Viborg Folkeblads artikel om Familien Bach Møller

Familien Bach Møller besidder SUB-dna

AF: GUSTAV ROESBJERG PEDERSEN

Publiceret 18. april 2017 kl. 11:37

Kathrine, Julie og Line Bach Møller er alle glade for at være en del af SUB-holdet. Pressefoto

Med hele tre søskende på samme hold udgør familien Bach Møller en solid del af SUB09's førstehold.

Kvindeserien: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, og det har nye trænere for SUB09 i tidens løb måttet sande. Men Line, Kathrine og Julie Bach Møller er søskende og spiller alle på førsteholdet i klubben.

Det har de gjort siden barns ben, og klubfaciliteterne i Låstrup, som ligger blot et stenkast fra barndomshjemmet, har fyldt meget for de tre søskende og deres forældre.

- Vores forældre har selv spillet her, og vi er kommet her, siden vi var tre år, så vi er lidt en klubfamilie, forklarer storesøster Line Bach Møller, som er målmand på SUB-holdet.

I tidens løb bliver snakken om sporten derfor også vendt, når familien er samlet.

- Vi kan jo ikke lade være med også at snakke fodbold, når vi er sammen. Vores forældre har støttet os meget, og fodbolden og klubben har været en stor del af vores opvækst, siger Kathrine Bach Møller, som er den mellemste af søstrene og anfører på holdet.

Holdkammerat på banen

Som søskende har de et godt og nært forhold til hinanden, men det betyder ikke, at man ikke kan komme med en verbal opsang i løbet af kampen, hvis det er på sin plads.

- I forhold til at kræve noget af hinanden, så er det det samme. Der er ingen kære mor, forklarer Kathrine Bach Møller, som dog godt kan mærke forskel på kendskabet til sine søskende og resten af holdkammeraterne.

- Et eller andet sted kan vi godt mærke, hvis der er en af os, som falder lidt i humør og har brug for nogle positive ord. Det tror jeg, at vi kan mærke bedre på hinanden end på de andre spillere, og det synes jeg også, vi er gode til at give, siger hun.

Et stærkt bånd

Med en aldersforskel på ni år fra den ældste til yngste er der forskel på, hvor lang tid, de tre piger har spillet i klubben. Som yngste pige i søskendeflokken er 15-årige Julie Bach Møller ligeledes en af de yngste på holdet, som hun rykkede op på sidste sommer, men det passer hende godt at spille seniorfodbold i så ung en alder.

- Der er meget forskel i alderen på holdet, og jeg kan da godt mærke, at jeg er lidt yngre og lige rykket op, men det går rigtig fint på holdet, siger hun.

Og så er der lige det med klubfølelsen. Som både medlem af bestyrelsen og dameudvalget i klubben fylder den lokale fodboldklub meget for Line Bach Møller, som ellers planlægger at tage til Norge for at påbegynde en treårig uddannelse til sommer.

- Det er hårdt, når jeg har så meget med klubben at gøre, men nu skal jeg lige først optages på uddannelsen, siger hun, hvorefter hun suppleres af sin ældste lillesøster.

- Alle andre spillere ville nok ikke tænke, så meget over at skulle forlade sit hold for at skulle studere, men Line har tænkt meget over det, for hun kan jo ikke bare smutte. Men sådan er det med klubben. Det er jo vores anden familie, og man kan jo ikke undvære den, når man kommer herfra, forklarer Kathrine Bach Møller, imens de to andre enstemmigt bakker op.

Se hele artiklen på Viborg Folkeblad på dette link.