Referat serie 5 Foulum IF - Borup IF

Torsdag den 7. September spilled Borup Idrætsforening serie 5 herrer ude mod Foulum IF I Ørum. Holdet var svækket allerede fra starten af, da holdets træner Martin Gundersen var forhindret i at være med. Han var blevet far til en lille datter, og det skal selvfølgelig prioriteres. Joachim Hvid tog over i stedet for Martin, og han og holdet gjorde det så godt, at det blev til 3 point på kontoen, efter en velspillet kamp med det velfortjente resultat 1-4.

Borup kom godt fra start og sad på spillet fra startfløjtet. Godt samspil på midtbanen og frem mod holdets angribere virkede godt. Spillet foregik derfor højt på banen, og det gav gode chancer til Borup. I dagens anledning var tvillingerne hentet hjem fra efterskole, og de var da også involveret i kampens første aktioner. Allerede efter 5 minutter brød Johan Nielsen igennem Foulums forsvar og var fri på mål. Målmanden kom ud af målet. Johan lavede et smart træk venstre om målmanden, hvorefter han havde været helt fri foran målet, hvis ikke målmanden havde taget benene på ham. Dommerens fløjte forblev tavs til forbløffelse for både spillere og publikum.

Det tog dog ikke farten ud af Borups spil. Allerede et minut senere blev Rasmus spillet fri i dybden af Magnus Nielsen. Rasmus udnytte chancen optimalt og scorede til 0-1. Fin start for Borup. Minuttet efter brændte det igen på for Foulum. Igen var Rasmus i spil. Han lavede et indspil, og det blev til skud på stolpen. I kampens 10. minut blev første mål gentaget. Her var der bare byttet om på rollerne. Rasmus fandt Magnus fri foran mål, og Magnus satte bolden i nettet til 0-2 føring. I resten af første halvleg var det fortsat Borup, der havde det meste af spillet, dog trukket lidt længere tilbage på banen. Det blev fortsat til gode chancer til Borup og bl.a. Rasmus brændte en god chance i kampens 20 minut. Foulum var bagud og havde svært ved at finde melodien. Når det endelig lykkedes, så stod Borups defensiv med Jørgen Nielsen som organisator og Kaare Elkjær i målet sikkert og afværgede Foulums forsøg på at komme ind i kampen.

Ved halvleg stod der velfortjent 0-2 på dommernes blok.

I starten af anden halvleg, var det igen Borup, der var forrest i bussen. 2 minutter inde i halvlegen brød Johan Nielsen igennem Foulumforsvaret, hvor han satte 2 mand med smarte træk. Han sendte bolden mod mål, men målmanden var på plads og leverede en fantomredning. Foulum kom nu lidt mere med i kampen, og kampen var en overgang lige med ligelig fordeling af spil og chancer. I kampen 65. minut, lykkedes det for Foulum at reducere til 1-2, da Foulum havde fremtvunget et hjørnespark. Bolden kom ind i feltet, hvor den endte i klumpspil. Uheldigt for Borup, var det en Foulumspiller, der fik bolden prikket i Borups net. 5 minutter senere var Grand Old Mann Flemming Lund blevet skiftet ind i kampen. Borup havde fremtvunget et hjørnespark, der fint blev spillet ind over, hvor Flemming med hovedet headede Magnus Nielsen fri. Magnus afsluttede desværre over målet. Flemming var dog ikke færdig med at vise de unge, hvordan fodbolden håndteres. I samme minut, spillede Rasmus Flemming fri midt på banen. Flemming lavede et par smarte træk, og kanonerede bolden i mål fra kanten af feltet. Bolden sad helt ude ved sidestolpen, hvor Foulums målmand var uden chance for at nå den. 1-3 på resultatlisten. 5 minutter senere, var det de samme 2 aktører, der brillerede. Flemming afleverede smart en bold i dybden, til Rasmus. Rasmus opfangede bolden, tog et smart træk og satte bolden i nettet til fortjent Borupsejr på 1-4.

Flot spillet kamp, hvor Borup fik, hvad de var kommet over. Martin fik sin datter og holdet fik sine 3 point i en velspillet seværdig kamp. Kampens spillere blev Johan Nielsen og Rasmus Abildskov Nielsen med hver 4 stemmer.

Holdet spiller sin næste kamp mandag den 18. september mod vores naboer i Skals. En kamp, hvor Borup igen skal hente point. Skals har efter 4 kampe ét point på kontoen og ligger indtil videre på en sikker nedrykningsplads.

Kampens spillere Rasmus Abildskov Nielsen og Johan Nielsen (Joachim Hvid i baggrunden).