Byfesten i Låstrup tirsdag - Søren Brynjolf Show og Kirkekoncert

Tirsdag aften blev Byfesten i Låstrup skudt i gang med indendørs aktiviteter.

Først var Søren Brynjolf på besøg i teltet med sit musikalske show for hele familen. Mange af egnens børn havde taget turen for at opleve den altid sjove Søren på slap line helt i børnehøjde. Både børn og forældre blev inddraget i forestillingen til stor moro for teltets øvrige gæster. Ingen var i tvivl om, at Søren kan noget med børn, så ingen gik forgæves i ønsket om at få en børnevenlgi forestilling i den bedste aftensmadtid. Børn og voksne klappede på livet løs, da Søren takkede af efter en times fantastisk underholdning. 

Inden Sørens show var der mulighed for at købe sig en let omgang aftensmad i teltet, hvor lokale frivillige tilberedte fish and Chips til både børn og voksne. Henriette Mikkelsen, der er formand for byfestkomitéen var overvældet over tilslutningen. Desværre også i en sådan grad, at der måtte meldes alt udsolgt på alle rækker. Hun skønner, at der blev langet 125 portioner mad over disken på den første dag i byfesten. Det var der ingen der havde turdet håbe på. 

Efter fællesspisningen og Søren Brynjolf Show var der mulighed for at høre lokale kvinder formidle liflige toner i Låstrup Kirke til en gratis kirkekoncert arrangeret af Fællesmeninghedsrådet for Ulbjerg, Lynderup og Låstrup Sogne. De 5 frivillige kvinder er Hannah Kortnum Mogensen, Birthe Reitz, Jane Thorup Kjærsgaard, Maybrith Lange og Sara Ambrosius. 

117 gæster indfandt sig i kirken, så der var fulde huse, inden kvinderne flot fremførte et repetoire fra DR Pigekor og et udvalg af årstidens skønne sange. Gæsterne fik også mulighed for at synge med på et par numre, og aftenen blev krydret med solistoptræden fra de 5 kvinder. Flot koncert for fulde huse tyder på, at traditionen med at holde kirkekoncert som en del af byfesten har bidt sig fast. I hvert fald var det tilfredse gæster, der opløftede kunne gå fra kirken i godt humør. 

Mange af gæsterne skulle ikke så langt, for SUB 88 forældre havde bagt kage og brygget kaffe i byfestteltet, mens koncerten stod på. Der var mulighed for at købe sig et stykke kage og en kop kaffe, hvor al overskud gik til SUB 88's foldboldtur til Italien i efterårsferien 2020. Der blev langet god kage over disken, og der kom penge i kassen. Ikke dårligt på en byfestdag, hvor vejret ikke just var med arrangørerne. Der var godt nok tørvejr, men en kold vind afkølede alle, der bevægede sig udenfor. 

I morgen onsdag byder byfesten på Fjordklyngens MTB-Engtramperløb, der er banekørsel med udfordringer for store og små på en 800 meter lang bane på og omkring Borup Stadion i Låstrup. Der er både anlagt en børne- og en voksenbane, så tag bare cyklen med og få lidt motion på denne onsdag aften. 

Efter cykelløbet er der mulighed for at høre Lindy Aldahl fortælle om sin medvirken i "Rigtige Mænd" fjernsynsudsendelsen. Det gjorde han også for et par år siden, men han har nu et nyt syn på sagen. Han har derfor kaldt sit nye foredrag for "Husk Lige Hyggen". Det sidste er jo noget vi i Låstrup kan skrive under på er vigtigt, og det er også én af Låstrups spidskompetancer. 

Skulle der være enkelte, der endnu ikke har købt billet til Lindy Aldahl foredraget, så er der fortsat mulighed for at købe en billet ved at henvende sig til Henriette Lyngsøe Mikkelsen på n tlf. 30244600. 

Se flere billeder fra den vellykkede byfestaften på dette link. 

Se hele byfestens program via dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er:

 

derefter optrådte lokale kvinder med koncert i Låstrup Kirke.