Årets Borger i Låstrup 2018

Årets Borger 2018: Eva Nielsen.

Ved endnu en vellykket høstfest i Låstrup Forsamlingshus, blev ”Årets Borger 2018” udnævnt af høstfestkomitéen.

90 af byens borger var mødt frem for at deltage i høstfesten 2018. Gæsterne blev modtaget af den siddende komité, der havde stillet i udsigt, at der ud over sild, smørrebrød, kaffe og høsttale, kunne ses frem til udnævnelse af Årets Borger 2018 og dans til musik af DJ Per Stisen.

Først blev årets høstkrans bundet af Majbritt Skovgaard Møller og Charlotte Kuhr beundret. Kransen skulle ud over at pynte ved høstfesten bringes til høstgudstjeneste i Låstrup Kirke for at ende på flyvergraven på Låstrup Kirkegaard, hvor 7 allierede, hvis fly blev skudt ned over Låstrup under 2. verdenskrig ligger begravet. 

Da smørrebrød var indtaget, holdt Preben Ammitsbøl årets høsttale. Høsttalen fortæller normalt lidt om årets høst og eventuelle trængsler i den forbindelse. Preben flyttede til område for 1 år siden, og havde præmiere med at møde lokalbefolkningen ved sidste års høstfest. Der var derfor nye øjne på det at holde høsttalen. Prebens høsttale bar overskriften 15 millimeter, og talen afslørede ud over, at Preben og Dorthe var været yderst tilfredse med at flytte til et aktivt lokalområde, at året 2018 havde budt på vejrmæssige trængsler af de helt store. Specielt for en økologisk juletræsavler. Preben skønnede, at 4.000 ud af familiens 5.000 nyplantede juletræer var gået ud i sommerens 3 varmeste måneder, der kun havde budt på 15 millimeters regn.

Efter mad og høsttale, var det tid at tage hul på det nye initiativ med udnævnelse af Årets Borger. Komitéen havde indstillet 3 personer til den ærefulde titel, og indstillingerne blev læst højt.

Først blev Joachim Hvid indstillet for sit store arbejde i Borup Idrætsforening. Dels i bestyrelsen for idrætsforening, dels som medlem af Byfestudvalget, dels som frivillig medhjælper til arbejdsdage, byfest, kiosk og som fodbolddommer.

Dernæst blev Rasmus Nielsen indstillet for sin evne til at hygge og bygge for os alle. Rasmus sidder i forsamlingshusets bestyrelse, og har arbejdet hårdt på mange af de 20 arbejdsdage, der er gået med at lægge nyt tag på forsamlingshuset. Dertil kommer hans store arbejde i teltudvalget og i udsmykningsudvalget til byfesten og på arbejdsdage andre steder i byen.

Endelig blev Eva Nielsen indstillet på baggrund af hendes aktive og synlige deltagelse i foreningslivet i Låstrup. Ikke blot i 2018, men i en længere årrække. Her nævnes hendes bestyrelsesarbejde i Fjordklyngen, hvor hun har bidraget med visioner, struktur, godt humør, engagement og masser af praktisk arbejde. Eva Nielsen ses desuden ofte på arbejdsdage i Borup Idrætsforening, hvor hun også er kantinedame og hjælper, når Borup IF stiller frivillige til kiosken under VFFs hjemmekampe. Endelig sidder Eva i Kulturcenter Værestedets bestyrelse, hvor hun med saglighed, kreativitet og konstruktive tiltag bidrager til udvikling af stedet.

Årets Borger 2018 bidrager under alle omstændigheder til at gøre Låstrup til et aktivt og attraktivt lokalsamfund.

Efter nomineringerne blev det endelige valg afsløret.

Eva Nielsen modtog derefter udnævnelsen under stående applaus fra høstfestens gæster.

 

Preben Ammitsbøl holdt årets høsttale

Årets høstkrans bundet af Majbritt Skovgaard Møller og Charlotte Kuhr