kunne få lov til at prøve håndværket. Tak til deltagerne i aftenens stille aktivitet. 

Fodboldspillere og andre gæster blev budt på biksemad med spejlæg, rødbeder med diverse tilbehør. Over 110 menuer blev langet over disken, så der var godt salg i aftenens menu.

Aftenen sluttede med Rafleturnering i teltet, hvor sidste års mester i Mike Lybæk Vestergaard skulle forsvare den ærefulde titel som Borups raflemester. Som bekendt hænger øl og rafling sammen. Der blev skænket godt med fadøl i ølkrusene og rystet godt med terningerne, så det blev ud på de små timer, inden finalen kunne sættes. Hele 40 deltagere i rafleturneringen var perfekt om end det ikke helt nåede de 45 deltager ved sidste års byfest. 40 deltager var fint, og arrangørerne var tilfredse. I finalen mødte Christian ”Slemme”, Peter Lund, Frederik Hvid og Henrik Rikes Nielsen hinanden. Til sidst stod slaget mellem Christian og Peter. Peter var bedst og vandt den ærefulde titel som årets raflemester 2017. Tillykke til ham.

 

Byfestens næste arrangement er lørdag kl. 0900, hvor Den Jyske Sparekasse  er vært ved rundstykker og kaffe i Byfestteltet. Vi finder alle stole frem, og håber på, at rigtig mange møder op til en hyggelig morgenkomsammen i det nye byfesttelt.

Kl. 1030 blæses til Optog og Farmerturnering på opvisningsbanen. 5 lokalområder stiller op til turneringen og deltager inden da i et optog med fanen i front. Traditionelt er deltagerne udklædt efter byfestens tema, så hvem ved, om vi skal deltage i en Olympisk åbningsceremoni, når de 5 lokalområder skal krydse klinger på Byfestens sidse dag.

Kl. 1300 er der mountiainbike cykelløb rundt i lokalområdet.  Den fulde tur er omkring 66 kilometer, men i dagens anledning er der lavet 2 kortere ruter, så turen kan bides over i mindre bidder. Cykelturen kræver en robust cykel eller mountainbike, da den fortrinsvis går på grusveje, stier og stranden. Der er også mulighed for at prøve nogle af de singletracks, der er anlagt langs ruten. Singletracks er specielt udfordrende stier, der kræver ekstra balance, styrke og behændighed, så de er for garvede mountainbikeryttere.

Kl. 1400 er der opvisningskamp i fodbold på opvisningsbanen så der er også noget at se på for dem, der ikke har mod på cykelturen. I opvisningskampen mødes Ulbjergs serie 1 hold med Borup Ifs serie 3 hold. De lokale drenge har dog gejsten i hus, så mon ikke det bliver en lige kamp, trods svære odds.

Byfestugen slutter lørdag aften med et brag af en fest. Vi håber at kunne fylde teltet med festglade gæster, der har lyst til en tur på dansegulvet, hvor en DJ Per Stisen spiller op til dans. Har du ikke fået dig skrevet på listen, så henvend dig til én i byfestudvalget. Vi plejer godt at kunne klemme en ekstra ind ved bordet. Som bekendt er intet for sent i Borup, så tøv ikke, hvis tilmeldingen ikke er sket endnu.

Vel mødt til endnu en fantastisk byfest i Låstrup, hvor vi vægter det sociale regnskab højere end det økonomiske.

Se billeder fra dagen på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: