Byfesten i Låstrup - Lørdag Aften

 

Festteltet gjort klar til byfestens finale, som var festen lørdag aften. 

Byfesten i Låstrup kulminerede lørdag aften med stor festmiddag for 130 spisende gæster i det nye byfesttelt. Efter musikken stødte flere til, så det forventes, at der har været 160 gæster i teltet i løbet af aftenen.

Henriette Mikkelsen bød gæsterne velkommen til festen. Hun startede med at takke de mange frivillige i de respektive udvalg, der har arbejdet hårdt ugen igennem for at gøre en byfest af den størrelse, som præsenteres i Låstrup mulig. Annike Pedersen oplyste supplerende, at byfestudvalget i år har valgt at indsætte fjordklyngebussen med en frivillig chauffør, når gæsterne skulle hjem til adresser i Fjordklyngens område. 

Gæsterne fik buffet med flere slags kød fra Smageriet i Tilst og frivillige hjalp med at servere og rydde op efter middagen. DJ Morten Nielsen kendt fra Radio Viborg vendte plader først under maden og senere til dans i teltet. 

Efter første gang hovedret tog formand Poul Johannessen ordet og takkede byens borgere og nabobyerne for opbakning til årets byfest, der ugen igennem har været præget af fantasktisk opbakning trods dårligt vejr af flere omgange. Poul oplyste, at det jo er farligt at fremhæve nogens indsats frem for andre, for rigtig mange af byens borgerer og frivillige har gjort en kæmpe indsats for at få byfesten gennemført med den succes, som det har været. Alligevel ønskede han at fremhæve Byfestudvalget for den enorme indsats, som de har lagt for dagen for at få byfesten på benene. Han takkede også Udsmykningsudvalget, der på flotteste vis har pyntet festtelt og festplads efter årets tema "Det Blå Ocean". Poul takkede også fotograferne Kurt Elkjær og Jacob Thorup Kjærsgaard for flotte fotos fra ugens aktiviteter og endelig Morten Nielsen for referater til hjemmesiden. 

Byfestudvalget består af Joachim Hvid, Henriette Lyngsøe Mikkelsen, Paw Brøns, Gitte Elkjær Jensen og Annike Trinderup Pedersen. 

.

Udsmykningsudvalget tæller flere end disse personer, men de var ikke med under lørdagens fest. På fotoet ses fra venstre: Majbritt Skovgaard Møller, Britta Vad, Susanne Nygaard Nielsen, Charlotte Jensen, Pernille Mikkelsen og Lisbeth Villekjær Kastbjerg.

Se fotos fra en glad aften i Låstrup på dette link. 

Flot udklædte gæster deltog i festen

 

Byfesten har i 2019 varet i 5 dage fra tirsdag til lørdag. Det har krævet rigtig mange frivillige kræfter, at få afviklet alle de mange arrangementer, men rigtig mange har budt ind med hjælp, og flere er trådt til hen ad vejen. Ugens arrangementer har generelt været præget af god tilslutning.

Tirsdag var 116 gæster til koncert i Låstrup Kirke, hvor lokale kvinder gav koncert. Efter koncerten var der kaffe og kage lavet af U13 og U14 spillernes forældre gået sammen om at lave et kaffebord i byfestteltet efter koncerten. Herfra gik overskuddet til fodboldbørnenes fodboldtur til Italien i efterårsferien 2020. Samme aften var der Søren Brynjolf Show i teltet også med god tilslutning fra områdets børn. 

Se det fulde referat fra tirsdagens arrangement på dette link. 

Onsdag var der Fjordklyngens MTB-Engtramerløb, hvor 20 cyklister på mountainbike tog en eller flere runder på en udfordrende cykeltur i området omkring stadion. Onsdag aften var der Flæskestegs-sandwich på menuen. Efter MTB-løbet var der foredrag med Lindy Aldahl i teltet. 150 gæster valgte at lytte med på Lindy's oplevelser med at lave Rigtig Mænd udsendelse fra 2013 og frem. 

Se det fulde referat fra onsdagens arrangement på dette link. 

Torsdag var der bilorinteringsløb rundt i vores lokalområde. Orenteringsevnen blev testet sammen med 14 poster, hvor deltagerne blev testet på styrke, viden, hukommelse, koordination og meget mere. 24 biler deltog i arrangementet. Det var en lille nedgang i forhold til sidste års rekord, men vejret var heller ikke med arrangørerne denne dag, hvor der var regnvejr og blæst på programmet. Samme aften var der grillfest i teltet, hvor Lars Vetter og træner Svend Aage Christensen vendte steaks og pølser på grillen. 140 solgte menu'er vidner dog om god opbakning til aftenens arrangement. 

Se det fulde referat fra torsdagens arrangement på dette link. 

Fredag var der Kæmpe Bankospil i Låstrup Forsamlingshus med gaver for mere end 25.000 kroner. Det kunne trække folk af husene, og lotterispiludvalget kunne melde om fyldte pladser i forsamlingshuset. Borup Idrætsforening har i 50 år arrangeret lotterispil i forsamlingshuset, så derfor blev der serveret gratis mad i form af fiskefiletter, kartofler og persillesovs til gæsterne. Først på aftenen var der desuden søstjerneløb for byens unge i alderen 5-14 år. Samtidig var der U70 oldboys fodbold på Borup Stadion, hvor 5 hold havde sat hinanden stævne. 7 lokale havde derudover sat hinanden stævne i et 7áSide turnering på opvisningsbanen.  Endelig sluttede dagen af med rafleturnering til ud på de lyse timer. Alle deltagere fra fodboldturneringen blev budt på kogte kartofler, fiskefiletter med persillesovs i Engtramperkroen. 100 portioner gratis fisk i forsamlingshuset og 150 solgte portiner fisk i byfestteltet. I alt 250 solgte portioner fisk var en overvældende succes, så der var travlt ved gryderne i forsamlingshuset, hvor maden blev produceret. 

Senere på aftenen var der rafleturnering i byfestteltet. Igen med god opbakning, hvor 42 raflere meldte sig på banen. 

Se det fulde referat fra fredagens arrangement på dette link. 

Se også referat fra rafleturneringen på dette link. 

Lørdag dag startede med Den Jyske Sparekasses fælles morgenbord i teltet. Her kom det nye større telt til sin ret, for alle siddepladser var fyldt, mens der blev hygget med morgenbordet. Dagen fortsatte med Optog og Farmerturnering, hvor 6 lokalområder havde samlet et hold, klædt deltagerne ud, og lavet flotte vogne til optoget. Heller ikke her er der tal på antallet af deltagere, men der var god opbakning til arrangementet både på deltagersiden og på sidelinjen. Der blev dystet i Fodbold, Perledykning-Stafet og Hvalfanger-safari.

KL. 1400 dystede lokale seniorfodboldspillere i uvante aktiviteter. Den dyst blev vundet af kvindeholdet fra SUB09. 

Teltet lukkede kl. 1630 for at blive klargjort til ovennævnte festaften.

Byfestudvalget og bestyrelsen har svært ved at få armene ned, oven på den ene succes efter den anden i ugens løb. Igen er der gået en rød tråd gennem arrangementerne. Den røde tråd i byfesten har været Det Blå Ocean krydret med sjove og hyggelige indslag.

Der er ikke overblik over økonomien i byfesten på nuværende tidspunkt, men der forventes en god håndsrækning til kassen, som bruges på at stille gode faciliteter til rådighed for byens borgere og idrætsforeningens medlemmer.

Det vigtigste i byfesten er det sociale regnskab, hvor vi med sikkerhed kan sige, at der på bundlinjen står et kæmpe plus.

Byfestteltet tages ned søndag kl. 1100, så byens frivillige må gerne sætte kryds i kalenderen. 

Se referat fra lørdagens arrangementer på dette link. 

Se Viborg Stifts Folkeblads artikel om Farmerturneringen på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag: