Byfesten i Låstrup Fredag - Banko, U70, 7a-side, Søstjerneløb og Rafleturnering

Fredag aften ved byfesten i Låstrup var dels for bankospillere, da der var kæmpe sponsor Gave lotterispil i Låstrup Forsamlingshus. Gevinster for over 25.000 kroner ventede de 125 spillere, der i dagens anledning mødte op for at udfordre chancen. I år er det 50 år siden, at Borup Idrætsforening startede med faste lotterispil i Låstrup Forsamlingshus. Det blev fejret af dagens gæster, der blev budt på gratis fiskefiletter med kartofler og persillesovs. Der blev serveret over 100 portioner fiskefietter i forsamlingshuet, så der meldes om en særdeles vellykket aften med masser af heldige vindere. Resten er selvfølgelig velkomne til at komme én af de kommende fredage, for der spilles jo banko i Låstrup hver uge.

Søstjerneløb stod Majbritt Skovgaard Møller for i år. Der var knapt 20 børn mødt frem til børnelege for børn i alderen fra 5 til 14 år. Det blev til et par sjove timer for de børn, der valgte at bruge deres fredag aften på at deltage i byfesten. 

I 7-á side turneringen deltog 7 hold, hvilket er 3 mere end i sidste års turnering. Der blev spillet på 7 mandshold i turnering mellem de 7 hold. Efter indledende runder stod den ene semifinale mellem Ulbjerg og Alkoholdet. Her bragte Ulberg sig i finalen med en sejr på 2-0. Den anden semifinale stod mellem Fortnite All Night mod Wolwerhampton. Her trak Fortnite Alle Night sig sejrrigt ud af kampen med en sejr på 4-1. Finales stod således mellem Fortnite All Night under ledelse af Peter Lyngsøe Lund og Ulbjerg under ledelse af Jacob Frandsen. Finalen blev vundet af fortnight All Night efte en sejr på 1-0.

På den nye bane spillde U70 spillerne deres turnering mellem 5 hold fra Viborg opland. Her taler vi om ekstremt erfarne fodboldspillere, der gennem et helt liv har forfinet teknik og boldberøringer. At konditionen så ikke er som hos en 20 årig hentes nemt, når alle er på samme niveau. Alle ville blive forundrede over, hvad disse spillere egentlig kan klare. Deltagere i turneringen er samme hold, som mødes i alt 10 gange i løbet af året. De 5 hold fra henholdsvis Borup IF, Vestermarken, VFF, Løgstrup og Overlund spillede alle mod alle. Efter kampene kunne Vestermarken kåres som vinder af dette stævne, hvor Houlkjær endte på andenpladsen.

Dagens kampe blev fejret over 2 kasser øl, som deltagerne delte mellem de 5 hold. Derefter var der fiskefiletter med kartofler og persillesovs i byfestteltet, mens der blev varmet op til dagens sidste udfordring i rafleturneringen.

Dagens meny i Engtramperkroen var Fiskefiletter med kartofler og persillesovs. Her blev der gået til vafkerne, for alle fodboldspillerne på de 12 fodboldhold havde købt mad med i prisen for at deltage i fodbold. Desuden mødte byens borgere talstærkt op for at spise med og for at hygge sig i det flot udsmykkede byfesttelt. Ud over de 100 portioner fisk, der blev serveret i forsamlingshuet, skønnes det, at der blev serveret over 150 portioner i teltet. dels til fodboldspillerne og dels til andre gæster. 

 

Ved redaktionens slutning var rafleturneringen endnu ikke afsluttet, så dette resultat offentliggøres senere her på siden. 

Se flere billeder fra aftenen via dette link. 

Lørdagens program byder på fælles morgenbord sponseret af Den Jyske Sparekasse i Skals.

Derefter mødes 6 lokalområder til Farmerturnering på opvisningsbanen startende med optog, hvor deltagerne er udklædt efter årets tema "Det Blå Ocean".

Endelig er der kampen om, hvem der er klubbens bedste seniorhold. Det sker selvfølgelig på fodboldbanen, hvortil der er fantastisk udsigt fra Hancock ølvognen, hvor der også er mulighed for at få slukket tørsten. 

Som afslutning på byfesten er der stor fest i byfestteltet med musik af DJ Morten Nielsen kendt fra Radio Viborg og lækker buffet. Skulle muligheden for at melde sig til festen have gået din næse forbi, så henvend dig til Henriette Mikkelsen. Der er sjældent noget, der er for sent i Borup, og vi har jo plads til alle. 

Vel mødt til nye gode hyggelige timer i Låstrup. 

Annoncesponsor for dette opslag er: