Prøv en metaldetektor på Kulturcenter Værestedet

Fjordklyngen sætter nu fokus på vores alle sammens fælles kulturarv med et arrangement på Kulturcenter Værestedet i Låstrup.

Fjordklyngen har inviteret Midtjysk Detektorforening til forlænget weekenden den 27.-29. oktober. Detektorforeningen forventer at op mod 100 af deres medlemmer kommer og deltager i arrangementet. Med metaldetektorer afdækker de, hvad der er efterladt i jorden fra tidligere tider.

Alle har mulighed for selv at prøve:

Søndag d. 29. oktober kl. 13-16 med udgangspunkt fra Kulturcenter Værestedet i Låstrup er der mulighed for selv at prøve en metaldetektor. Detektorforeningens medlemmer vil give professionel vejledning og metaldetektoren stilles gratis til rådighed.

Hvem ved, om spor efter det Lancaster LM208 fly, der under anden verdenskrig blev skudt ned over Låstrup dukker op af jorden. Eventuelt spor efter vores forfædre i form af mønter, smykker, brugsgenstande, værktøj eller blot gamle søm og knapper.

Detektorforeningens medlemmer beretter, at det under alle omstændigheder er spændende at gå med detektoren og lytte sig frem til metaller efterladt i jorden.

Der er ligeledes mulighed for at se, hvad de professionelle har fundet under deres søgning på marker rundt omkring i Fjordklyngens område.

Følg evt. med i Fjordklyngens arrangenemter på Fjordklyngens facebookside.

Drikkevarer, kaffe og kage kan købes på Kulturcenter Værestedet.

Foto af tidligere fund gjort med en metaldetektor

Foto fra et tidligere arrangement med metaldetektorer på Bornholm