Den olympiske flamme er slukket

 

  

OL-flammen i Låstrup er nu slukket for denne gang. Oven på sidste års militærtema og krig, var temaet i år olympiade. En passende måde, at genforene stridende parter. Når mennesker mødes for at lege, konkurrere og hygge sig, så glemmes stridigheder lettere. Netop intentionerne bag olympiaden tilbage i Grækenland for århundrede siden, hvor hensigten var at skabe fred og fordragelighed mellem mennesker.

Søndag kl. 1100 mødtes 30 frivillige hjælpere ved det nye byfesttelt i Låstrup. Nogle i bedre form end andre. Intentionen fejlede dog ikke noget. Alle hjælpes med at rydde op efter sig, og de fremmødte hjælpere var alle nogle af de fantastisk mange medborgere, der har været med til at gøre byfesten i Låstrup til en succesfuld uge igen i 2017.

Byfesten i Låstrup startede med opstilling af byfestteltet for netop 14 dage siden. Dernæst med arrangementer Sct. Hans Aften i sidste uge og daglige arrangementer fra mandag til lørdag i indeværende uge. Rigtig mange velbesøgte arrangementer, der har taget sit udgangspunkt fra byfestteltet på stadion i Låstrup.

Så mange aktiviteter sætter sit præg på telt, materiel og omgivelser. Festen er slut, så det var tid til at sætte Borup Stadions faciliteter tilbage, så de igen kan være omdrejningspunkt i Borup Idrætsforenings fodboldaktiviteter, og hvad der ellers tager sit udgangspunkt i klubhuset på Låstrupbakken.

Der var rigtig mange arbejdsopgaver, som skulle løses af de 30 personer denne morgen. Opvask og rengøring var en lille del af arbejdet. Borde, stole, køkkentilbygning, lysguirlander skulle tages ned og sættes på plads. Det samme gjaldt telt og gulv.

Ved opsætning af det nye større telt for 14 dage siden, var det nødvendigt at skabe plads ved at lave jordarbejde. Det betød samtidigt, at græstæppet bag teltet var gravet væk. Derfor blev der i år slæbt ekstra mængder jord og skidt ind på vores nye gulv. Det betød, at en højttryksrenser måtte tages i brug for at gøre gulvet rent og klar til næste års brug.

Der blev arbejdet og sveden sprang på panderne. Det var dog ikke hårdt arbejde alt sammen. Der blev masser af tid til at sætte sig og nyde det gode selskab, og tid til at få vendt ugens oplevelser endnu en gang.

Der blev lavet restemad, som blev nydt i klubhuset.

Slut på en fantastisk byfestuge og klar til sommerferien. Det har været en god uge, men det er også en uge, hvor mange bruger al deres tid på at arrangere og udføre aktiviteter centreret omkring byfesten. Dermed er der nok også for nogen brug for tid til lige at trække vejret i de kommende dage. Vi glæder os allerede til næste års byfest. Temaet for den fest offentliggøres her på hjemmesiden, når arbejdet med den kommende sæson går i gang.

Mange tak til de rigtig mange frivillige for en fantastisk uge, og tak til dem, der har deltaget og bidraget positivt til festlighederne.

Se fotos fra oprydningen på dette link.

Se opsummering af byfestens aktiviteter og beskrivelse af byfestaftenen på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: