Afslutningsfest 2016

Borup Idrætsforenings aktive medlemmer samlet til Årsafslutning i Låstrup Forsamlingshus.

Afslutningsfest Borup IF 2016.

Lørdag den 5. november holdt Borup Idrætsforening afslutningsfest for herreholdene i Låstrup Forsamlingshus. 50 medlemmer var mødt frem for at spise Karin, Kurt og Henriettes gode middag. Middagen bestående af tun-mousse, tigerrejer med flutes til forret. Derefter skinke, okseculotte, 2 slags salat, bagte kartofler og svampesovs.

Kvindeholdene i SUB09 holdt samme aften sin afslutning i Ulbjerg, så de havde ikke mulighed for at deltage i år. Kvinderne holder skiftevis sine afslutninger i Borup og Ulbjerg.

Formand Lars Justesen

bød velkommen og takkede de fremmødte medlemmer for støtten og opbakningen til klubben i den forgangne sæson. Han oplyste, at det fodboldmæssigt var gået rigtig godt her i efteråret, hvor både serie 4, serie 5 og serie 6 blev nummer 2 i deres respektive puljer. Heraf rykkede serie 4 holdet op i serie 3 som én af de 12 bedste 2. pladser. Dermed var efterårssæsonens hovedmål nået.

Lars oplyste, at der byttes lidt om på rækken af taler og priser i år. Årets hovedpris som er Årets BIF’er skal således uddeles, som den første pris i år. Derfor blev Kurt Elkjær kaldt på gulvet.

Formand Lars Justesen bød velkommen.

Årets BIF’er:

Kurt Elkjær tog ordet og motiverede sit valg af Årets BIF’er 2016. Det er hvert år den siddende Årets BIF’er, der suverænt udnævner en ny mand på posten, således også i 2016.

Den ærefulde titel gik til Thomas Mikkelsen, der gennem mange år har lagt et stort arbejde i Borup Idrætsforening. Kurt oplyste, at det altid er svært at vælge én frivillig frem for klubbens mange andre frivillige. Specielt i en klub som Borup, der formes af så mange frivilliges indsats.

Han oplyste, at dette års Årets BIF’er altid har en positiv indstilling til tingene. Han hjælper gerne og altid, når der er brug for en hjælpende hånd. Årets BIF’er er med få ord en glad og imødekommende guttermand, der i høj grad med til at sætte rammerne for fodbolden i Borup IF (han er formand for det frivillige korps af kridtere i klubben). Den opgave har han haft i mange år, ligesom han har haft rigtig mange andre opgaver. Ikke mindst til klubbens flagskib ud i sociale aktiviteter, som er ”Byfesten” i Låstru, har han mange jern i ilden. Uden ham ville budskaberne ikke komme ud. (Han er jo klubbens lydmand). Thomas er desuden træner, sidder med i SUB88 udvalget har været med til at stå for DBU Fodboldskolen i Borup i 2016. Her var Thomas træneransvarlig og stod for at motivere de mange trænere til at gøre det sjovt for fodboldskoledeltagerne. Listen er selv sagt ikke udtømmende, men her er nævnt nogle af de vigtigste af Thomas’ mange opgaver.

Med andre ord har Borup Idrætsforening fået en ny værdig modtager af den ærefulde titel som Årets BIF’er. Kurt overrakte vandrepokalen og publikum bifaldt valget med en kæmpe stående applaus til Thomas, der synligt rørt modtog pokal og titel.

Kæmpe tillykke til Thomas.

Se opslag om Årets BIF'er på særskilt opslag.

   

Serie 6: Holdleder Flemming Lund

takkede på egne og på vegne af Claus Nedergaard, der sammen har stået for serie 6 holdet, for god opbakning til efterårets serie 6 hold. Holdet blev sat i verden for at give nogle af oversidderne fra de øvrige hold mulighed for at spille fodbold, og det har været en god succes.

Holdet har givet spilletid til nogle af de mange unge spillere i klubben, og for dem, der har måttet melde af bud til serie 5 kampene. I det hele taget har der været en god vekselvirkning med klubbens serie 5 hold, som Søren Offersen har stået i spidsen for. Serie 6 har i efteråret kun meldt afbud til én kamp, hvilket heldigvis har gjort, at holdet ikke kan rykke op. Sammen med de mange unge spillere, har holdet givet spilletid til nogle af klubbens rutinerede spillere, som f.eks. brødrene Vad, brødrene Nedergaard, Slemme og flere andre.

Flemming oplyste, at det havde været svært at pege på årets spiller for serie 6. Dels ønskede Flemming at titlen skulle gives til en af aftenens gæster, hvilket fratog en del muligheden. Mikkel Vad lå lunt i svinget til at blive årets spiller, men så blev han jordet af Slemme og blev sygemeldt i længere tid. Han havde også tænkt, at prisen skulle gå til holdets mest stabile mand gennem sæsonen, men det ville ikke se godt ud. (Redaktionen: Flemming Selv).

Ved den endelige afgørelse lagde Flemming vægt på, at spilleren var stabil. Han var fra den yngre del af spillertruppen, og som det afgørende kunne Flemming afsløre, at spilleren selv havde henvendt sig til Flemming for at sige, at han ønskede at spille på holdet. Det viser, at spilleren har fortjent at blive Årets Spiller på holdet. Flemming afslørede, at Årets Spiller er Martin Bøgh Kjeldgaard. Martin kom på gulvet og modtog pokalen foran det klappende publikum.

Martin Kjeldgaard holdt derefter en kortfattet takketale. Den lød ”Jeg er den bedste”, hvilket jo er helt korrekt opfattet.

Årets spiller på serie 6 blev Martin Kjeldgaard

Serie 5: Søren Offersen

kom på gulvet og oplyste som træner for serie 5 herrerne, at han syntes, at det var en fornøjelse af skulle stille hold med det store unge spillevillige mandskab, der var til rådighed. Afslutningen dækker både forårssæsonen og efterårssæsonen. Forårssæsonen er nem at glemme, når man efter sæsonafslutningen holder hele afslutningen på én gang.

I foråret var holdet udråbt som oprykkere, men det blev heldigvis forpurret. Holdet var tilbage i 2015 oppe i serie 4, og det gav mange nederlag, og dermed var det svært at holde motivationen.

I efteråret startede holdet som lyn og torden med gode sejre. Det blev hverdag igen, men alligevel sluttede holdet som nummer 2 i puljen, hvilket er et rigtigt fint resultat, som træneren er yderst tilfreds med. Puljens nummer ét var Nørager, der helt sikkert var det bedste hold af de 2.

Søren gav udtryk for, at det har været en god oplevelse, at der i efterårssæsonen blev lavet et serie 6 hold. Med det store spillermateriale, som er til rådighed, er det rart, at der er mulighed for at spillere, som sidder over alligevel får spilletid, og så er der muligheden for at bytte om på spillere, der af den ene eller anden grund er forhindret i at spille lige nøjagtigt der, hvor kampen er fastlagt til.

Gennem hele sæsonen har der kun været én kamp hvor det har været svært at stille hold. Mange nye unge spillere banker på nedefra, så set fra trænerens side, er der mange positive takter i Borup IF.

Ved udvælgelsen af ”Årets Spiller” har der i serie 5 været mange bud. Ved valg af den spiller, som er valgt til Årets Spiller 2016, har træneren lagt vægt på, at det er en spiller, som stort set altid er til træning, og det er tilsyneladende ikke er en selvfølge på serie 5 niveau. Søren afslørede, at Årets spiller er anfører Joachim Hvid. Straks lød der anerkendende tilkendegivelser fra publikum. ”Det er sgu i orden”

Søren Offersen takkede af. Han skal næste år være serie 2 træner i Alheden IF i Frederiks, og har således været i Borup som andenholdstræner i 2 år. Søren gav udtryk for, at hans syn på Borup IF er, at det er en kanon klub at være i. Han har selv været i Borup af flere omgange siden 1995, hvor han var træner i klubben for første gang. Siden da er han kommet meget i Borup, og han vil fremover blive ved med at komme til Borup.

Søren takkede Niels Klausen for samarbejdet med trænergerningen, Poul Børge Tougaard for altid velvillig opbakning til praktiske gøremål og Poul Johannessen for sin indsats som holdleder på serie 5. De fik alle en flaske som tak for hjælpen.

Årets spiller på serie 5 blev Joachim Hvid

Serie 4: Niels Klausen

træner for serie 4, oplyste, at det også for førsteholdet har været en elevatortur i 2016. Nedrykning i forårssæsonen og oprykning i efterårssæsonen. Begge afgørelser i sidste øjeblik i store kampe. I forårssæsonen blev der benyttet ikke færre end 33 spillere, mens dot i efterårssæsonen her været et mere stabilt og meget ungt hold. I foråret blev 9 kampe tabt med ét måls nederlag, og det i kampe, der sagtens kunne være endt anderledes. Det gav nedrykning dengang.

Efter sommerpausen kom der så et skifte, idet mange unge kom op og var klar til at gøre en indsats på holdet. Niels var på sommerferie og overlod holdet til Søren Offersen og Flemming Lund, der havde frie hænder til at tage holdet med til Fjends Cup. Målet var at få noget kamptræning og at blive blandt de 8 bedste i turneringen. Det var trods alt serie 1, serie 2 og serie 3 hold, som Borup var oppe imod.

Fra sit feriested i Italien kunne han følge med i, at der i hans fravær var kommet andre boller på suppen, og han læste tilmed på facebook noget i retningen af ”Hvem fanden er Niels Klausen”, og ”Vi vinder Fjends Cup” vel at mærke tidligt i turneringen. Højdepunktet kom i semifinalen mod Skals, hvor Borup løb af med sejren, så kunne alt andet være lige meget. Der blev kæmpet om hver en bold, og holdet var fantastisk motiveret for at vinde det hele. Alt klappede, og holdet vandt turneringen og var således topmotiverede til et efterår i serie 4.

Det viste sig også, at det skulle blive et godt efterår i en ellers svær serie 4 pulje med stærke modstander som Hersom/Bjerregrav, Foulum/Trojka m.fl. De rigtige kamp blev vundet. Holdet lå hele tiden til oprykning, men der var tæt løb i toppen af puljen. Da holdet tabte sin kamp mod Bjerregrav, gav det lidt bekymring for træneren. Skulle det gllippe i sidste øjeblik. Heldigvis viste holdet styrke til slut og vandt stort mod Foulum/Trojka og satte sig dermed på den oprykningsgivende andenplads i puljen.

Holdets spillere har udviklet sig enormt hen over sæsonen. De helt unge spillere har udviklet et godt kollektiv, og det ser lyst ud for holdet, der nu er i serie 3 til foråret.

Niels Klausen gav udtryk for, at han er imponeret over den opbakning, der har været fra publikum, bestyrelse, spillere og andre i klubben. F.eks. ved arrangementet med indsamling til Knæk Cancer for 14 dage siden. En lancering af idéen førte hurtigt til udmelding og en indsamling var i gang. Det lykkedes på kort tid at få indsamlet lige knap 4.000 kroner til det gode formål, hvilket viser noget om den opbakning, der er i klubben. Desuden var sponsoreren Profil Sport med på idéen og sponserede trøjer til indsamlingen.

Socialt er klublivet i Borup helt i top, og han er slet ikke i tvivl om, at det er en fantastisk klub, som han gerne er en del af, og gerne vil være med til at præge.

Årets spiller på førsteholdet afgøres af spillerne selv, idet de stemmer om kampens spiller efter hver kamp. Det var ligeledes et tæt kapløb, hvor Mathias Kristiansen til slut løb af med sejren. Tillykke til Mathias. Træneren gav udtryk for, at når Mathias er til rådighed for holdet, så kan træneren tage det mere med ro, for når Mathias er med, så skal det hele nok gå. Så er det hele i gode hænder.

Årets spiller på serie 3/4 blev Mathias Kristiansen

Træningsflid

Årets træningsflid gik i 2016 til en person, der træner benhårdt og som altid er til træning uanset vejr og tilstand. Opløbet har været tæt, men da Jogge i få tilfælde har valgt at blive siddende på sin traktor, tilfalder titlen i 2016 brormand Frederik Hvid. Tillykke til ham. I øvrigt gav træneren udtryk for, at det er en fornøjelse at træne et hold, hvor der typisk er 16 spillere til træning hver gang. Det tegner godt, og det er rart at være træner, når der støttes op om træningen.

Frederik Hvid fik pokalen for Årets Træningsflid

Niels ønskede at takke nogle gode samarbejdspartnere i klubben. Målmandstræner Bo Soelberg har gjort det godt og er medvirkende til, at Christian Mønsted har opnået at blive månedens spiller. Poul Børge Tovgård er altid på banen som holdleder for førsteholdet. Skal der sættes tape på, masseres en læg eller ordnes tøj, så er han på plads. Desuden slipper Niels nu af med Søren Offersen, der efter 2 år under hans vinger, nu har lært at stå på egne ben. Søren har helt sikkert hævet overliggeren på andenholdet, og det er et meget bedre hold nu, end for 2 år siden. Samtidig vil Søren gerne spille for at vinde, og det er givet godt videre i klubben. De 3 personer fik hver en vingave for deres indsats.

  

Anfører Frederik Hvid

tog ordet på førsteholdets vegne. Han takkede igen Poul Børge Tovgård for sin store indsats for holdet. Han står aldrig af på en hjælpeopgave, hvis nogen har brug for en hjælpende hånd. derfor har holdet samlet ind til en kurv som tak for opbakningen til holdlederen.

Niels Klausen blev takket og fik en kurv fra holdet for sin trænergerning. Han har lært holdet enormt meget og kæmper hver uge for at gøre holdet bedre. Der bliver skældt ud ind imellem, når det er vigtigt og nødvendigt, men han er nu også en guttermand for holdet og ikke pivet på nogen måde. Niels er desuden med til at vise vejen ved at presse på med, at spillerne deltager i de sociale arrangementer. Han er selv kommet til arbejdsdage og andre arrangementer i klubben, hvilket ikke nødvendigvis er en selvfølge for en ansat træner. Tak fra holdet til Niels Klausen.

 

Anfører Joachim Hvid

fra andenholdet tog ordet og takkede Poul Johannessen for sin kæmpe indsats som holdleder for holdet. Skal der hentes vand og skaffes tøj, så er Poul altid på pletten og med til alle kampe. Poul fik en kurv, som tak fra holdet.

Søren Offersen blev kaldt på gulvet, og anføreren takkede Søren for sin gerning i klubben og for andenholdet gennem de seneste 2 år. Han var i forrige sæson medvirkende til, at holdet rykkede op og gør det fantastisk på andenholdet. Anføreren oplyste, at træneren på et tidspunkt havde været stolt af, at han næsten ikke fik nogen gule kort længere, men fik så i samme kamp et gult kort for brok over for dommeren. Så var den statistik ødelagt. Søren vil gerne vinde og det kommer ud mellem sidebenene, når situationen tilspidses.

 

Majbritt Skovgaard Møller

overbragte en hilsen fra SUB09 damerne, og overbragte en tak til Mads Tovgård for sin indsats somholdleder for damernes andenhold i forårssæsonen. Med hilsenen fulgte en erkendtlighed.

Årets Engtrampere

Prisen som Årets Engtrampere gives hvert år til en person, der omkring fodboldholdene har gjort en ekstraordinær indsats for, at det hele lykkes. Den nye engtramper udnævnes af den siddende engtramper og er således en slags Årets BIF’er light.

Frederik Hvid var Årets Engtramper i 2015 og skulle udnævne Årets Engtramper 2016. Joachim Hvid blev kaldt på gulvet igen. Han er altid klar til at dømme en kamp i børne- og ungdomsrækkerne, han deltager i sociale arrangementer og arbejdsdage. Herunder som chauffør på traktoren til opstilling og nedtagning af byfesttteltet. Tak for en kæmpe indsats til Joachim.

Line Bach Møller var Årets Engtramperinde i 2015. Hun var samme aften til afslutning med damerne i Ulbjerg, så hun kunne ikke medvirke. Hun havde dog udpeget Årets Engtramperinde 2016 på forhånd. Henriette Mikkelsen blev tilkaldt for hun får den ærefulde titel som Årets Engtramperinde 2016 for sin kæmpe indsats for byfesten og klubben. Hun er regnskabsansvarlig for kantinen, bestiller varer hjem, laver mad og står for byfesten, så hun er en værdig Engtramperinde.

Traditionen tro var Årets Engtranper og Årets Engtramperinde på dansegulvet og indledte aftenens dans, som dog var noget handicappet af, at damerne samme aften holdt afslutning i Ulbjerg.

Årets Engtrampere Joachim Hvid og Henriette Lyngsøe Mikkelsen indviede aftenens dansegulv

Aftenen igennem blev der hygget. Karin Kurt og Henriette havde lavet en fantastisk middag til den fantastiske pris af 125,- kroner og så var der god betjening fra Paw og Rikke i baren gennem hele aftenen.

Tak til alle frivillige, der gennem hele aftenen og gennem hele året har gjort en stor indsats for, at Borup Idrætsforening kan tilbyde medlemmerne gode oplevelser.

Byfesttema i Låstrup 2017

Byfesten i Låstrup har siden år 2000 haft et tema, som udsmykning, udklædning og aktiviteter gennem årene har taget udgangspunkt i. Det har været et varieteret valg af forskellige temaer, hvor byens borgere har været vikinger, eventyrdeltagere, fodboldspillere, soldater og meget meget mere. 

I år udskrev byfestudvalget en konkurrence, hvor alle kunne gætte på, hvilket tema udvalget havde besluttet sig for at holde sig til i sommeren 2017. Det blev til et sandt orgie af foreskellige temaer, som eventuelt kan tages op i de kommende år. 

Ida Marie Nielsen gættede på OL som byfestens tema og vandt dermed konkurrencen. Ud over æren af at have gættet rigtigt, var der udlovet 10 gratis forfriskninger i baren ved årets afslutningsfest i Låstrup Forsamlingshus lørdag aften. 

Nu er byfesttemaet fastlagt, og byens borgere kan begynde at forberede sig på endnu en fantastisk byfest med udklædning og aktiviteter under OL temaet. 

Vi glæder os til at se, hvad byens borgere kan få ud af OL temaet. 

Paw Brøns og Peter Lyngsøe Lund afslørede Byfesttemaet for byfesten i Låstrup 2017. 

Se særskilt opslag om byfesttemaet på dette link. 

Se flere billeder fra festen på dette link.