Referat serie 5 Borup IF - Skals FF

Lørdag den 21. oktober spillede Borup Idrætsforening serie 5 herrer vores lokale ”El Clasiko”, da holdet hjemme tog mod ærkerivalerne fra Skals FF. Skals FF havde inden kampen 7 point og havde dermed sikret sig endnu en sæson i Serie 5. Borup IF havde 22 point sikret sig puljens andenplads og havde dermed chancen for at sikre sig oprykning til serie 4 med uafgjort eller sejr. Der var derfor tændt op under spillerne og æren var på spil i den vor Borup så vigtige kamp. Ingen tvivl om, at Borup på papiret var favoritter til at vinde denne vigtige kamp.

Det var da også Borup, der kom bedst fra start. Det gik ud over stepperne helt fra første fløjt. Allerede efter 2 minutter brændte det på for Skals. Magnus Nielsen kom til afslutning, men sendte desværre bolden over mål. Borup gjorde det godt, men samtidig var det ikke til at se på spillet fra Skals, at det hold kun havde skrabt 7 point sammen gennem hele sæsonen.

I kampens 8. minut tilkæmpede Rasmus Abildskov Nielsen sig en friløber, men var heller ikke præcis nok i sin afslutning. Han ramte lige på målmanden, der let kunne afværge den fare. Efter 16 minutter var Rasmus igen i fokus. Et godt indlæg fra højre kant. Rasmus var sulten og satte resolut bolden i netmaskerne bag Skals målmanden. 1-0 i Borups favør var helt fortjent, og det virkede til, at det blot var et spørgsmål om tid, inden den føring skulle udbygges.

Sådan skulle det dog ikke gå, for i kampens 26. minut skete der kiks i Borups forsvar. En skals spiller straffede i den situation Borup og udlignede til 1-1. De mange tilskuere var dog fortrøstningsfulde, for skulle retfærdigheden ske fyldest, så ville det være et spørgsmål om tid, inden gassen gik af Skals og Borup igen havde held i sprøjten til at få scoret.

Umiddelbart inden pausen måtte Per Kirkeby Sørensen en tur på bænken i 10 minutter. Dommeren vurderede, at han hægtede en fremadstormende Skals angriber. Per appellerede til dommernes bedre jeg, da han mente, at det var helt uforsætligt, men dommeren stod fast og trak de gule kort til Per.

Ved pausen stod der således 1-1.

I starten af anden halvleg var det igen Borup, der på trods af Per på bænken, der havde teten, men Skals fortsatte med at overraske og gav god modstand. Flemming Lund gik en god chance, da han helt fri foran mål headede bolden forbi mål. Ærgerligt igen-igen. 4 minutter senere var det Jakob Lyngsøe Larsens tur til at få en chance, men heller ikke han havde heldet med sig og chancen løb ud i sandet.

I kampens 62. minut var Rasmus Abildskov Nielsen igen fri foran mål. Joachim Hvid lavede et flot indlæg, som Rasmus headede på stolpen. Heldet ville ikke være med Borup i de tilspillede chancer, og sådan forblev det i resten af kampen, hvor også Skals tilspillede sig chancer, som forsvaret og Kaare tog sig kærligt af.

Kampen var hårdt spillet, og dommeren lagde en blød linje, så der blev gået til den i begge ender af banen. En Skals spiller måtte dog til afkøling i 10 minutter, da dommeren alligevel syntes, at det gik for hårdt for sig i en nærkamp. I kampens døende minutter havde Borup tilsyneladende indstillet sig på, at det uafgjorte resultat var nok til at sikre sig en oprykning. I en aktion fra Skals, hvor de for en gangs skyld var kommet frem i Borups Felt, blev bolden skudt på Klaus Christensens hånd, og dommerne dømte korrekt straffespark til Skals.

Alle holdt vejret og håbede på, at målmand Kaare Elkjær skulle redde kastanjerne ud af ilden for Borup. Alt andet ville være helt uretfærdigt. Skals satte dog sikkert bolden i nettet bag Kaare til ærgrelse for spillere og hjemmepublikum. I kampens sidste minutter var der stort pres på Skals, for Borup kastede alt frem. Det lykkedes dog ikke, og kampen endte ufortjent 1-2 til Skals FF.

Kampens spiller blev Jakob Lyngsøe Larsen forrest til venstre.

Se flere billeder fra kampen på dette link.