Referat serie 3 Borup IF - Sparkær IF

Borup serie 3 fik en vigtigt sejr, da holdet fredag vandt hjemmekampen mod Sparkær med 3-0. Borup skabte dermed hul ned til de 3 nederste hold. Sejren var ikke et mål for lille og holdet spillede vil sæsonens bedste kamp, og det var over alle 90 min.

Til dagens kamp havde træner Niels Klausen valgt at starte med ny ankomne Mikkel Larsen i holdopstillingen for første gang på hjemmebanen. Desuden var Aske Wendelboe med igen efter en lille skades pause. De fik begge stor indvirkning på kampens resultat.

Sparkær startede med et par hjørnespark, men derefter holdt Borup sig ikke tilbage. Sparkær kom stort set ikke til reelle chancer i resten af kampen.

Efter 7 minutter havde Peter Lund efter en god dribling og et skud lige over mål. M ålet til 1-0 kom dog først efter 16 minutter, da Christian Malik smart og behændigt snød en Sparkær forsvarsspiller på kanten. Han løb fra forsvaret langs siden og lavede et flot indlæg, som Mikkel Larsen firstimede i mål. Det lunede på et velbesøgt stadion i Låstrup.

Borup havde kampen under kontrol og efter 30 minutter blev det til 2-0 efter et hjørnespark af Aske Wendelboe. Bolden kom retur til Aske. Han tog et kort træk ind foran straffesparkfeltet og sendte bolden i mål med et hårdt fladt skud nede ved roden af forrest stolpe.  Ved dommernes pausefløjt, stod der 2-0 på måltavlen.

I anden halvleg var hjemmebanedebutanten Johan Nielsen kommet på banen. Han erstattede en Asma ramt Mikkel Larsen i front. Johan viste i korte glimt han store talent. Borup startede med et stort pres, hvilket gav en del hjørnespark. Næste chance til Borup kom til netop Johan, spillede sig igennem og afsluttede, men målmanden klarede med besvær. Mange gange var Borup tæt på endeligt at afgøre kampen, men kunne flere gange have gjort chancerne farligere. Midt i halvlegen blev Sparkær reduceret, idet en af deres midtbanespillere trak i nødbremsen på Johan Nielsen, der netop havde snydt sig forbi 2 Sparkærspillere. Dermed var Sparkærs chance for at komme tilbage i kampen forbi.

10 minutter inden tid kom Mikkel Larsen ind igen. Han startede fornemt med et soloridt fra midten, men hans sidste tip over målmanden kiksede. I det 83. minut headede Mikkel et langt indlæg i mål og sikrede den flotte 3-0 sejr.

For Borup blev 2 spillere valgt som dagens spillere. det var Aske Wendelboe og Mikkel Larsen.

Næste kamp er hjemme mod Viborg Nørremaken.

Efter aftenens kamp er det tydeligt, at Sparkær, som var en af finalisterne i Fjends cup, overraskende er kommet i store problemer i puljen. Sparkær har mistet 4 af sine stamspillere siden sommerferien, og det ser ud til at gøre ondt.