Referat serie 3 Viborg Søndermarken - Borup IF

Kampens spiller Mark Vad.

Efter at have siddet over i sidste weekend på grund af Strandbys udtrækning, skulle Borup ud i holdets anden kamp på udebane i Viborg Søndermarken lørdag eftermiddag. Her fik Borups serie 3 herrer en ny sejr, da holdet i lørdags vandt 1-3 i Viborg Søndermarken. Holdet har nu vundet de 2 første kampe i forårssæsonen og er dermed kommet godt fra start.

Kampen begyndte lige med chancer til begge hold. Nicolaj Haubo havde i starten af halvlegen en kæmpe chance, men brændte en ellers oplagt scoringsmulighed. Heldet var endnu ikke på Borups side, som det kom senere i kampen.

Ud over Nicolaj Haubos brændte chance, bød halvlegen på flere gode langskud fra Peter Lund og Mark Vad. Disse blev imidlertid let afværget af Søndermarkens målmand, eller de røg ved siden af og over målet.

Begge hold havde chancer, men det var så som så med farligheden. I kampens 38. minut fandt Simon Andersen en fremadstormende Frederik Hvid. En Søndermarken forsvarsspiller trak nødbremsen og hægtede Borup spilleren. Dommeren var helt korrekt ikke i tvivl om, at bolden skulle placeres på straffesparkpletten. Peter Lund skulle eksekvere straffesparket, hvilket han køligt gjorde ved at udplacere målmanden, hvorefter han med et fint skud placerede bolden i målets venstre side uden chance for målmanden, der var på vej til modsatte side.

I kampens 45. minut gik der koks i Søndermarkens forsvar. En dårlig tilbagelægning til målmanden, blev ikke taget ned, og bolden trillede 5-6 meter væk fra målmanden. Her opsøgte Mark Vad heldet og opsnappede bolden. Mark kunne spille på tværs i feltet til en helt fri Oliver Lytzen, der uden problemer kunne sparke bolden i et tomt Søndermarken mål. Et let mål efter noget, der lignede en målmandsdrop og manglende markering af Borups angribere. 0-2 til Borup var stillingen ved pausen.

I anden halvleg overtog Viborg Søndermarken mere af spillet og lagde høje bolde ind til blandt andet den tidligere Superligaspiller Klaus Kærgaard, der i øvrigt spillede blændende fodbold gennem hele kampen. Det var tydeligt, at det også var her fra Søndermarken forventede, at vende spillet.

Søndermarken havde i starten af halvlegen bolden i Borups mål, da en lang bold ind i Borups felt blev forlænget. Klaus Kjærgaard kom højst og headede mod målhjørnet, hvor Christian Mønsted forsøgte at gribe bolden. Bolden gled målmanden af hænderne og røg via målstolpen ind i nettet. Dommeren var imidlertid ikke i tvivl om, at der var offside i situationen og målet blev annulleret. Fortsat 0-2 i Borups favør.

Der gik dog ikke længe, inden Søndermarken havde held med deres satsning. Der var stort pres på Borup. Det resulterede i, at Steffen Frederiksen i kampens 66. minut sendte et højt indlæg i eget net til reducering til 1-2.

Træner Niels Klausen fortog nogle rokeringer for at afværge det stigende pres. Blandt andet kom Lars Tougård og Anders Tougård på banen for at give lidt mere luft. Planen lykkedes fint, for lige inden dommerens tid løb ud, blev Søndermarken af Lars Tougård presset til at lave en dårlig aflevering, der blev erobret af Nicolai Haubo. Nicolai spillede bolden i dybden fra midten af Borups egen banehalvdel, hvor alle banens spillere var samlet. Oliver Lytzen hentede let Nicolajs bold, og kunne med sit hurtige antrit og behændige boldberøringer løbe fra Søndermarkens forsvar, der halsede efter for at afværge katastrofen. Oliver tog et langt træk forbi den fremadstormende målmand i kanten af Søndermarkens straffesparkfelt, hvorefter han let og dygtigt kunne dirigere bolden ind i mål til slutresultatet 1-3. 3 vigtige points til kontoen.

Nu skal Borup ud i en overraskende topopgør mod Ravnsbjerg/Løgstrup på næste søndag. Ravnsbjerg/Løgstrup fører puljen med 9 point efter 3 kampe, mens Borup er på puljens andenplads med 6 point efter 2 kampe. Det bliver således et topopgør mod én af puljens helt klare favoritter.

Mark Vad spillede en god kamp. Han lavede gode indlæg og var ikke bange for at afslutte og opsøge heldet. Han blev efter kampen valgt til kampens spiller.