Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus

Måske kommer den nye bus til at se sådan ud. Det afsløres først på tirsdag kl. 1630 ved Kulturcenter Værestedet i Låstrup.

Fjordklyngens fælles bus er nu klar til at køre ud på de små veje mellem de 6 landsbyer i Fjordklyngen. Bussen er en del af Viborg Kommunes forsøgsprojekt med at forbedre infrastrukturen i Fjordklyngens område. Intentionen er at kombinere de eksisterende busruter med nye måder at transportere sig på. Altså en alternativ kollektiv trafik i landdistrikterne. Projektet styres af Thorkild Vestergaard og Martha Johansen fra Viborg Kommune med støtte fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Lokalt har 9 personer fra Fjordklyngen meldt sig til at være med til at beslutte, hvordan bussen skal bruges, hvor den skal placeres, hvordan den skal kunne bookes, hvor den må køre og meget mere.

Tirsdag den 16. maj kl. 1630 bliver den nye bus præsenteret ved en event ved Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Ved præsentationen bliver der instruktion i brug af bussen, og information om, hvad arbejdsgruppen og Viborg Kommune har tænkt af tanker omkring brug af bussen.

Den valgte bustype er en 9 personers Renault Traffic, der kan køres på et almindeligt kørekort.

Ved Fjordklyngens Generalforsamling blev de foreløbige tanker luftet. Her kom det frem, at bussen dels skal kunne lejes til privat brug. Kravene til denne form for leje er, at føreren skal være mindst 23 år gammel og have haft kørekort i mindst ét år. Desuden må bussen ikke bruges til ture til Østeuropa. Priser og detailregler er endnu ikke offentliggjort.

Den anden form for brug er lokale ruter efter brugernes behov. Her kan tænkes, at Fjordklyngens beboere har brug for at køre til købmand i Ulbjerg eller Skals. Der kan arrangeres ture til biblioteket, lotterispil sportsevents eller ture til større handelsbyer som feks. Aalestrup eller Viborg. Brugerne skal selv være med til at byde ind med forslag til ture. Her er tanken, at prisen for turen er en form for billet, som når man skal køre med en regulær busrute.

Til den sidstnævnte form for brug søges nu en gruppe af frivillige chauffører, der skal være villige til at give en frivillig hånd med i projektet. I forbindelse med præsentationen af bussen tirsdag eftermiddag, bliver der mulighed for et uforpligtende informationsmøde, hvor alle er velkomne til at høre mere om tjansen som frivillig chauffør.

Mød op ved præsentation er bussen i Låstrup på tirsdag kl. 1630, hvis du gerne vil se bussen og høre mere om brug af denne.