3-1 Leah Sørensen (68 min)

3-2 (75 min)

3-3 (78 min)

Der var fyret op i pillefyret til dagens kamp, hvor SUB havde årets sidste hjemmekamp mod mægtige Hjørring. På papiret en svær og nærmest umulig opgave. Det gav kun ekstra kulør til ilden og det blev en spændende og nervepirrende kamp de fremmødte tilskuere fik at se.

Det var tydeligt at se, at Hjørring har leget mange timer med bolden. Masser af boldsikkerhed og gode tæmninger som mange herrespillere ville være misundt. Selvom det var flot, så var vores defensiv i dagens anledning bygget ekstra solid. For vores bagerste kæde arbejdede fremragende og stenhårdt og sad konstant og bed som små terrier i haserne på deres spillere. Selvom de kom til chancer på langskud af og til, så var det klart SUBs omstillingspil der var farligst og særdeles forrygende.

Det bliver også en omstilling og en høj acceleration af vores egen Lamborghini på backen Sara Poulsen, som leder til en sand jubelfest på sidelinjen efter små 25 minutter. En dybdebold og en fiks finte, der efterlader en forsvarspiller mere lost end folk i labyrinter, der skulle lede til en klassekasse. Med en venstrepote banker Sara bolden i kassen og bringer SUB i spids.

Det satte os lidt tilbage på banen og gav mere plads til deres spillere. Selvom vi stadig havde gode muligheder og chancer, så udligner Miss Hjørring efter små 40 minutter i en situation, hvor først Line Møller viser skarpe reflekser og derefter Maria Svenne der lægger sig ned og blokerer. Bolden går for 3. gang hen til samme spiller som først her får bolden i kassen.

Mod pausen er Leah og Charlotte på spil og fremviser en fremragende 1-2 kombination. Forsvaret blev plantet så eftertrykkeligt, at dommeren må have ment, at det kunne ikke lade sig gøre i denne verden, at han uforståeligt vinker for offside. Vi var ellers ved at juble over endnu et mål .

I anden halvleg er vi igen stærkere end folk i Fitness World i omstillingerne. Især Sigrid Gundersen drev gæk med hendes direkte modstander på kanten. I flere situationer spadserer Sigrid nærmest forbi mod en stakåndet modspiller der bliver efterladt gang på gang. Det bliver dog Charlotte Kjølhede som bringer os i front i 4 magiske minutter. En bold i dybden fra Leah Sørensen går ind i rummet hvor Charlotte gemmer sig. Hun falder i græstæppet, men får en stærk venstrepote på og sender bolden over issen på keeperen. Et fantastisk mål.

3 minutter senere er det så Sigrid der overhaler på hendes motorvejskant og sender et fremragende indlæg ind foran mål, hvor Leah viser målnæsen frem og resolut sender bolden i kassen. Ekstasen på sidelinjen vil nærmest ingen ende tage og det ligner 3 points med små 20 minutter igen.

Desværre vender kampen og SUB falder lidt for langt tilbage i ryglænet og Fortuna satser i casinoet. Samtidig får Kathrine Møller gravet hul i banen og betaler kontant med en forvreden ankel. Det gjorde ondt at miste hende og efter 75 minutter udnytter Fortuna et kæmpe tomrum bagerst i feltet og sparker den sikkert ind. 2 minutter senere er det så en lækkerbisken af en dybdebold der sendes ind foran og deres kant kommer først på bolden og udligner.

Det sidste kvarter bliver "uegnet for børn". Spændingen sidder udenpå tøjet og Fortuna kaster alt frem for at hive sejren i land. Maria Svenningsen og Emma Sørensen er dog cool og får vist flotte evner i at sparke bolden ud af kommunen. Dermed 1 point mod et meget skuffet og frustreret tophold der ikke havde forventet så hård modstand på Låstrup fine bane.

Der skal lyde en kæmpe ros til pigerne for deres arbejde i dag. De ofrede sig for hinanden, viste større vilje end sjældent set og det var 11 arbejdsheste der kæmpede om hver en kvadratcentimeter på banen. Inden kampen havde vi gerne solgt den for 1 point, selvom ærgelsen over en 2 måls føring stadig sidder i os. Med de andre kampresultater begynder det for alvor at ligne en overlevelse, da Mejrup spillede uafgjort hjemme og Vejgaard tabte. Vejgaard har dermed forladt ligningen og er nu nedrykker. Mejrup SKAL vinde i Hjørring næste søndag for at overhale os, hvilket vi anser som et mirakel hvis det sker.

Sæsonmålet blev også nået i dag. 15 points og vi er pavestolte over de skønne piwer som virkelig viste hvad de er lavet af.

Dagens spiller: Ida "mean machine" Gundersen

Ida spiller en fremragende kamp i dag og gik hele tiden forrest i sine nærdueller. Hun var boldsikker fremadrettet og viste den vilje der skal til for at vinde kampen. Hun var her, der og alle vegne og for Fortuna Hjørring må hun have været en mean machine da hun konstant ødelagde deres spil.

En fremragende kamp af den lyslokkede fodbolddarling, som også fortjent fik æren af anførerbindet da Kathrine måtte udgå med en skade.

Referent: Lars Løvig

Se Kurt Elkjærs billeder fra kampen på dette link.