Mathias Kristiansen

Borup mod Skals i Fjends Cup

Borup Ifs unge herrehold viste endnu en gang i Fjends Cup, at holdet er i stand til mere, end mange tror.

Holdet, der spiller i serie 4, havde til overraskelse for mange spillet sig videre til semifinalen, hvor holdet skulle møde stærke Skals, der spiller i serie 1. På papiret en ulige kamp, der burde være afgjort på forhånd, men sådan er det ikke altid, når arvefjender mødes.

Det unge hold fra Borup ville det anderledes, så da dommeren fløjtede kampen i gang, var holdet sat op til et brag af et lokalopgør, der bestemt ikke var afgjort på forhånd. Selv om holdet allerede efter 4 minutter kom bagud, gav holdet ikke op og kæmpede sig til uafgjort 2-2 i den ordinære kamp, hvorefter turneringsreglementet siger 5 planlagte amerikanske straffespark til hvert hold.

(I amerikansk straffespark starter én spiller fra midtercirklen med at drible bolden mod mål. Spilleren skal alene score inden for 10 sekunder. Målmanden må forlade sit mål og gå i nærkamp med spilleren)

Efter de 5 straffespark stod der 5-4 til Borup på resultatlisten, og dermed havde Borup serveret sin 4. sejr i træk i Fjends Cup.

Fjends Cup har givet følgende referat fra kampen:

Der var endeløs juble, da Borups Mathias Kristiansen havde scoret til 3-2 i straffesparkskonkurrencen. Dermed havde de undertippede sendt naboerne fra Skals til tælling og til kampen om 3. pladsen i stedet for den forventede finale.

Det blev en meget lige kamp, hvor Skals chockstartede med Nikolaj Grønkjærs mål til 1.0 allerede efter 4 minutter. Borup kom dog hurtigt med kampen igen, og Nicklas Thorsager udlignede efter 12 minutter på et flot langskud. Kort før pausen var der chancer til begge hold, men det var Frederik Hvid, der bragte Borup foran til 2-1, der også var pausestillingen.

10 minutter efter pausen bliver stillingen igen lige, da Baghi scorer et flot mål for Skals. Begge hold har muligheder for at afgøre kampen, men det endte i amerikansk straffespark. Her scorede Kandee og Artem for Skals, mens Frederik Hvid, Nicklas Thorsager og Mathias Kristiansen scorede for Borup.

Med sejren har Borup indtil nu overrasket alt og alle med flot spil, og sejre i alle 4 kampe. Og de gule er nu overraskende klar til finalen på lørdag mod Stoholm, som de slog 2-0 i indledende runde.

Skals-holdleder Ajant måtte erkende nederlaget:
En meget lige kamp, hvor begge hold går til den. Vi formår ikke helt at gøre tingene færdig og ender derefter i straffespark. Det var dog bedre i dag end de andre kampe, men desværre ikke nok til at afgøre kampen i den fase, hvor vi er bedst.

Borups træner Niels Klausen var i aften for første gang med sit hold, netop hjemvendt efter ferie i Italien, og han havde denne kommentar:
En kamp mellem to hold, der gerne vil spille fodbold. Vi får en skidt start og laver en stor fejl, men stort cadeau til de unge spillere, der aldrig giver op. Vi bliver ved med at forsøge at spille bolden og holde det koncept, som vi har arbejdet med hele foråret.

Se referat fra kampen på Fjends Cup på dette link.

Se Fjends Cups beskrivelse af afgørelserne i semifinalerne på dette link.

Se billeder fra Fjends Cup på dette link.

Se interview med træner Niels Klausen her.

Næste kamp for Borup IF er finalen, der spilles lørdag den 30. juli kl. 1500 på Sparkær Stadion.

I finalen møder Borup igen Stoholm, som holdet også mødte i den indledende runde for mindre end én uge siden. Dengang løb Borup af med en sejr på 2-0, så mon ikke Borup snart må være favorit til at vinde Fjends Cup.

Vi håber på god opbakning til kampen fra sidelinjen. Vejret siger flot fodboldvejr med en temperatur omkring 15 grader, halvskyet og tørt, hvilket er optimalt vejr at tage til fodbold i. Det er ikke vejr til så meget andet, så hvorfor ikke tage til fodbold i Sparkær og støtte vores drenge.

Vel mødt til god fodbold med Borup IF i hovedrollen.