Referat jyllandsserie kvinder Tornby - SUB 09

Tornby - SUB09  0-2 (0-0)

1. min. 0-1. Ida Velling (str.)
  2. min. 0-2. Ida Velling

Hvis man alligevel skal bruge sin 2.pinsedag kl.19.00 på at spille fodboldkamp i Tornby, så er det trods rarest at hive de 3 points med hjem. Og det var netop tilfældet.

Kampens betydning var henover pinsen pludseligt blevet mere alvorlig end først antaget, da vi allerede tidligere havde sikret os endnu en sæson i jyllandsserien. Men en besked fra DBU om, at et ekstra jyllandsseriehold skulle rykke ned, kunne vi med et nederlag i Tornby havne i farezonen. Heldigvis skete det ikke, og i stedet er Tornby havnet i suppedasen med stor risiko for nedrykning. Og skulle Tornby rykke ned, er det ikke noget, som vi vil ligge søvnløs over. For når man spiller imod dem, er det halvvejs med livet som indsats, da de har flere spillere, som går langt over stregen. Heldigvis havde vi denne 2.pinsedag en kyndig dommer, som slog ned på deres kontante og hårde spil og bl.a. udstak en advarsel til Tornbys Lone Jakobsson, som er en velkendt skikkelse i SUB09-kredsene. Generelt giver Tornbys spillestil visse associationer til det legendariske Wimbledon-hold fra 90’erne, ”The Crazy Gang”, med Vinni Jones i spidsen.

Tornby var toneangivende i kampens start, pressede hårdt på og spillede også bolden fint rundt. Men efter 20 min. fik vi overtaget styringen uden dog at være dominerende. Ingen af holdene fik skabt de helt store chancer før pausen. Det der var, tog begge keepere sig sikkert af. I vores tilfælde, Sanne P. fra Stoholm.

2.halvleg var kun to minutter gammel, da Ida Velling løb fra 3-4 Tornby-spillere, indtil Lone valgte at jævne Ida med jorden. Korrekt straffespark og gult kort. Ida sparkede ”sikkert” bolden fladt i nettet.  Efter scoringen kontrollerede vi kampen mere og mere og fik skabt flere gode muligheder. Tornby havde dog en rigtig dygtig keeper denne dag, som diskede op med flere gode redninger og indgreb. Over hele banen stod vi godt og var gode til at lukke ned, så det var besværligt for Tornby at skabe noget. Pigernes vilje til at arbejde for hinanden og vinde kampen var endnu engang en fornøjelse at være vidne til.

Energiske Ida Velling tog i det 83.min. et soloraid, hvor hun fik sig tacklet forbi Tornbys keeper og sendte bolden i det tomme mål til stor og forløsende jubel. Selv træneren var jævnt tilfreds - og med rette.

Kampen igennem bar præg af en flot og disciplineret indsats med den fornødne ro og tålmodighed, som var nødvendigt, selvom de fik ”kærligheden” at føle denne aften i Tornby. Så jo, chefen var lidt stoltJ

Ida Velling spillede en fremragende 2.halvleg og blev fortjent kampens spiller. Men hele holdet og alle spillere skal roses for en kanon arbejdsindsats.